EUGEN NICOLĂESCU, VICEPREŞEDINTELE PNL, ACUZĂ: "PNA este un instrument politic"

Traian Gheorghiu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 29 iulie 2004

Liberalii cred că anchetarea senatorului Radu F. Alexandru de către PNA este ilegală

PNA s-a făcut "părtaş la coaliţia dintre PSD şi PRM", susţine Eugen Nicolăescu

Consilierul lui Vadim Tudor, Nati Meir, este mulţumit de "profesionalismul" de care a dat dovadă PNA în acest caz

Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA) a dovedit că este un instrument politic, în momentul în care a decis să-i deschidă un dosar penal senatorului liberal Radu F. Alexandru, suţine vicepreşedintele PNL, Eugen Nicolăescu. Domnia sa este de părere că PNA s-a grăbit atunci cînd a hotărît să-l ancheteze pe colegul său de partid. Mai mult, vicepreşedintele PNL crede că acţiunea procurorilor este ilegală. "PNA a încălcat legea cînd a început urmărirea penală a unui parlamentar", ne-a declarat Eugen Nicolăescu, motivînd că acest demers nu putea fi făcut decît de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit spuselor sale, PNA a dat dovadă că răspunde la comenzi politice. Vicepreşedintele PNL acuză PNA că s-a făcut "părtaş la coaliţia dintre PSD şi PRM". Domnia sa susţine că partidul de guvernămînt se foloseşte de formaţiunea lui Corneliu Vadim Tudor, ca să discrediteze opoziţia.

Anchetarea lui Radu F. Alexandru este dezaprobată şi de Acţiunea Populară. Mugur Ciuvică, purtătorul de cuvînt al AP, afirmă, într-un comunicat de presă emis ieri: "Decizia PNA este rezultatul colaborării tot mai strînse dintre PSD şi PRM. Înţelegerile încheiate de Ion Iliescu şi Octav Cozmîncă cu preşedintele PRM nu se referă doar la formarea unei coaliţii de guvernare după alegerile din acest an, ci şi la atacarea reprezentanţilor opoziţiei. În cazul senatorului Radu F. Alexandru, Parchetul Naţional Anticorupţie, subordonat complet PSD, colaborează făţiş cu Nati Meir, consilierul lui Vadim Tudor". Asemeni omologului său liberal, Mugur Ciuvică suţine că PNA este un instrument politic.

Parchetul Naţional Anticorupţie i-a deschis, ieri, un dosar penal senatorului PNL Radu F. Alexandru, după ce a evaluat înregistrările prezentate de consilierul PRM, Nati Meir. Procurorii PNA au decis să preia acest caz, după ce, iniţial, îşi declinaseră competenţa către Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. După ce PNA l-a contactat telefonic, în seara zilei de marţi, Nati Meir s-a prezentat (a doua zi) la sediul instituţiei. Aici, consilierul PRM a formulat o sesizare şi a depus o declaraţie. Domnia sa susţine că este foarte mulţumit de "profesionalismul şi solicitudinea" de care au dat dovadă cei de la PNA, pînă în acest moment.

Urmărirea penală în cauză este efectuată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei. Aceştia au promis că vor ţine la curent opinia publică în legătură cu mersul cercetărilor.

Radu F. Alexandru, deşi recunoaşte că s-a întîlnit cu Nati Meir, neagă acuzaţiile de corupţie. Nati Meir susţine că are înregistrări din care rezultă că Radu F. Alexandru i-a solicitat sprijinul ca să devină liderul Comunităţii evreieşti, în schimbul facilitării unor contracte economice de minimum 30 de milioane de dolari. În privinţa dovezilor, Radu F. Alexandru crede că acestea nu reprezintă altceva decît "un fals ordinar". Senatorul liberal respinge, totodată, orice formă de implicare a preşedintelui PNL, Theodor Stolojan, în acest scandal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb