EUGEN SCHEUŞAN, PREŞEDINTE ŞI DIRECTOR GENERAL ELECTROMAGNETICA: "Autorităţile ar trebui să ia în calcul şi oferta companiilor româneşti"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 28 iulie 2020

"Autorităţile ar trebui să ia în calcul şi oferta companiilor româneşti"

Proiectul din Craiova este o premieră pentru iluminis­tica din ţara noastră, subliniază Eugen Scheuşan, directorul general al companiei Electromagnetica, societatea care a proiectat şi produs sistemul de iluminat de pe stadionul craiovean.

Domnul Scheuşan ne-a spus: "Este vorba despre iluminarea unui stadion specializat pentru atletism, cu proiectoare special construite pentru acest proiect. După ştiinţa noastră, este o premieră pentru iluministica românească şi a ridicat unele probleme, atât de proiectare, cât şi de iluminare. Întâi a trebuit să simulăm computerizat această iluminare, ca să ne dăm seama de câte astfel de proiectoare este nevoie, de ce putere trebuie să fie acestea, de ce tip trebuie să fie elementele luminoase ale proiectoarelor, cum trebuie să fie sursele de alimentare care oferă puterea de iluminare a LED-urilor din proiectoare, să stabilim amplasarea judicioasă a proiectoarelor pe stâlpii care înconjoară stadionul. Însă simularea este doar o simulare şi ea trebuie confirmată odată cu finalizarea proiectului. Ca atare, am trăit unele emoţii până când am văzut toată instalaţia iluminând, dar rezultatele au confirmat previziunile noastre".

Domnul Scheuşan ne-a spus că acest sistem de iluminat are trei avantaje: economia de energie electrică, durata de viaţă şi uniformitatea iluminării, toate aceste caracteristici fiind net superioare soluţiilor clasice.

Directorul general al Electromag­netica şi-a exprimat speranţa că vor mai urma astfel de proiecte, în care compania să livreze soluţii inteligente de iluminat: "Ţinând seama că acum se construiesc la noi foarte multe facilităţi sportive cu iluminare pentru desfăşurarea ativităţilor specifice inclusiv pe timpul nopţii, sperăm ca, în noile condiţii economice, să primim mai mult de lucru pe această direcţie. Personal, nu cred că soluţia finanţării producătorilor este cea adecvată, ci, mai degrabă, realizarea unor caiete de sarcini, pe anumite segmente de piaţă, astfel încât producătorii români să fie în mod natural favorizaţi. Aş dori foarte mult să fim consultaţi şi chemaţi tot mai des la implementarea de astfel de proiecte. Acum, un antreprenor câştigă lucrarea şi apoi îşi caută colaboratorii. Am dori ca atât antreprenorii, cât şi autorităţile să ia în calcul şi oferta noastră, care, la proiectul de faţă, a fost net superioară celorlalte oferte din piaţă. Toţi participanţii la proiect au primit cu entuziasm propunerea noastră, atât din punct de vedere al performanţei, cât şi ca ofertă a costurilor".

În opinia domniei sale, orientarea noastră către importuri nu este întâmplătoare, "ci este voită şi este contraproductivă pentru industria şi pentru economia României, generând pierderi ale statului român prin producţie mai mică, neimpozitarea aces­teia, repatrierea profiturilor etc., toate aceste chestiuni nefăcând decât să sărăcească Româ­nia": "Nu cred că ajutorul în bani sau în credite este cel mai favorabil pentru restartarea economiei româneşti, ci acordarea de oportunităţi companiilor autohtone să îşi dezvolte activitatea în anumite segmente de piaţă. Cred că aceasta este principala metodă prin care poate fi relansată economia noastră".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb