EUROPARLAMENTARUL VICTOR BOŞTINARU:  "Facem apel la Preşedintele Parlamentului European pentru a împiedica răspândirea mesajelor extremiste şi iredentiste"

R.P.
Politică / 12 martie 2014

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru i-a adresat în acestă dimineaţă o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în care precizează că "în aceste vremuri deosebit de dificile, orice mesaj naţionalist poate pune în pericol forţele pro-europene din toate statele membre şi poate incita chiar şi o majoritate tolerantă şi raţională", potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, mai continuă eurodeputatul român: "Prim-ministrul Victor Ponta a decis cooptarea în guvern a reprezentanţilor legitimi ai minorităţii maghiare din România (UDMR). În asemenea condiţii, aceştia deţin în prezent poziţiile de viceprim-ministru, doi miniştri deplini şi un număr important de posturi de rang înalt în structura de guvernare. Sub acest aspect, România a ales o abordare cuprinzătoare pentru problemele legate de minorităţi, benefică pentru stabilitatea ţării şi pentru valorile noastre europene comune."

În scrisoarea adresată lui Martin Schulz se mai arată că, deşi declaraţia lui Laszlo Tokes vine pe fondul mitingului de la Târgu Mureş, unde a participat şi Gabor Vona, liderul partidului de extremă dreaptă Jobbik, preşedintele UDMR Kelemen Hunor s-a delimitat categoric de acest eveniment.

Eurodeputatul român a mai precizat că "În decembrie 2010, consilierul prezidenţial al lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, declara că inamicii României sunt Ponta şi Boştinaru, nu Tokes Laszlo. Deşi a proferat multe atacuri la adresa suveranităţii statului român în toţi aceşti ani, Laszlo Tokes este în continuare deţinătorul Ordinului 'Steaua României', a ajuns vicepreşedintele Parlamentului European cu sprijinul PPE şi PDL şi îşi continuă politica distructivă nestingherit, cu sprjinul aceloraşi aliaţi. Dincolo de interesul electoral al lui Laszlo Tokes, fac un apel atât la cetăţenii români de etnie maghiară, cât şi la toţi românii să nu se aventureze pe calea extremelor şi să nu dea curs provocărilor din oricare parte ar veni acestea. De asemenea, mai fac un apel la eurodeputatul Laszlo Tokes să-şi scurteze mandatul printr-o demisie ca urmare a afirmaţiilor grave şi inadmisibile din plenul Parlamentului European".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb