EURO 2016 Deschidem balul în compania marii favorite!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport #Euro 2016 / 10 iunie 2016

Deschidem balul în compania marii favorite!

Echipa naţională a ţării noastre va debuta, astăzi, la Campionatul European de Fotbal, chiar în meciul de deschidere în compania gazdelor, Franţa. Cum organizatorii mizează pe o audienţă uriaşă, primul şi ultimul meci de la un turneu final sunt mereu cele mai urmărite, tricolorii au o şansă incredibilă să se facă remarcaţi. Fără să aibă nimic de pierdut, toată presiunea este pe Franţa, ţară gazdă şi marea favorită la câştigarea trofeului, şi având în vedere şi interesul de care se bucură meciul la nivel global, jucătorii lui Anghel Iordănescu trebuie să încerce să obţină un rezultat bun practicând un fotbal corect, fără un antijoc dus la extrem şi o apărare supraaglomerată inestetic.

Este evident că nicio comparaţie cu actuala echipă a Franţei nu ne avantajează, de la valoarea de piaţă a loturilor: Franţa - 487.000.000 euro, România - 56.000.000; sau a celor mai bine cotaţi jucători: Paul Pogba - 70.000.000 euro, Vlad Chiricheş - 5.500.000 euro; până la cea a competiţiilor interne sau a echipelor la care evoluează fotbaliştii. Nici bilanţul meciurilor directe nu ne este favorabil, sunt trei victorii ale echipei noastre, opt ale Franţei, iar cinci meciuri s-au terminat la egalitate. Ultima victorie a reprezentativei tricolore a avut loc în 1972, 2-0 la Bucureşti, unul dintre marcatorii golurilor fiind actualul selecţioner Anghel Iordănescu.

Cu toate acestea, nu de puţine ori s-au văzut minuni în fotbal, iar un meci de debut, cu toată încărcătura emoţională care atârnă mult mai greu pe umerii gazdelor, poate oferi prilejul unei răsturnări de calcule. Mai trebuie spus că în toate calculele calificării făcute de staff-ul tehnic al naţionalei noastre, acest meci nu este luat în calcul, punctele sunt aşteptate de la confruntările cu Elveţia şi Albania.

După lungi căutări, Anghel Iordănescu s-a decis în bună măsură asupra unsprezecelui de start, care poate fi următorul: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Popa, Hoban, Pintilii, Stanciu- Stancu, Andone. Echipa este una cu un evident profil defensiv, dar nu este mai puţin adevărat că nici la cel mai bun turneu final făcut de o echipă a noastră, SUA - 1994, lucrurile nu au stat altfel din punct de vedere tactic, contraatacul fiind armata câştigătoare folosită atunci. Cel mai experimentat jucător al echipei noastre, Răzvan Raţ, consideră că în momentul în care arbitrul fluieră startul meciului, statisticile nu mai au nicio valoare şi orice este posibil: "Statisticile nu au nicio relevanţă, pentru că la fiecare turneu final este altceva, este o altă componenţă, altă atmosferă, alţi adversari. Avem un obiectiv de a face un meci bun şi de a nu pierde. Franţa e cea mai bună echipă din grupă, componenţii săi joacă la echipe valoroase din Europa, dar nu înseamnă că au câştigat dinainte. Meciul poate sau nu să fie decisiv. E foarte important rezultatul, pentru că unul negativ poate afecta moralul echipei. Cealaltă faţă a medaliei ar fi să câştigăm sau să nu pierdem, iar moralul va fi altfel. Dar totul este relativ, depinde cum se va termina acest meci şi cum vom gestiona rezultatul, indiferent care va fi el. România nu a mai jucat la un meci de deschidere şi cred că e cel mai greu meci, împotriva celui mai greu adversar din grupă. Presiunea este mare, jucăm în meci de deschidere, împotriva echipei gazdă". Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, a recunoscut într-un interviu pentru L'Equipe că acest meci îl obsedează de foarte mult timp: "Obiectivul a fost întotdeauna acest 10 iunie. De doi ani mă gândesc la meciul de deschidere. Contextul este unul special şi trebuie să gestionăm bine situaţia. Acest meci nu este decisiv, dar este foarte important. Ne poate lansa. Este un rendez-vous fabulos, în care nu e loc de reţineri, de ezitări. După aceea va fi o luptă pentru putere cu adversarul nostru".

Partida Franţa - România se va disputa pe Stade de France din Saint-Denis, cu începere de la ora 22.00 şi va fi arbitrată de o brigadă din Ungaria cu Viktor Kassai la centru, ajutat de asistenţii Gyorgy Ring şi Vencel Toth şi de arbitrii adiţionali, Tamas Bognar şi Adam Farkas.

Grupa A: Franţa, Elveţia, România, Albania

Programul meciurilor din grupa tricolorilor: 10 iunie: Franţa - România; 11 iunie : Albania - Elveţia; 15 iunie: România - Elveţia, Franţa - Albania; 19 iunie: România - Albania, Elveţia - Franţa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Echipa nu este rea pentru un joc de contraatac. Personal as fi mizat pe Sanmartean si Alibec, pentru un plus de tehnicitate. Iordanescu nu este un tehnician atat de perimat pe cat crede lumea, in plus este clar ca se consulta cu cei trei secunzi, Badea, Isaila, Moldovan, care au experienta ca principali.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb