EVERGENT Investments raportează o valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei

T.B.
Piaţa de Capital / 1 martie

EVERGENT Investments raportează o valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei

EVERGENT Investments, compania de investiţii listată sub simbolul EVER, raportează un rezultat net de 203,8 milioane lei aferent anului 2023, reprezentând o creştere cu 73% faţă de cel înregistrat în anul anterior şi o depăşire cu 158% a nivelului bugetat, se arată într-un comunicat al EVERGENT Investments, remis redacţiei.

Rezultatul net este principalul indicator de performanţă al companiei şi este compus din profitul net şi câştigul net realizat din vânzarea activelor financiare clasificate la valoare justă prin alte elemente ale rezultatului global (FVTOCI) reflectat în rezultatul reportat, potrivit sursei.

EVERGENT Investments a continuat să consolideze increderea investitorilor prin performanţă remarcabilă si continuă. Astfel, a înregistrat o valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei la 31 decembrie 2023, obţinând o creştere de 140% în ultimii 10 ani. Randamentul total al activelor EVERGENT (inclusiv dividendele plătite acţionarilor) a fost de 31,85% în 2023, comparabil cu randamentul anual al celor mai performante fonduri din Romania, membre AAF, se mai arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, "Performanţa financiară a companiei noastre este susţinută de o abordare investiţională strategică, atent construită şi actualizată anual la nivelul Boardului EVERGENT Investments, aplicată pe un sistem riguros şi complex de guvernanţă corporativă. Compania a practicat un management activ al resurselor, sectorial şi în cadrul portofoliilor specializate, urmând cu perseverenţă planificarea financiară, procedurile investiţionale şi de risc specifice unui fond reglementat şi supravegheat.", a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte şi Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments a alocat o sumă de peste 80 milioane lei pentru fondul de dividende in 2023, din rezultatul anului 2022. Randamentul dividendului la preţul acţiunii a fost de 7,26%, calculat la ex date, transmite sursa menţionată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb