Eurodeputaţii aprobă planurile de a furniza mai multă muniţie Ucrainei

D.R.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 iulie 2023

Eurodeputaţii aprobă planurile de a furniza mai multă muniţie Ucrainei

Parlamentul European a adoptat astăzi, planuri de creştere a producţiei UE de muniţie şi rachete pentru a aborda deficitul actual, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Actul privind sprijinirea producţiei de muniţii (ASAP) vizează accelerarea livrării de muniţie şi rachete către Ucraina şi sprijinirea statelor membre în reaprovizionarea arsenalelor lor. Prin introducerea unor măsuri specifice, inclusiv a unei finanţări în valoare de 500 de milioane EUR, ASAP urmăreşte să sporească capacitatea de producţie a UE pentru a aborda deficitul actual de produse din domeniul apărării, în special muniţie de artilerie, rachete şi componente ale acestora.

În timpul negocierilor cu Consiliul, eurodeputaţii s-au asigurat că o gamă mai diversă de proiecte pot primi finanţare şi că întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) vor fi eligibile pentru o rată de finanţare mai mare. Aceştia au asigurat o finanţare suplimentară care nu ar trebui să vină în detrimentul finanţării de coeziune existente. Eurodeputaţii au insistat, de asemenea, să se asigure că ţările UE vor furniza Ucrainei muniţia finanţată în temeiul acestei legislaţii, fără restricţii la export.

Liderul echipei de negociere a PE, Cristian Buşoi (PPE, România), a declarat: "Votul de astăzi marchează un alt pas înainte pentru securitatea şi apărarea Europei, precum şi pentru sprijinul ferm acordat Ucrainei în faţa agresiunii în curs a Rusiei. Am realizat cu succes cel mai urgent aspect al legii: asigurarea furnizării mai multor muniţii pentru Ucraina. Este o mărturie a solidarităţii Europei şi a securităţii noastre colective.

Legislaţia a fost adoptată cu 505 voturi pentru, 56 împotrivă şi 21 abţineri. Acesta trebuie acum să fie aprobată de Consiliu pentru a deveni lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb