Europenii stabilesc, azi, cât de implicaţi suntem în scandalul cărnii de cal

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 11 februarie 2013

UPDATE 13:51 Ponta: "Nu există nicio încălcare a regulilor europene din partea firmelor româneşti"

Victor Ponta a declarat astăzi că nu există nicio încălcare a regulilor europene din partea firmelor româneşti.

"Vrem să ajutăm la prinderea celor vinovaţi pentru că asta ajută şi ţara noastră şi Marea Britanie", a precizat Ponta.

----

Update: O nouă ipoteză pe tema scandalului cărnii de cal: Carnea care a ajuns pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie, Franţa şi Suedia ar putea fi, de fapt, carne de măgăr, relatează sursele de presă internaţională.

---

Gradul nostru de implicare în scandalul cărnii de cal va fi stabilit, cel mai probabil, astăzi, prin intermediul Comisiei Europene şi al serviciilor veterinare din Franţa, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Zilele trecute a izbucnit un scandal pe plan european privind livrarea unor cantităţi de carne de cal pe post de carne de vită, în Franţa, companiile implicate susţinând că această carne ar proveni din Româ­nia. În prezent, autorităţile noastre derulează o anchetă pentru identificarea producătorului care ar fi exportat carne de cal în Franţa, sub denumirea de carne de vită.

Preşedintele Traian Băsescu spune că, "dacă se va constata că au exis­tat nereguli la expeditor, Româ­nia va fi decredibilizată pentru mulţi ani. Riscurile sunt extraordinar de mari să avem restricţii la export".

Producătorul francez "Comigel", care alimentează numeroase lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie, a precizat că unele dintre pachetele de carne din care se face lasagna, livrate companiei "Findus", conţineau carne de cal în proporţie de 99-100 %. "Comigel" susţine că un furnizor român a trimis carnea, care a fost împachetată în Franţa şi trimisă în Marea Britanie.

Descoperirea cărnii de cal în lasagna care ar fi trebuit să conţină vită a provocat un scandal în Marea Britanie - unde calul este venerat şi consumarea cărnii sale este tabu - şi a determinat retragerea produselor incriminate în Franţa şi în Suedia.

Cai sălbatici supuşi relelor tratamente în România ar fi fost sacrificaţi, iar carnea lor ar fi fost trans­portată către furnizorii supermarketurilor britanice pentru a fi vândută drept carne de vită, susţine The Sun.

"Spanghero", furnizorul francez de carne pentru lasagna marca "Findus" intenţionează să dea în judecată producătorul român de la care s-a aprovizionat, în cazul în care ar fi vorba despre carne de cal.

Potrivit The Observer, citat de Mediafax, grupări mafiote poloneze şi italiene sunt suspectate că ar juca un rol major în scandalul privind carnea de cal descoperită în mai multe produse din Marea Britanie care ar fi trebuit să conţină carne de vită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb