Actualizare 16:14 PNL îl propune pe Nicolăescu ca viceguvernator BNR, pe Barbu la CNSAS, pe Boagiu la CC şi pe Atanasiu la ANRE
Liberalii îl propun pe deputatul Eugen Nicolăescu să ocupe funcţia de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, pe Sulfina Barbu membru în CNSAS, pe Anca Boagiu în conducerea Curţii de Conturi şi pe Teodor Atanasiu în comitetul ANRE, a anunţat, ieri, preşedintele PNL, Raluca Turcan.
Ea spune că numirile au fost făcute pe anumite criterii, precum profesionalismul şi reprezentativitatea politică, transmite News.ro. Turcan afirmă că PNL trebuie să caute resurse umane în interiorul partidului, pentru a-şi motiva membrii să se profesionalizeze.
Ea a spus: "Dacă vom apela în permanenţă la soluţii de avarie din afara partidului înseamnă că nu mai există motivaţia pentru membri de partid să se specializeze, să se profesionalizeze şi să încerce să răspundă unor criterii de performanţă pentru a fi prezenţi în acele instituţii".
Preşedintele PNL a adăugat că un alt criteriu pentru numiri a fost cel al "echilibrului în partid, astfel încât să fie mulţumiţi cu această decizie cât mai mulţi colegi".
Turcan a anunţat: "Am ajuns la varianta ca doamna Sulfina Barbu să fie propunerea PNL pentru CNSAS, ca domnul Eugen Nicolaescu să fie propunerea PNL pentru funcţia de viceguvernator al BNR, ca doamna Anca Boagiu să fie propusă în conducerea Curţii de Conturi şi ca domnul Teodor Atanasiu să fie membru în Comitetul ANRE".
Întrebată despre nemulţumirile din interiorul partidului şi criticile lansate potrivit cărora nu ar fi fost respectat statutul în alcătuirea propunerilor, Turcan le-a transmis un mesaj colegilor care o contestă.
Ea a spus: "I-aş sfătui pe colegii mei amatori de cancanuri sau declaraţii hazardate în spaţiul public să-şi cumpănească foarte bine cuvintele şi să înţeleagă că nu poţi să stai cu statutul în braţe acum toată ziua în condiţiile în care până acum a fost aleatoriu sau un şerveţel cu care te-ai şters pe mâini. Statutul partidului trebuie să ajungă să devină carte de căpătâi pentru orice acţiune politică a PNL".
În legătură cu negocierile purtate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a asigura susţinerea parlamentară pentru aceste numiri, Turcan a afirmat că nu a refuzat nicio discuţie, tocmai pentru a asigura reprezentare transpartinică în instituţiile vizate.
Nu am spus nu niciunei întâlniri sau discuţii private sau instituţionale cu toţi cei care ar fi putut să asigure prezenţa PNL cu oameni buni în aceste instituţii
Ea a explicat: "Poate (social-democraţii - n.r.) au fost impresionaţi de un precedent periculos pe care ar fi putut să-l instituie, un precedent care nu este sănătos şi care a fost folosit şi de alte conduceri în partidul nostru şi care nu face bine pentru că un partid nu este veşnic la guvernare, nu este veşnic nici în opoziţie, ciclurile politice se schimbă şi cred că trebuie să existe un dialog".
(M.I.)
---------
Eugen Nicolăescu a fost propus astăzi de către conducerea Partidului Naţional Liberal (PNL) în funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), transmit televiziunile de ştiri.
Surse din conducerea Partidului Social-Democrat (PSD) au declarat săptămâna trecută, pentru News.ro, că partidul va renunţa la postul de viceguvernator BNR, rămas vacant în urma demisiei lui Bogdan Olteanu, şi îl va ceda PNL, pentru această funcţie urmând a fi propus deputatul liberal Eugen Nicolăescu.
Potrivit algoritmului, postul aparţinuse PNL, care l-a desemnat şi pe Bogdan Olteanu. Deşi postul era vacant din august 2016, Parlamentul nu a făcut o nouă numire, subiectul fiind luat în discuţie abia după alegerile din decembrie anul trecut. Iniţial, PSD a revendicat acest post.
Surse social-democrate au precizat, însă, că PSD va renunţa la acest post şi îl va ceda liberalilor.
"A fost o negociere cu PSD pe tot tabloul de funcţii aflate sub control parlamentar. PNL nu va mai emite pretenţii. Dacă voiau, îşi puneau omul lor la BNR, asta a fost negocierea", au declarat şi surse liberale.
Postul de viceguvernator al BNR a rămas vacant după ce Bogdan Olteanu şi-a depus, în august 2016, demisia din funcţie.
În 18 octombrie 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Bogdan Olteanu pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiun Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la prim-ministrul de la acea dată, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.
Olteanu, care ocupa a treia treaptă în ierarhia BNR - după guvernatorul Mugur Isărescu şi prim-viceguvernatorul Florin Georgescu -, este primul înalt oficial al băncii centrale aflat într-o asemenea situaţie.
Tot astăzi, în şedinţa Biroului Politic al PNL, Sulfina Barbu a fost propusă membru în Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Anca Boagiu a fost propusă la Curtea de Conturi, iar Teodor Atanasiu - la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.05.2017, 16:06)
daca atat a putut sa scoata PNL din el, mai bine sa se autodizolve
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.05.2017, 20:11)
Cu incompetentul asta la benereu isi pun streangul de gat reprezentantii unei mici asociatii religioase sponsorizata din SUA