Eurobarometru: 11% dintre gospodăriile româneşti nu au acces la telefon

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 14 iulie 2011

Eurobarometru: 11% dintre gospodăriile româneşti nu au acces la telefon

Doar 35% din populaţia ţării noastre are acces combinat la telefonia fixă şi mobilă, potrivit Eurobarometru, care subliniază că media europeană la acest capitol este de 62%. În urma României se află Lituania (33%), Slovacia (27%), Finlanda (17%) şi Cehia (15%).

În acelaşi timp, 98% dintre gospodăriile din Uniunea Europeană au acces la cel puţin un telefon. În şapte state membre (Olanda, Regatul Unit, Malta, Cipru, Suedia, Luxemburg şi Slovenia) procentul este de 100%, în timp ce ponderea cea mai scăzută se întâlneşte în România (89%). Acest lucru înseamnă că 11% dintre gospodăriile româneşti nu au acces la telefon.

Românii şi bulgarii au cele mai puţine telefoane mobile din UE, pe număr de gospodării. 82% din gospodăriile din România şi Bulgaria au acces la cel puţin un telefon mobil. În partea de jos a clasamentului se mai află Germania (83%) şi Spania (85%), iar în top este Cehia (96%).

România se află printre ultimele locuri şi în ceea ce priveşte gospodăriile care deţin un computer. Procentul de gospodării din România cu cel puţin un computer este de 53%, faţă de media europeană de 68%. Cu acest procent, ţara noastră se plasează penultima în clasament, înaintea Bulgariei. La capitolul gospodării cu conexiune la internet, România este pe ultimul loc, la egalitate cu Bulgaria (44%), media europeană fiind de 62%.

Potrivit anchetei Eurobarometru, 42% din cetăţenii UE preferă serviciile grupate de televiziune, internet şi telefonie. Totodată, 65% dintre res-pondenţi au declarat că îşi limitează, în prezent, apelurile telefonice din cauza preocupărilor legate de costuri. De asemenea, jumătate din persoanele care au acces la internet prin smartphone îşi limitează navigarea din cauza costurilor.

Sondajul privind comunicaţiile electronice la nivel de gospodării a fost realizat în perioada 9 februarie - 8 martie 2011, pe un eşantion de 27.000 de gospodării reprezentative pentru populaţia UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb