Evacuare imensă planificată la Frankfurt, după dezamorsarea unei bombe din al Doilea Război Mondial

Cristina Radu
Internaţional / 31 august 2017

Frankfurt (Sursa foto: Wikipedia)

Frankfurt (Sursa foto: Wikipedia)

Peste 60.000 de persoane urmează să fie evacuate duminică din centrul oraşului Frankfurt, după ce o bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită sub oraş, potrivit CNN. Evacuarea va avea loc la ora locală 08:00 duminică, potrivit autorităţilor. Operaţia de dezamorsare a bombei

va începe la prânz şi se aşteaptă să dureze patru ore, potrivit agenţiei.

Bomba a fost găsită marţi în timpul efectuării unor lucrări pe un şantier de construcţii de pe strada Wismarer, lângă Universitatea Goethe din Frankfurt, potrivit unei declaraţii a poliţiei din Frankfurt. Aceasta a declarat că mărimea bombei a făcut necesare măsurile de evacuare extinse, conform sursei citate.

Dispozitivul este o bombă britanică, o mină de aer de 4,4 tone HC 4000, iar potrivit declaraţiei se află în prezent sub supravegherea poliţiei. Conform poliţiei, nu există niciun pericol pentru public, dar zona va fi evacuată ca măsură de precauţie în timp ce bomba va fi dezamorsată, potrivit agenţiei.

În mai, mai mult de 50.000 de persoane au fost rugate să părăsească oraşul german Hanovra, după ce o bombă a fost descoperită în timpul lucrărilor de pre-construcţie pe un sit în districtul Vahrenwald. În ziua de Crăciun din 2016, încă 50.000 de oameni au fost evacuaţi din Augsburg în sudul Germaniei după ce o bombă de 1,8 tone a fost găsită sub un garaj subteran de parcare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toata presa romaneasca si germana discuta in aceste zile despre imensa bomba care a fost descoperita in cartierul Westend din Frankfurt.Cea mai mare operatiune de evacuare a inceput deja.Daca operatiunea de dezamorsare a celor 3 fitile va esua mai multe cladiri din jur vor fi rase.Deja azi doua spitale(cente de nou nascuti prematur, oameni in stadiul terminal)Dar nu asta conteaza .Conteaza ca poate asa. adevarul despre America si Aliati iese la iveala.Aceasta bomba nu a fost aruncata peste vreo fabrica de armament a lui A.H. sau peste vreo unitate militara. Westend a fost inotdeauna un cartier de oameni normali, de civili. Inconjurat de strada comerciala Leipziger Strasse si de campusul universitar Bockenheim ,Westend nu a fost nici locul unde se produceau arme pt SS sau pentru Wehrmacht nici locul unui lagar de exterminare Au fost aici spitale ,frizerii bacanii, nimic strategic.Au locuit in Westend pictorii Hans Thoma si Joseph Corregio.O bomba care spune mai mult decat multe cuvinte despre razboi , despre evacuari,bombardamente ,etc.O bomba care ne va da de gandit cum a fost candva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb