Eurostat: Insulele Canare, Ile-de-France şi Catalonia sunt cele mai atractive destinaţii turistice din UE

Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iulie 2017

Insulele Canare, Ile-de-France şi Catalonia sunt cele mai atractive regiuni turistice din Uniunea Europeană, în funcţie de numărul înnoptărilor în unităţi de cazare, potrivit datelor aferente anului 2015 publicate vineri de biroul european de statistică Eurostat.

Datele Eurostat arată că turismul este mai mult o afacere internă pentru Uniunea Europeană, aproape 90% dintre înnoptări fiind ale unor turişti din interiorul UE. Atunci când călătoresc, cetăţenii UE o fac în proporţie de 85% în state comunitare, doar 15% optând pentru alte destinaţii, conform News.ro.

Cea mai populară destinaţie a rămas în 2015 regiunea insulelor Canare, cu 94 de milioane de înnoptări. Alte trei regiuni spaniole s-au aflat printre destinaţiile de top, respectiv Catalonia (75,5 milioane înnoptări), Insulele Baleare (65,2 milioane înnoptări) şi Andaluzia (61,4 milioane înnoptări).

Franţa are trei regiuni în top 10, Ile-de-France, aflată pe locul al doilea, cu 76,8 milioane înnoptări, Provence-Alpes-Cote d'Azur(54,6 milioane înnoptări) şi Rhone-Alpes(48,7 milioane înnoptări).

Între principalele destinaţii turistice europene se mai află regiunea croată Jadranska Hrvatska (68,1 milioane înnoptări), regiunea italiană Veneto (63,3 milioane) şi regiunea Inner London din Marea Britanie (44,8 milioane înnoptări în 2012).

În România, cele mai populare destinaţii turistice au fost în 2015 regiunea de centru, cu 5 milioane de înnoptări, şi cea de sud-est, cu 4,9 milioane.

Între primele 30 de destinaţii turistice, câte şase regiuni sunt în Spania, Franţa şi Italia, patru în Germania, câte două în Grecia şi Austria şi câte una în Irlanda, Croaţia, Olanda şi Marea Britanie.

În 2015, principala destinaţie turistică pentru europeni în afara UE a fost reprezentantă de Statele Unite, cu 13,8% din înnoptări, iar pe locul al doilea s-a plasat Turcia, cu 10,4% din totalul înnoptărilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb