EUROSTAT: Suntem pe ultimul loc în UE, după firmele care utilizează internetul

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 decembrie 2011

Doar 79% din firmele de pe piaţa noastră foloseau internetul la începutul anului în curs, procentaj neschimbat comparataiv cu luna ianuarie şi cel mai scăzut din UE, unde media este de 95%, potrivit datelor Eurostat, citate de Mediafax. Utilizarea internetului în bandă largă de către firmele de la noi a fost, de asemenea, cea mai redusă din spaţiul comunitar.

În UE, procentajul privind utilizarea internetului a urcat de la 94% la 95%, iar firmele utilizează internetul în diverse scopuri, printre care oferirea de informaţii, facilităţi de cumpărături online sau comunicare. Olanda şi Finlanda stau cel mai bine în această statistică, internetul fiind accesat de toate firmele din cele două ţări.

În acelaşi interval, utilizarea internetului fix în bandă largă de către firmele din România a urcat de la 49% la 54%, în timp ce în UE avansul a fost de la 85% la 87%.

Pentru internetul mobil în bandă largă, România a înregistrat un avans de la 7% la 15% şi a coborât pe ultimul loc în UE. Grecia avea o accesare mai slabă a internetului mobil broadband în rândul firmelor, de numai 6% în ianuarie 2010, însă a reuşit să ajungă la 38% până în ianuarie anul acesta. În coada UE, alături de România, se situează Lituania (23%) şi Polonia (24%), în timp ce lideri sunt Suedia (77%), Finlanda (67%) şi Austria (65%).

Doar 34% din firmele din Româ-nia aveau un site în prima lună a anului, minimul UE şi mai puţin ca în Bulgaria (45%) şi Letonia (53%), în timp ce media europeană se situa la 69%. Totodată, una din zece firme româneşti avea site care facilitează comenzi sau rezervări online.

Firmele româneşti aveau, anul trecut, cea mai slabă interacţiune online cu statul. Doar 47% din firmele din România au obţinut informaţii de pe site-urile autorităţilor, în timp ce 39% au depus online formulare. Ambele procentaje sunt minime în UE, unde firmele au raportat o medie de 74% în privinţa accesării de informaţii şi de 69% pentru depunerea de documente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb