EUROSTAT: România este pe locul 7 în UE în funcţie de gazele cu efect de seră absorbite de păduri

I.L.
Miscellanea / 21 martie 2019

România este pe locul 7 în UE în funcţie de gazele cu efect de seră absorbite de păduri

România este pe locul şapte în Uniunea Europeană în funcţie de proporţia gazelor cu efect de seră absorbite de păduri, de circa 21%, respectiv 23,9 milioane de tone din totalul de 113,4 milioane de tone, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de aproximativ 9%, corespunzătoare unei cantităţi de 417 milioane tone din totalul de 4.441 milioane de tone, potrivit datelor aferente anului 2016 publicate joi de biroul european de statistică, Eurostat.

Datele au fost publicate de Eurostat pentru a marca Ziua internaţională a pădurilor, sărbătorită pe 21 martie, scrie News.ro.

În 2016, suprafeţele împădurite au absorbit 74% din gazele cu efect de seră în Suedia, 56% în Finlanda şi 53% în Lituania.

În 2015, Uniunea Europeană avea 182 de milioane de hectare de păduri şi altă vegetaţie lemnoasă, reprezentând 43% din suprafaţa totală, uşor mai mare faţă de suprafaţa terenurilor utilizate pentru agricultură, care reprezintă 41% din total, potrivit celor mai recente date disponibile, mai scrie presa.

În şapte state membre, peste jumătate din suprafeţele totale de teren erau acoperite cu păduri. Puţin peste trei sferturi din suprafeţele de teren erau împădurite în Finlanda şi Suedia, în timp ce Slovenia a raportat o proporţie de 63%. În alte patru state membre, şi anume Estonia, Letonia, Spania şi Portugalia, ponderea suprafeţelor împădurite în total varia în fiecare dintre acestea între 54% şi 56%

Suedia avea în 2015 o suprafaţă de păduri de 39,5 milioane de hectare, urmată de Spania (27,6 milioane de hectare) şi Finlanda (23 milioane de hectare. Din totalul terenurilor acoperite cu păduri din UE în 2015, Suedia şi Finlanda reprezentau 29,4%. În România, 6,95 de milioane de hectare erau împădurite în 2015, informează News.ro.

Suprafaţa împădurită ca pondere în totalul suprafeţei de teren este un indicator global al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite şi este inclusă de UE şi în indicatorii utilizaţi pentru monitorizarea progreselor acestor obiective în context european, mai scrie presa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb