Euronext crede că va câştiga cursa pentru Oslo Bors

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2019

Euronext crede că va câştiga cursa pentru Oslo Bors

Conducerea operatorului bursier paneuropean Euronext consideră că va câştiga lupta cu piaţa americană Nas­daq pentru preluarea Bursei de Valori din Norvegia (Oslo Bors), pretinzând că oferta sa reprezintă "o afacere încheiată", potrivit directorului executiv al Euronext, Stephane Boujnah, citat de City AM.

Afirmaţia acestuia vine după ce, la începutul săptămânii curente, Oslo Bors le-a recomandat acţionarilor săi să accepte oferta de preluare îmbunătăţită primită de la Nasdaq.

"Nasdaq este proprietarul preferat pentru Oslo Bors, din perspectivă industrială şi strategică", a precizat, la data de 5 martie, conducerea bursei norvegiene.

Cu o zi înainte, Nasdaq îşi majorase oferta pentru Oslo Bors la circa 6,8 miliarde de coroane norvegiene (789 milioane de dolari), egalând astfel propunerea Euronext, care expiră în 11 martie.

Oferta actuală a Nasdaq este de 158 de coroane norvegiene pe acţiune, faţă de 152 de coroane, cât a fost propunerea anterioară. Noua propunere a fost lansată după ce Euronext şi-a majorat oferta în februarie, la 158 de coroane, de la 145 de coroane norvegiene anterior.

Cu toate acestea, directorul executiv al Euronext spune că achiziţia Oslo Bors "va merge mai departe dacă totul va fi făcut ca la carte".

Operatorul bursier paneuropean are susţinerea a 50,5% dintre acţionarii Oslo Bors, iar Boujnah aşteaptă ca oferta Euronext să primească aprobarea autorităţilor de reglementare până la finele lunii mai.

În pofida faptului că Nasdaq se vede partea câştigătoare în această cursă, Boujnah a declarat că "este hotărât şi încrezător". Oficialul pieţei paneuropene a menţionat: "Cred că faptele şi normele în materie ar trebui să ducă la un rezultat normal, iar dreptul acţionarilor să fie respectat".

Zilele trecute, şi directorul executiv al Nasdaq, Adena Friedman, şi-a exprimat speranţa că piaţa americană va câştiga lupta pentru Oslo Bors: "Rămânem încrezători că oferta noastră este superioară pentru acţionarii, membrii, emitenţii, investitorii şi angajaţii Oslo Bors".

Acţionarul majoritar al pieţei din Oslo, DNB Bank, cu o deţinere totală de 20%, îşi va vinde participaţia către Nasdaq.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb