Eurostat: Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 2,9%

D.R.
Miscellanea / 16 august 2023

Eurostat: Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 2,9%

În primul trimestru din 2023, emisiile de gaze cu efect de seră generate de economia Uniunii Europene au totalizat 941 milioane de tone echivalent CO2, o scădere de 2,9% faţă de perioada similară din 2022 (969 milioane de tone echivalent CO2), arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

Acest declin a avut loc simultan cu o creştere de 1,2% a economiei UE în primul trimestru din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022.În primele trei luni din acest an, sectoarele economice responsabile pentru majoritatea emisiilor de gaze cu efect de seră au fost gospodăriile (24%), industria (20%), furnizarea de electricitate şi gaze (19%), agricultura (13%), transport şi depozitare (10%), precizează sursa citată.

Emisiile de gaze cu efect de seră în primele trei luni din 2023 au scăzut în 21 de state membre UE, comparativ cu perioada similară din 2022, excepţiile fiind Irlanda (9,1%), Letonia (7,5%), Slovacia (1,9%), Danemarca (1,7%), Suedia (1,6%) şi Finlanda (0,3%), unde ele au crescut. Acest grup de state membre a înregistrat şi o creştere a economiei în primul trimestru din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022.Cele mai semnificative reduceri ale emisiilor de gaze cu efect de seră au fost în Bulgaria (minus 15,2%), Estonia (minus 14,7%) şi Slovenia (minus 9,6%), menţionează sursa citată.

Din cele 21 de state membre unde s-a înregistrat o scădere a emisiilor, doar şase au raportat o scădere a PIB-ului lor (Cehia, Estonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, şi Polonia), astfel încât 15 state membre UE (Portugalia, Croaţia, Belgia, Malta, Franţa, Spania, Ţările de Jos, Germania, Austria, România, Italia, Cipru, Grecia, Slovenia şi Bulgaria) au reuşit să-şi reducă emisiile în timp ce au înregistrat o creştere a PIB-ului lor, relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut"

    normal,din moment ce industria mare consumatoare de energie

    din UE, este relocat mai ales in USA si China 

    1. În cazul UE, producţia de energie a scăzut cu 8,9%, cea de bunuri intermediare cu 6,6% iar cea de bunuri de folosinţă îndelungată cu 6,5%, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă imediată a urcat cu 2,1% iar cea de bunuri de capital cu 4,8%.

      Si cu cat trebuia sa scada emisiile? Cu 50%? Pai mai avem de aruncat industrie si economie la gunoi ca sa ajungem "verzi". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb