Euro, la cursul maxim al ultimelor trei săptămâni

A.VASIESCU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 1 iunie 2011

Euro, la cursul maxim al ultimelor trei săptămâni

Moneda unică europeană s-a apreciat ieri, pe pieţele internaţionale, ajungând la nivelul maxim al ultimelor trei săptămâni faţă de dolar, pe fondul optimismului generat de speculaţiile privind viitorul sprijin care va fi acordat Greciei.

Euro a avut un curs de 1,4404 dolari la ora 10.10, pe piaţa din New York, cu 0,9% mai mare decât în ziua precedentă. Mai devreme, moneda europeană a urcat la 1,4424 dolari, cel mai ridicat curs din 9 mai până în prezent. Pe întreaga lună mai, însă, euro s-a depreciat cu 2,7% în raport cu moneda SUA.

Ieri, dinamica euro a fost influenţată în mod pozitiv şi de anunţul privind creşterea vânzărilor retail în Germania, în luna aprilie, în condiţiile în care numărul şomerilor a scăzut sub 3 milioane pentru prima oară în ultimii 19 ani. În această situaţie, investitorii cred că Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea semnala o viitoare majorare a dobânzii.

Cotaţiile petroliere, în creştere

Preţul ţiţeiului brut a urcat ieri, pentru a doua zi la rând, în contextul deprecierii monedei americane. Trendul ascendent a avut la bază şi închiderea unei conducte care transportă petrol către cel mai mare centru de depozitare din SUA, în urma unei scurgeri.

Cotaţia petrolului cu livrare în iulie a crescut cu 2,3% la ora 09.55, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 102,92 dolari/baril. Preţul a trecut de 102 dolari barilul pentru prima oară după data de 11 mai. Însă, pe întreaga lună mai, preţul a scăzut cu 10%.

La ICE Futures Europe din Londra, preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 1,6%, la 116,56 dolari/baril. Pe piaţa londoneză, cotaţia a pierdut 7,9% în luna mai.

Menţionăm că "TransCanada" Corp. a închis conducta Keystone care porneşte din Alberta şi ajunge în Cushing, Oklahoma, unde este stocat ţiţeiul tranzacţionat la New York. Conducta transportă 591.000 de barili pe zi, iar în săptămâna încheiată în 20 mai, stocurile din Cushing însumau 40 de milioane de barili, faţă de 37,6 milioane de barili în anul anterior, conform datelor Departamentului Energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb