EUROPARLAMENTARUL PSD, VICTOR BOŞTINARU: Statul riscă sancţiuni din cauza proiectului Cathedral Plaza

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2008

În urma petiţiei depuse anul trecut la Comisia de petiţii a Parlamentului European, de către Arhiepiscopia Romano Catolică de Bucureşti în legătură cu construcţia Cathedral Plaza, autorităţile trebuie să ia foarte serios în calcul posibilitatea de a fi sancţionate, a anunţat, ieri, europarlamentarul Victor Boştinaru (PSD).

"I-aş invita pe reprezentanţii autorităţilor române, fie că e vorba de municipalitatea Bucureşti, fie de Ministerul Transporturilor, să ia în modul cel mai serios acest subiect în calcul, să îl trateze cu cea mai mare responsabilitate, pentru că s-ar putea merge la soluţia halucinantă ca statul român să fie penalizat", a declarat Boştinaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a adăugat că există probabilitatea ca statul să fie penalizat financiar deoarece nu a pus în aplicare prevederile directivei europene referitoare la patrimoniul cultural.

În acest sens, europarlamentarul a menţionat că, deşi la momentul eliberării autorizaţiei de construire a Cathedral Plaza România nu era membră UE, directiva europea­nă respectivă era parte a legislaţiei interne româneşti.

Victor Boştinaru a precizat că pe 10 septembrie Comisia de petiţii şi cea de cultură din Parlamentul European îl vor audia pe episcopul Catedralei Catolice, care a confirmat participarea, în urma unei întrevederi, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai Comisiei de petiţii.

Europarlamentarul a apreciat că "monstruozitatea de lângă Catedrala Catolică" este un act care încalcă directiva europeană privind patrimoniul cultural.

"Dincolo de responsabilităţile companiei care a construit acest zgârie nori, trebuie să recunoaştem că la Primăria Capitalei fărădelegea a fost singura lege care funcţiona", a apreciat Boştinaru.

Europarlamentarul a spus că în urma audierii din septembrie, Comisia de petiţii poate decide să trimită o misiune în România, pentru informări suplimentare, sau poate cere autorităţilor române un răspuns la situaţia constatată.

El a mai precizat că membrii Comisiei de petiţii pot cere Parlamentului European adoptarea unei rezoluţii sau pot solicita Comisiei Europene un aviz care poate duce la declanşarea procedurii de infringement.

Proiectul Cathedral Plaza datează din 1998 şi presupune construirea unui bloc de birouri de 75 de metri înălţime, în imediata vecinătate a Catedralei Sf. Iosif, edificiu inclus pe lista monumentelor istorice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb