Euro are motive de apreciere

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iulie 2010

Euro s-a menţinut, ieri, pe pieţele externe, pe un curs ascendent în raport cu dolarul, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că acordă instituţiilor financiare credite de 111,2 miliarde de euro (136,5 miliarde de dolari), cu scadenţa la şase zile. Evoluţia cotaţiei a fost impulsionată şi de anunţul privind oferta suprasubscrisă de obligaţiuni lansată de Spania.

În jurul orei 13:00, pe piaţa din Londra, euro avea un curs de 1,2333 dolari, în creştere cu 0,8% faţă de ziua anterioară. Ulterior, euro a trecut chiar de 1,24 dolari, însă pentru scurt timp, revenind sub acest prag.

BCE a urmărit să ajute băncile să ramburseze creditele acordate aces-tora în urmă cu un an, ajunse la scadenţă ieri. Este vorba despre împrumuturi de peste 442 de miliarde de euro contractate de la BCE de către 1.121 de bănci din zona euro, la o dobândă fixă de 1% şi scadenţa la 12 luni. Suma a reprezentat un record în istoria instituţiei financiare europene (pentru o singură operaţiune).

Potrivit BCE, 78 de bănci au cerut, ieri, lichidităţi pentru şase zile, cu o dobândă de 1%.

Amintim că, miercuri, băncile din zona euro au solicitat BCE credite de aproape 132 de miliarde de euro, cu scadenţa la trei luni, volumul fiind mult mai redus decât au anticipat analiştii.

În opinia specialiştilor, sentimentul de pe piaţa valutară s-a îmbunătăţit după ce investitorii au constatat că nevoia de finanţare a băncilor este mai scăzută decât aşteptările.

Preţul aurului ar putea creşte şi în acest trimestru

Cotaţia aurului ar putea creşte în trimestrul curent, continuând ascensiunea consemnată în perioada aprilie - iunie, care a fost cea mai importantă de la finele lui 2007 până în prezent (+12%). Creşterea viitoare ar putea fi determinată de temerile legate de redresarea economiei mondiale.

Ieri, la ora 11:25 a.m., pe piaţa din Londra, preţul aurului cu livrare imediată a crescut cu 53 de cenţi, la 1.242,78 dolari uncia. La Comex New York, cotaţia aurului cu livrare în august s-a redus cu 0,2% în deschiderea pieţei, la 1.242,40 dolari/uncie.

Preţul aurului a urcat cu 13% anul acesta, ajungând la nivelul maxim istoric de 1.265,30 dolari uncia în data de 21 iunie.

Spania a vândut obligaţiuni de 3,5 miliarde euro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb