Etele Plaza, primul mall smart din Ungaria, a fost inaugurat

G.B
Companii / 30 septembrie 2021

Etele Plaza, primul mall smart din Ungaria, a fost inaugurat

Grupul Futureal a inaugurat primul mall smart din Ungaria, Etele Plaza, la Budapesta. Investiţia în dezvoltarea centrului comercial s-a ridicat la 300 de milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Etele Plaza este situat în cel mai mare nod de transport multimodal din Ungaria. Construit foarte aproape de gara Kelenföld, de linia de metrou 4 şi de autostrăzile M1-M7, Etele Plaza poate fi accesat în doar 10 minute din centrul Budapestei. Datorită amplasamentului său, se aşteaptă ca Etele Plaza să atragă mii de clienţi în fiecare zi din Budapesta, din suburbii şi din alte oraşe care sunt uşor accesibile prin intermediul hub-ului de transport.

Noul centru comercial deserveşte în mod direct una dintre cele mai dens populate zone din Budapesta, unde locuiesc aproximativ 235.000 de oameni. Puterea de cumpărare a locuitorilor acestei zone este de 125% din puterea de cumpărare medie la nivel naţional, în condiţiile unei oferte relativ scăzute de retail modern.

Clienţii Etele Plaza pot alege dintr-o varietate de mărci cunoscute, cum ar fi retailerul de modă Peek & Cloppenburg, care îşi deschide primul magazin din zona Buda a capitalei Ungariei. Grupul spaniol Inditex va fi prezent cu toate mărcile disponibile în Ungaria, inclusiv Zara, introducând pe piaţa locală cel mai recent concept de design de magazin. Retailerul american de îmbrăcăminte GAP îşi deschide aici primul magazin din Ungaria, iar cel mai mare magazin Muller este în Etele Plaza. Cel mai mare flagship store eMAG va întâmpina, de asemenea, clienţii în noul mall smart, cu o gamă foarte largă de produse.

Cel mai spaţios food court din Ungaria

Food court-ul din Etele Plaza ocupă aproape în întregime etajul al treilea al clădirii, oferind spaţiu suficient pentru ca peste 1.000 de persoane să ia masa confortabil şi în siguranţă în orice moment. Zona interioară are 950 de locuri, în timp ce alte 150 de locuri sunt instalate pe terasa de pe acoperiş. O conexiune directă a interiorului cu zona de terasă deschide spaţiul către natură. Diferitele sisteme de scaune şi mobilier au fost selectate în urma unei analize atente a vârstelor vizitatorilor şi a diferitelor preferinţe de luat masa. Familiile vor avea o zonă de luat masa concepută special pentru ele, în care mese şi scaune dimensionate pentru copii sunt aşezate lângă un spaţiu sigur de joacă, un televizor şi jucării interactive. Sentimentul de apartenenţă la comunitate este sporit de un concept de bucătărie deschisă, unde pot fi organizate evenimente gastronomice găzduite de vedete, degustări şi programe de instruire culinară.

Cumpărături inteligente

Primul centru comercial inteligent din Ungaria oferă o experienţă de cumpărături personalizată încă din momentul în care vizitatorii ies din locuinţele lor pentru a merge la mall, prin intermediul aplicaţiei mobile proprii şi a serviciilor bazate pe cloud. Centrul de divertisment şi cumpărături de nouă generaţie nu numai că îi ajută pe vizitatori să navigheze şi să găsească spaţiul ideal de parcare, dar îi şi conduce către magazinele selectate, oferind în acelaşi timp oferte personalizate pentru fiecare client. În parcările auto sunt disponibile 1.300 de locuri, accesibile din toate direcţiile, iar aproape 130 de spaţii de parcare includ staţii de încărcare a maşinilor electrice, costul generat putând fi plătit cu uşurinţă prin intermediul aplicaţiei, adăugat la taxa de parcare. La ambele intrări ale centrului comercial, a fost instalat cel mai lung perete LED interactiv continuu din Budapesta, există mai multe bănci cu porturi USB şi este disponibil şi un play mat digital. La biroul de informaţii, un robot Pepper vorbitor de limba maghiară îi îndrumă pe clienţi. Centrul comercial oferă publicului Ariadne, un instrument special de mobilitate pentru a ajuta persoanele nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere, dezvoltat de inginerii de la Universitatea Óbuda. Acest instrument de mobilitate este folosit în premieră mondială în Etele Plaza, după ce a fost testat cu succes de către Federaţia Maghiară a Nevăzătorilor şi Persoanelor cu Deficienţe de Vedere.

Spaţii verzi şi mediu sigur

Aproape 4.000 de metri pătraţii de spaţii verzi, plante ornamentale, arbuşti şi copaci întâmpină vizitatorii la noul centru comercial şi de divertisment ecologic al Futureal, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 55.000 de metri pătraţi. În conformitate cu certificarea BREEAM, este acordată o atenţie specială asigurării accesibilităţii, minimizării poluării cauzate de iluminatul artificial, precum şi impactului direct asupra mediului, încorporării materialelor durabile şi promovării reducerii şi refolosirii deşeurilor.

De asemenea, sunt disponibile echipamente de ultimă generaţie pentru a asigura siguranţa şi sănătatea vizitatorilor. În conformitate cu iniţiativa Futureal Stay Safe, zonele interioare sunt aproape complet "fără atingere." Sistemele HVAC ale clădirii includ filtre de sterilizare UV. Folosind o tehnologie ecologică bazată pe filtrarea biologică, sistemele asigură o eficienţă de aproape 100% în uciderea viruşilor şi bacteriilor în câteva secunde, fără utilizarea dezinfectanţilor chimici, oferind aer curat şi proaspăt în interior. Scările rulante sunt, de asemenea, echipate cu un sistem încorporat de dezinfectare a balustradei. Suprafaţa tuturor obiectelor de mobilier este realizată dintr-un material special, care elimină virusul, iar chiuvetele pot fi utilizate fără a le atinge, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb