EuShipments achiziţionează furnizorul român de servicii de e-fulfillment Helpship

S.B.
Companii / 7 iunie 2023

EuShipments achiziţionează furnizorul român de servicii de e-fulfillment Helpship

Furnizorul român de servicii de e-fulfillment Helpship a atras investiţii majoritare de la liderul companiei de logistică de comerţ electronic euShipments.com din FT1000.

Achiziţia face parte din strategia de fuziuni şi achiziţii condusă de eushipments.com şi susţinută de BlackPeak Capital.

Noul parteneriat va consolida şi mai mult poziţia pe piaţă a grupului şi va aduce numeroase beneficii pentru clienţii săi, inclusiv noi servicii de transport transfrontalier, timpi de tranzit mai rapizi în diferite ţări europene, cum ar fi livrarea în ziua următoare în România şi Ungaria, 48 de ore până în Bulgaria, 72 de ore în Germania, Grecia şi alte destinaţii, precum şi o experienţă a clientului mai simplă şi mai unificată.

Helpship a fost fondat în 2019 de către Stefan Popa şi Iosif Chesca, care au recunoscut nevoia unui serviciu de fulfillment de calitate, descoperire bazată pe propriul magazin online de succes. Expertiza fondatorilor în industria comerţului electronic i-a determinat să-şi dezvolte propriul sistem modern de management al depozitelor (WMS), asigurând operaţiuni eficiente şi simplificate pentru o experienţă de client optimă si satisfăcătoare. Depozitul de execuţie din Oradea, România este poziţionat strategic aproape de graniţa româno-maghiară şi este bine conectat la principalele autostrăzi. În 2023, compania se numără printre cei mai de succes şi preferaţi furnizori de servicii de fulfillment de către comercianţii online români, procesând peste 80 000 de comenzi online în fiecare lună.

Următorul pas strategic important în dezvoltarea Helpship este unirea forţelor cu una dintre companiile de e-commerce cu cea mai rapidă creştere din regiune. Grupul consolidat va permite comercianţilor online din regiune să se dezvolte mai rapid în afara pieţelor lor de origine şi să se extindă rapid în noile pieţele internaţionale. Compania românească îşi va consolida experienţa în serviciile de fulfillment, oferind clienţilor săi vânzări mai uşoare către noi destinaţii printr-o gamă largă de metode de transport eficiente şi competitive şi prin adăugarea partenerilor last-mile. Noul serviciu Helpship va fi livrări transfrontaliere pentru comenzi provenite din comerţul electronic de la adresele magazinelor electronice - indiferent de locaţia acestora în România.

euShipments.com aduce peste 10 ani de experienţă în construirea şi conducerea unei reţele foarte eficiente de fulfillment şi livrare transfrontalieră, care combină întregul portofoliu de servicii a peste 50 de companii de curierat cunoscute din Europa. Drept urmare, compania oferă clienţilor săi peste 600 de metode de livrare pe tot continentul. euShipments.com înregistrează o creştere organică puternică a bazei de clienţi, a volumului de expedieri internaţionale procesate şi a veniturilor. Drept urmare, compania şi-a asigurat o poziţie notabilă în clasamentul respectat Financial Times, FT1000: Companii cu cea mai rapidă creştere din Europa pentru 2023.

Prin achiziţionarea Helpship, euShipments îşi întăreşte prezenţa pe piaţa din România, un pilon cheie pentru liderul mondial în logistică datorită creşterii exponenţiale a vânzărilor online din ultimii ani. Aceasta este a doua achiziţie strategică pentru euShipments de la investiţia fondului de capital privat BlackPeak Capital în 2022. Este o parte a unei strategii mai ample de fuziuni şi achiziţii de internaţionalizare a afacerii prin stabilirea de poziţii de lider de piaţă pe pieţele cheie din regiunea ECE. Astfel pot oferi servicii unice de logistică premium, servicii de fulfillment şi livrare către principalii lideri ai comerţului electronic din regiune şi nu numai. La sfârşitul anului trecut, euShipments a achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni în liderul croat de servicii Pick&Pack.

Stefan Popa, CEO Helpship va continua să conduca compania, folosind resursele euShipments pentru a oferi servicii logistice inovatoare magazinelor online din Romania si din intreaga regiune. Svetlozar Dimitrov, CEO al euShipments.com şi Vichren Bisset, CCO al euShipments.com se vor alătura Bordului de Administraţie al Helpship.

Stefan Popa, fondator şi CEO al HelpShip a menţionează despre achiziţie: "Începe un nou capitol interesant în dezvoltarea Helpship şi împreună cu întreaga mea echipă suntem pregătiţi pentru provocările viitoare. Acum, făcând parte din grupul euShipments.com, obiectivul principal din spatele acestui parteneriat strategic este ca compania noastră să devină cel mai competitiv furnizor de fulfillment din România, complet specializat în soluţii de creştere şi livrare eCommerce internaţionale. Astfel, toţi clienţii Helpship pot creşte mai repede ca niciodată în România, în regiune şi în toată Europa."

Svetlozar Dimitrov, co-fondator şi CEO al euShipments.com menţionează: "Ideologia de afaceri a euShipments.com este de a rezolva problemele de logistică ale comercianţilor online. Prin urmare, este important pentru noi să urmăm linia transporturilor şi să ne îmbunătăţim operaţiunile în locuri strategice. Helpship ca operator de înaltă calitate, împreună cu locaţia sa extrem de favorabilă, este o potrivire perfectă pentru scopurile noastre de dezvoltare a afacerii. Cu sprijinul financiar şi mentoratul oferit de BlackPeak Capital, această achiziţie ne permite să ne poziţionăm puternic "la poarta de intrare între Europa de Est şi de Vest", ceea ce reprezintă un avantaj nepreţuit pentru clienţii noştri internaţionali de comerţ electronic."

Angel Stefanov, partener la BlackPeak Capital a adăugat: "Această achiziţie marchează o piatră de hotar importantă pentru strategia de creştere a euShipment de a colabora cu campioni locali precum Helpship şi de a da putere fondatorilor precum Stefan şi echipa sa să deblocheze sinergii reale pentru ambele afaceri. Suntem încrezători că acest lucru se va traduce în cele din urmă într-o valoare adăugată atât pentru clienţii euShipments, cât şi pentru Helpship şi, prin urmare, pentru Grupul consolidat. Îi felicităm pe Stefan, Iosif, Svetlozar şi Lora pentru începutul cu succes al acestui nou parteneriat."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb