Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) a declarat astăzi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre scandalul taxei de solidaritate pe care ar trebui să o plătească companiile din energie care au obţinut profit, că OMV a închis uşa statului român în nas pentru că îşi permite şi efectele sunt foarte clare, astfel că, după ce a anunţat OMV că nu plăteşte această suprataxare pe profit, automat i-au crescut acţiunile, informează News.ro.
"Lucrurile sunt foarte clare, noi am avut o ordonanţă care trebuia să reglementeze situaţia din energie, dată în martie, s-a dezbătut aproae un an de zile, cam asta este imaginea pe care o au românii privind deciziile la nivel guvernamental şi inclusiv această Ordonanţă privind suprataxarea a fost făcută de azi pe mâine, fără a explica atât opiniei publice cât şi celor care trebuie să respecte legile din România. Evident că OMV a închis uşa statului român în nas pentru că îţşi permite şi efectele sunt foarte clare. A anunţat OMV că nu plăteşte această suprataxare pe profit, automat i-au crescut acţiunile", a spus Eugen Tomac.
El a precizat că dacă compania ar fi spus că o plăteşte, evident că efectul ar fi fost altul.
Potrivit lui Tomac, "poziţia ANAF este extrem de importantă". "Sper să vină cu o poziţie limpede privind situaţia de la OMV, eu cred că cei care fac profit în România, taxele trebuie să le plătească în România. Aceasta este o sfidare a bunului simţ în primul rând", a arătat europarlamentarul PMP.
Tomac a explicat că Regulamentul spune destul de limpede cum se face această suprataxare.
"Eu rămân la acea opinie că Regulamentul a fost transpus prost, articolul este extrem de clar, cum se stabileşte această suprataxare şi pleacă de la procentul de 33%. Deci regulamentul îţi creează pârghii prin care poţi acţiona. Noi aveam această posibilitate de a crea un cadru legislativ", a mai spus Tomac.
OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autorităţile fiscale din România, în urma anunţului companiei că nu va plăti contribuţia de solidaritate, motivând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, condiţie prevăzută atât în regulamentul european, cât şi în Ordonanţa prin care acesta a fost implementat în legislaţia autohtonă.
1. Opinia mea
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2023, 20:22)
Asaltul asupra investitorilor si propaganda antioccidentala va avea ca efect diminuarea investitilor .Fără investiții mulți oameni vor trai mai prost . Vor fi mult mai afectați de lipsa investitilor decât de neapartenența in Schengen . Nu toți , ca in “Primăverii” sa trăit bine și in vremea lui Ceaușescu . Revenirea statului in energie înseamnă revenirea la amintirea aniilor ‘90 , când aveau totul și funcționa …
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2023, 22:56)
Este poziția omv.
Trebuie sa își asume distrugerea petrochimiei în defavoarea României.
Sa dea explicații ce a făcut cu fierul vechi, pe ce bani l-au dat cui și ce suma a ajuns ca șpagă la Viena.
De ce au redus investițiile în furajele pe zăcăminte noi. Cei de meserie știu ce înseamnă să stai ca un bou pana la epuizare zăcământ.
De ce importa motorina prin 4 intermediari?
De ce a făcut vizite RC la skt Petersburg?
Etc
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2023, 23:22)
Pentru ce să dea explicații? Este acționar majoritar! Eventual da explicații acționarilor. Mătăluță, anonim, ești acționar, sau un coate goale care dorești pomana?
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2023, 23:35)
Pentru asta, Naționaliștii, vedeți că dacă vreți naționalizare, trebuie să plătiți acțiunea la volorarea contabila, pe la 0,68 lei actiunea
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 02:15)
Pentru ce sa faca nationalizare cu preluarea pachetului majoritar de actiuni, cand pot lua tot profitul, chiar daca nu au actiuni?, sau au 20%?
Statul vrea sa ia profitul ca si cum ar fi actionar cu 100%.
Mno, dam o HOTONANTA si gata, ce actionari, ce dividende, ce Neptun Deep ba, le aratam noi cum se iau banii!
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 10:41)
Să îi întrebe , pe cei care susțin împărțirea cu statul a profiturilor exceptionale , daca vor și împărțirea cu statul a pierderilor exceptionale . In criza din 2008-2009 sau in pandemie , nu am auzit de vreo compensație pentru pierderile operatorilor din energie . Sau e doar unilateral ?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 00:03)
8 milioane de romani care lucreaza si au cotizat la pilonul 2 de pensii = detin aproximativ 20 % din OMV
din pacate ei sint prea lenesi si prea putin educati financiar sa inteleaga ca politicienii fac un atac la pensia lor
de altfel si statul roman are alte 20 % din OMV dar si politicienii romani au o educatie finaciara egala cu zero .
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 00:07)
Nimeni din cei ce se isterizeaza la TV nu inteleg ca OMV austria are doar 51 % din OMV petrom = restul este detinut de statul roman si de romanii viitori pensionari .
actiuni impotriva OMV petrom = actiuni si impotriva romanilor si a statului roman .
da-le doamne si creier ca cap au ! ( cacofonia este intentionata ! )
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 00:05)
"Lucrurile sunt foarte clare, noi avem politicieni mai prosti si decat africani"
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 01:09)
> OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autorităţile fiscale din România
Nu e nici un conflict. Ei au dat un comunicat pe niste numere. Acum ceilalti ii baga in control si vedem ce numere le ies lor. In final pot ajunge la un conflict, adica se judeca!
Ce atata mare lucru?
Adica, prosti sa fie aia de la o firma asa mare doar sa zica: va platim extra impozite!
Sa nu uitam ca Petrom mai are si actionari nationali. E frumos ca in loc sa ai dividende ia statul (actionar minoritar) tot!
5. S-au activat comunistii si din pacate sunt multi
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 01:51)
Da, le-a crescut actiunile pentru vreo ora, pana si-au dat seama investitorii ca totusi ne conduc comunistii.
Si intre timp cu circul asta PSD PNL PMP au scazut sub pretul de dinainte de comunicat( si nu numai Petrom, pt ca daca Petrom poate pati asa ceva, sa fii tu hartuit de institutiile statului si de media ca sa platesti ceva ce legal nu esti obligat sa plateasti, atunci nici o companie nu e in siguranta)
Concluzia: majoritatea partidelor, media scrisa sau tv si a oamenilor din Romania au mentalitati comuniste, proprietatea privata e zero, noua sa ni se dea, companiile sa plateasca supraimpozitare, ca sa facem noi risipa cu acei bani. Pt ca asta se face cu banii de la buget: risipa, si de multe ori furt(ca de-aia vesnic nu ajung).
Foarte putini oameni in Romania gandesc ca niste capitalisti. In general sunt cei ce au o mica, sau mare firma sau macar niste actiuni la bursa sau altfel de investitii.
6. Eu as aprecia sa aud ca Europarlamentarii cer o so
(mesaj trimis de Un liberal în data de 17.01.2023, 08:41)
Aceasta problema cu OMV va fi transata la momentul cand se depun declaratiile de bilant la ANAF sau poate printr o OUG de modificare . Nu e cazul sa se implice europarlamentarii PMP Europarlamentarii Romaniei sa activeze acolo cu motiuni si in grupuri de lucru ca sa propuna si sa medieze o cale de a ajunge la armistitiu ,poate chiar pace in Ucraina . Acesta e pericolul mare si e la nivel european : cum de d Basescu ,atat de vocal in trecut,cand era pace pe problematica Marii Negre ,acum cand razboiul de fapt se intensifica acolo ...tace malc !
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 09:54)
flecareala multa la acest tomac , altul care a "descoperit " apa calda . omv isi permite , da si ?
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 11:05)
Mai bine intrebati cine,cum de ce au intocmit aceste documente care numai clare si judicios analizate nu sunt.Aruncati-va pe OMV,dusmanul public nr .1.Societatea comerciala nu e ONG de binefacere.Scopul ei e cu totul altul si ia masurile corespunzatoare indeplinirii lui.Daca se vroia altceva nu trebuia privatizat.In acest caz nu o mai aveam.Va amintiti in ce situatie financiara era la timpul acela si ca produsele petroliere ieseau mai mult pe poarta din dos?