Este nevoie de un apel de trezire în industria Crypto?

ADINA TAMAS
Comunicate de presă / 19 decembrie 2018

Este nevoie de un apel de trezire în industria Crypto?

Departamentul de justiţie al SUA l-a acuzat pe Vlad Nistor, CEO al Coinflux, de "executarea unei scheme de fraudă, comiterea de fraude pe calculator, conducerea unui grup de crimă organizată şi spălare de bani". Lumea Crypto din România este la curent cu aceste ştiri încă de acum câteva zile, conform unui comunicat trimis redacţiei noastre.

Acuzaţiile sunt destul de serioase, iar omul de afaceri aşteaptă o decizie din partea Curţii din Bucureşti, confruntându-se cu o posibilă extrădare. Cazul acestuia nu este singurul de acest tip din Europa în ultimii ani. În vara anului 2017, poliţia grecească l-a arestat pe operatorul suspectat de schimbul BTC-E, Alexander Vinnik, în Thessaloniki, pe baza unui mandat trimis de autorităţile din SUA. El a fost acuzat de spălare de miliarde de dolari prin platforma de cripto-tranzacţionare, care a dispărut acum, inclusiv bitcoinurile furate în Mt. Gox hack. Aceste tipuri de cazuri încă se întâmplă, chiar dacă tot mai puţine acţiuni frauduloase au loc în acest spaţiu. În orice caz, este încă o cale lungă până când aceste situaţii vor fi evitate pe viitor, în special cele legate de reglemetari, arată documentul.

Sunt în jur de 50 de milioane de persoane cu propriile criptomonezi, iar acestea cresc rapid. România nu este diferită. Ultimele trenduri de pe Google arată că propoziţia "Ce e bitcoin?" a fost cea mai populară căutare, în 2018, din ţară.

Oricum, se observă că autorităţile de reglementare şi băncile din întreaga regiune a Europei nu se mişcă destul de rapid pentru a examina industria, dar şi cum ar putea să o reglementeze cel mai bine.

"Noi ştim că spaţiul de reglementare nu se mişcă mereu în acelaşi ritm ca şi startap-urile rapide. Mulţi se luptă să definească bitcoin; are proprietăţile unui preţ bun, un mecanism de plată, o monedă şi, prin urmare, reglementarea nouă sau unică a criptomonezilor a fost lentă. În multe jurisdicţii ele durează mulţi ani ca să fie reglementate crespunzător, motiv pentru care la Luno lucrăm activ cu un număr de bănci şi autorităţi de reglementare financiară din mai multe ţări şi continente pentru a conduce reglementarea în domeniul criptomonezilor. Acesta include ajutarea pentru definirea politicilor şi a instruirii practice. Deşi nu suntem obligaţi prin lege să facem acest lucru, noi ne autoreglăm, ceea ce înseamnă că ne comportăm ca şi cum am fi fost complet reglementaţi prin aplicarea unor procese stricte KYC (Cunoaşte-ţi clienţii) şi AML (procesele de combatere a spălării banilor). Considerăm că aceasta este o abordare responsabilă pentru a se asigura că situaţiile precum cea care se întâmplă în România nu este continuă.", spune Magdalena Golebiewska, Country Manager la Luno, portofelul internaţional de criptomonezi şi schimb valutar care operează în 40 de ţări,

"Cazul românesc ar trebui să trezească autorităţile de reglementare pentru a ajunge în cele din urmă la concluziile şi să stabilească cadrul adecvat cât mai curând posibil, pentru a controla riscurile, dar şi pentru a exploata potenţialul industriei şi tehnologia blocată a acesteia" - rezumă Golebiewska.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb