Eurohold Bulgaria AD anunţă oficial că în cazul revocării deciziei ASF, respectiv restituirea licenţei şi restabilirea activităţii Euroins România, EIG Re şi toate celelalte grupuri de reasigurători vor reînnoi imediat contractele de reasigurare şi vor relua plăţile tuturor daunelor curente şi viitoare în locul Fondului de Garantare, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.
"Autorităţile române nu au explicat încă de ce trebuie contribuabilul român să plătească pentru ambiţia ASF de a distruge o societate de asigurări puternică şi care a plătit în 2022 daune în valoare totală de peste 1,6 miliarde lei, din care 1 miliarde au provenit de la reasigurători. Euroins Romania este susţinută de un acţionar cu active nete în valoare de 3 miliarde de euro", a declarat Asen Hristov, preşedintele consiliului de administraţie Eurohold Bulgaria AD.
"Reamintim că încă din 17 februarie 2023 Eurohold Bulgaria AD a făcut publice principalele clauze ale acordului de reasigurare dintre Euroins România şi EIG Re şi a transmis un mesaj oficial pe această temă către toate publicaţiile din România. Acest lucru ar putea fi uşor verificat pe site-ul companiei, unde a fost încărcat conţinut detaliat pe acest subiect.
După cum am informat deja pe 17 februarie, acordurile de reasigurare, semnate de Euroins România, acoperă 97% din toate daunele (plăţile) din portofoliul companiei, nu doar pentru 2022, ci şi pentru întreg anul 2023. În practică, 97% din toate plăţile privind daunele companiei româneşti sunt garantate şi subscrise de reasigurători externi.
Pentru anul în curs, EIG Re acoperă 87% din plăţile pe daune ale asigurătorului român, iar Allianz - încă 10% dintre acestea. Reamintim că riscul, care fusese transferat de la Euroins România către EIG Re, a fost cedat unor reasigurători de top din Europa. În acest fel, asigurătorul român trebuie să acopere doar 3% din plăţile pe daune care ar urma să apară în 2023. În acelaşi timp, chiar şi activele disponibile în prezent ale Euroins România sunt peste 270 de milioane de lei, cu mult mai mult decât acest 3% din plăţile pentru daune pe care societatea trebuie să le acopere.
Din nou, menţionăm că doar pentru perioada 1 ianuarie 2023 - 17 martie 2023, peste 450 de milioane de lei au fost plătite către Euroins România în cadrul acestor contracte de reasigurare.
Încă o dată, subliniem că din 17 martie, când ASF a retras licenţa Euroins România şi a solicitat falimentul acesteia, societatea acoperă toate cerinţele de reglementare şi de capital, este suficient de solvabilă şi nu se putea vorbi de vreun faliment" se arată în comunicatul Eurohold.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.03.2023, 22:08)
Dpa dupa dublarea pretului politelor de anul trecut este chiar dubios sa dai faliment.
Probabil din aceasta cauza Guvernul Ramaniei dorea sa plafoneze politele RCA.
Daca se dublau si anul acesta politele RCA, in loc sa cresca profitul societatile de asigurare ele intrau in faliment.
Ceva asemanator se petrece si cu unele sociatati de de bursa. La profituri duble fata de anul trecut cotatiile scad.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.03.2023, 06:59)
Cineva a dorit sa scoatade pe piața Euroins. Avea o cota de piață enorma. Statul prin Cec și Postav Romana au vânat acea cota de piață. Euroins nu este falimentara!