Eurobank, proprietarul Bancpost, a înregistrat în primul trimestru, în România, un profit de 2,3 milioane de euro, după ce a avut pierderi în fiecare trimestru al anului trecut, provocate de provizioanele constituite pentru creditele neperformante, potrivit datelor publicate de grupul elen şi citate de Mediafax.
În 2014, Eurobank a înregistrat în România pierderi de 151,2 milioane de euro şi provizioane de 145,4 milioane de euro.
Activele băncii elene în România se situau, la sfârşitul primului trimestru, la 3,3 miliarde de euro, în creştere de la 3,26 miliarde de euro în trimestrul patru al anului trecut.
Veniturile operaţionale ale Eurobank în România au atins în primul trimestru 36,5 milioane de euro, după venituri de 37,3 milioane de euro în trimestrul patru.
Soldul brut al creditelor a crescut cu 2% în intervalul analizat, faţă de ultimul trimestru al anului trecut, la 2,59 miliarde de euro. În primul trimestru, soldul creditelor se ridica la 2,65 miliarde de euro.
Portofoliul depozitelor a scăzut cu 3,2% comparativ cu sfârşitul anului trecut, la 1,82 miliarde de euro, dar este peste nivelul de 1,8 miliarde de euro din primul trimestru al anului 2014.
Eurobank a înregistrat în primul trimestru, în România, cheltuieli operaţionale de 25,2 milioane de euro.
În primul trimestru, creditele cu întârzieri la plată de peste 90 de zile s-au ridicat la 825 milioane de euro, faţă de 800 de milioane de euro la sfârşitul anului trecut.
Banca a constituit în primele trei luni provizioane pentru credite neperformante de 9,8 milioane de euro, faţă de 41,4 milioane de euro în trimestrul al patrulea.
Eurobank, a treia mare instituţie de credit din Grecia, a raportat pentru primul trimestru pierderi de 94 milioane de euro, în scădere de la 524 milioane euro în trimestrul patru, respectiv 207 milioane euro în primul trimestru al anului trecut. Veniturile operaţionale au fost de 463 milioane de euro. Grupul a constituit provizioane pentru credite neperformante de 303 milioane de euro.
În România, Eurobank controlează Bancpost (a zecea mare bancă din România în funcţie de nivelul activelor), ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.