EUGEN TEODOROVICI: "PSD-ul este un partid îngheţat, din păcate"

S.B.
Politică / 22 iulie 2020

"PSD-ul este un partid îngheţat, din păcate"

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici susţine că a decis să candideze pentru şefia partidului, pentru că îşi doreşte ca "PSD-ul să redevină un partid civil" şi consideră că "lupta" sa nu este cu o persoană, ci cu un sistem, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, acesta afirmă despre PSD că este "un partid îngheţat" şi apreciază că schimbarea acestuia va duce la schimbarea clasei politice din România.

"M-ar întrista foarte mult să ştiu că banii partidului sunt folosiţi nu pentru a promova colegii din partid, ci pentru a-l bloca pe Teodorovici, pentru că nu este disputa lui Teodorovici. Eu vreau să ofer o alternativă, nimic altceva, am şi spus-o, nu e lupta mea cu Marcel Ciolacu. Eu sper să nu fie cum spun unii colegi, că e o luptă prea dură şi prea mare cu un sistem. Nu cu o persoană, ci un sistem. Uite, îmi asum această mare luptă cu sistemul. Vreau PSD-ul să redevină un partid civil. Astăzi, PSD-ul nu este un partid civil", a declarat senatorul social-democrat, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

Teodorovici a adăugat despre sine că nu este "nici al serviciilor, nici securist".

"Pot să vă spun clar că, într-adevăr, deciziile se iau în partid, dar nu pentru partid, se iau pentru ţară. Astăzi PSD-ul este un partid îngheţat, din păcate. Observ că PSD-ul este principalul element de schimbare în ţara asta. Dacă vrem să reformăm clasa politică ţine de PSD. Dacă PSD-ul se va schimba, va schimba în mod obligatoriu clasa politică", a mai afirmat fostul ministru al Finanţelor.

Acesta a adăugat că "în cel mai fericit caz PSD-ul stagnează" în sondajele de opinie.

Teodorovici a mai afirmat că îşi doreşte "să discutăm în partid, nu să mimăm dialogul" şi promite că, dacă va fi ales preşedinte al PSD, echipa sa va fi formată din "oameni cu şcoală făcută la timp, la stat, fără diplome la SRI".

Fostul ministru a criticat vehement ideea organizării unui congres online, pe are a catalogat-o drept "o idee stupidă".

"Nu ştiu dacă se va face pentru că timpul e foarte scurt. Pe 18 august se depun listele. Ca să faci un congres trebuie să fie pregătit. (...) Nu cred că poate cineva să se mai gândească la ideea stupidă de a avea un congres online, un partid ca PSD nu îşi permite să facă online un congres. Poţi să faci, dacă vrei, în fiecare judeţ în parte, fiecare judeţ să voteze la organizaţia de partid, securizat votul. Se poate face, dacă se doreşte competiţie cu adevărat. Deci, dacă se face, foarte bine, mă bucur să se facă cât mai repede pentru că oamenii din partid pleacă, pleacă foarte mulţi primari, consilieri, pleacă parlamentari. Partidul, practic, se fărâmiţează sub actuala conducere interimară", a mai declarat Teodorovici.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. LUME! LUME!LUME! Toti ne jefuiesc, platim taxe pentru ca privatii sa isi construiasca eoliene si parcuri fotovoltaice (energia verde), noi platim si nu avem nicio actiune, doar dam banii. Peste 500 milioane de euro pe an se strang din taxa pentru energia verde pusa in carca noastra. Sa ne gandim cate parcuri eoliene si fotovoltaice am putea avea din banii nostri. Ce capitalism este asta cand tu stat strangi bani de la oameni ca sa ii dai la privati. Asta inseamna jecmanirea oamenilor pentru imbogatirea privatilor. Pretul la gaz s-a liberalizat de la 1 iulie, surpriza pretul pe piata este cu 50% mai ieftin, iar firmele furnizoare 2 la numar, monopol curat detin 90% din piata fiecare pe partea lui vorbim de EON si ENGIE, ce fac nu scad un leu. Ce fac instituțiile acestui stat fraternizeaza cu ei ca sa ne jecmănească pe noi. Vorbim aici de Consiliul Concurentei care nu isi face treaba sa sparga monopolul si de Minnisterul Economiei, condus de Virgil Popescu care inainte de liberalizare era pe la toate televiziunile , ca o mata fara unghii, ca ar trebui sa scada pretul la gaze si furnizorii ii dădeau cu flit. Ce masuri ia acest Virgil Popescu pentru protejarea populatiei, nicunul, se bucura impreuna cu furnizorii ca ne mai jecmanesc. Cand este sa puna pe noi o taxa atunci imediat o aplica acesti tradatori care ne conduc. Acum le mai trebuie o taxa sa le platim conducta BRUA prin care va trece gazul nostru din Marea Neagra (dat pe degeaba) catre fratii nostri mai saraci ungurii si austriecii si noi murim in case de frig ca ne-au scumpit lemnele, iar Transgaz nu a tras nicio teava catre populatie pentru a folosi gazul. Noi nu vom avea acces la conducta BRUA, nimeni din tara nu se va putea intepa in acesta teava. Noi avem 35% din populatie care are acces la gaz, pe cand ungurii au 95% din populatie conectata la gaz. Alta jecmaneala este practicata de firmele de telecomunicatii care isi fixeaza singure cursul la care sa platesti factura. Ma intreb de ce mai avem curs BNR, de ce cei ce ar trebui sa ne apere de aceste abuzuri, dorm in papuci. LUME! LUME! LUME! nu mai votati PSD, PNL si UDMR. Avem puterea sa ii schimbam, sa le aratam acest lucru. PSD, PNL = 1%.

    Nu inghetat ci Ucigas.

    PSD este un partid ucigas care a facut toate eforturile sa submineze increderea in sfaturile medicilor epidemiologi. 

    1. Hot si Ucigas!

      mort si ingropat de-ar fi si tot nu e suficient

    Basescu e de vina !

    Pai nu-l dezgheț tu? Tac-Pac! Si--l bagi la fund de tot! Tac-Pac!

    Partidul, practic, se fărâmiţează sub actuala conducere interimară....superb, asa vesti bune in politica demult n-au fost....

    1. Partidul ca Nume, Fonde, Grup, Entitate = dispare pe urmatorul ciclu economic depresiv inflationist.

    2. Persoanele, Contactele, Haotii, Capusarii nu dispar ci se infiltreaza in alte grupuri politice pentru a avea acces la canalele de curgere a banilor (nominalelor) in piata. 

    3. In 6 ani o sa ne treaca si de PNL, se va uza politic si acest partid. 

    4. Partidele politice nu fac decat sa domiene furtul banului public. 

    5. Si cu si fara partide politice, cresterea si descresterea banilor in piata are o randuiala ciclica naturala pe tend, data de trendul bondurilor si a ratelor de dobanda. 

    6. Fiecare stat are emis un bond ce se supune trendului de dobanda, guvernele nu fac decat sa directioneze banii ce se creaza in multiplicatorul financiar. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb