eToro lansează portofoliul SpaceTech

F.D.
Bănci-Asigurări / 7 noiembrie 2023

Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro

Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro

Platforma de tranzacţionare şi investiţii eToro lansează SpaceTech, un nou portofoliu care oferă investitorilor individuali expunere la companiile lideri în dezvoltarea tehnologiei şi explorării spaţiale, conform unui comunicat de presă al companiei.

Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro, a comentat: "De la istorica aterizare pe lună a lui Neil Armstrong în 1969, fascinaţia umanităţii pentru spaţiu nu a făcut decât să se intensifice. În ultimele şase decenii, această dorinţă de explorare a spaţiului cosmic a dus la dezvoltarea de noi tehnologii care au îmbunătăţit industriile "terestre", cum ar fi telecomunicaţiile şi serviciile de geolocalizare, creând în acelaşi timp noi industrii, cum ar fi turismul spaţial.

De la aselenizarea Indiei la Polul Sud şi până la primul zbor spaţial al Virgin Galactic, inaugurăm o nouă eră a explorării şi a călătoriilor spaţiale comerciale. În prezent, piaţa spaţială este evaluată la 447 de miliarde de dolari şi se estimează că va depăşi un trilion până în 2030.

În timp ce investitorii individuali nu pot investi direct în NASA sau SpaceX, există şi alte căi pentru a capitaliza pe seama cursei spaţiale. De la expunerea la companiile aerospaţiale şi de apărare cotate la bursă până la producătorii de rachete şi sateliţi, noul nostru portofoliu SpaceTech oferă utilizatorilor noştri acces la o industrie care abia "decolează"."

Pentru a oferi o oportunitate de investiţii diversificată care să cuprindă întregul spectru al explorării spaţiale, echipa de experţi în investiţii de la eToro a selectat cu grijă companiile lider în domeniul explorării spaţiale, al tehnologiei spaţiale şi al operaţiunilor cu sateliţi. Alocarea iniţială prezintă pionieri ai sectorului precum Virgin Galactic, cunoscută pentru dezvoltarea de aeronave pentru zboruri spaţiale cu echipaj uman şi turism spaţial; Airbus şi Boeing, cu divizia lor dedicată explorării spaţiale şi apărării, care se concentrează pe nave spaţiale şi sisteme de sateliţi; Iridium Communications, care oferă în principal servicii de comunicaţii prin satelit prin intermediul reţelei sale extinse de sateliţi; şi Northrop Grumman Corp, o importantă companie din domeniul apărării şi al spaţiului cu diverse proiecte de explorare spaţială şi de sateliţi în portofoliu.

Alocarea portofoliului SpaceTech cuprinde 30 de acţiuni, fiecare având o pondere egală de 3,33% din totalul portofoliului (lista completă aici). Aceste selecţii au fost făcute pe baza unei serii de criterii, inclusiv capitalizarea de piaţă, indicatorii de lichiditate, cheltuielile de cercetare şi dezvoltare şi ratingurile analiştilor. Portofoliul va fi supus unei reechilibrări anuale pentru a asigura relevanţa şi optimizarea continuă a acestuia.

Investiţia iniţială porneşte de la 500 USD, iar investitorii pot accesa instrumente şi grafice pentru a urmări performanţa portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ţine la curent cu evoluţiile din sector. Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb