Euronext şi SIX Group AG concurează pentru preluarea Bursei spaniole BME

I.M.A.
Piaţa de Capital / 18 noiembrie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Operatorul bursier pan-european Euronext a anunţat luni că este în negocieri cu Bursa spaniolă BME privind o posibilă ofertă de preluare, fără a preciza valoarea tranzacţiei, în condiţiile în care se extind consolidările din industrie, transmite Reuters.

Separat, operatorul bursier elveţian SIX Group AG a informat că vrea să cumpere BME, într-o tranzacţie evaluată la 2,843 miliarde de euro (3,13 miliarde de dolari). Oferta de 34 de euro per titlu reprezintă o primă de 33,9% a preţului acţiunilor BME de la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

Euronext este un jucător mic comparativ cu rivalii săi europeni - London Stock Exchange (LSE) şi Deutsche Bourse (DB) - dar şi-a extins treptat operaţiunile. Recent, Euronext a achiziţionat Oslo Bors iar Norvegia a devenit a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

SIX se concentrează pe Elveţia şi prin achiziţionarea BME ar avea o bază în interiorul UE. În iulie, Bursele din Elveţia şi-au pierdut statutul preferenţial în Uniunea Europeană, în urma eşecului negocierilor menite să rezolve disputa dintre blocul comunitar şi autorităţile de la Berna privind eforturile de a consolida relaţia lor printr-un acord de parteneriat, informează aceaşi sursă.

Luni dimineaţa, acţiunile Euronext au urcat cu aproximativ 2%, în timp ce titlurile BME au fost suspendate de la tranzacţionare înainte de deschiderea bursei, după ce vineri au închis la 25,4 euro pe acţiune.

Madridul este printre cei mai mici operatori bursieri europeni, cu o capitalizare de piaţă de 2,1 miliarde de euro (2,32 miliarde de dolari), mai puţin de jumătate decât cea a Euronext, de cinci miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb