evoMAG: numărul produselor electronice şi electrocasnice care vor beneficia de asigurare se va dubla în 2024

A.F.
Companii / 26 martie

evoMAG: numărul produselor electronice şi electrocasnice care vor beneficia de asigurare se va dubla în 2024

Numărul produselor electronice şi electrocasnice pentru care românii aleg protecţie suplimentară, prin achiziţia de asigurări, se va dubla anul acesta, potrivit evoMAG. Estimarea ia în calcul cererea tot mai mare de servicii de genul asigurărilor sau garanţiilor extinse, în contextul în care achiziţiile de electronice şi electrocasnice reprezintă investiţii tot mai costisitoare pentru români, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, totodată, adopţia rapidă a celor mai noi produse în materie de tehnologie, care implică şi cele mai mari costuri de achiziţie, determină tot mai mulţi români să îşi ia şi măsuri de precauţie prin protejarea investiţiei, astfel încât să se asigure că vor folosi acele produse cât mai mult timp, şi în condiţiile cele mai bune.

"Românii sunt early adopters în materie de tehnologie şi preferă să achiziţioneze produse mai performante, de o calitate mai bună, pe care să plătească mai mult şi, ulterior, să le asigure. Mai mult, în caz de daună, timpul de rezolvare este redus, iar costurile asociate cu repararea sau înlocuirea produselor pot fi mult mai mici pe baza asigurării", spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG, menţionând că, de regulă, clienţii optează pentru o asigurare de 24 de luni pentru produsele achiziţionate, pentru daune ce nu sunt acoperite de garanţia standard, cum ar fi: spargerea ecranului, contactul cu lichide sau furt.

Echipamente electronice care sunt cel mai frecvent asigurate sunt şi cele cu preţurile cele mai mari, dar esenţiale pentru viaţa de zi cu zi sau susceptibile la deteriorări accidentale. Astfel, între produsele pentru care românii achiziţionează cel mai frecvent şi asigurări se află:

-Asigurări telefoane şi tablete: Aceste dispozitive sunt omniprezente în viaţa modernă şi adesea costisitoare, făcându-le candidaţi ideali pentru asigurare. Poliţele pot acoperi ecranul spart, daunele provocate de lichide, furtul sau alte avarii accidentale;

-Laptopuri şi computere personale: Datorită valorii lor ridicate şi importanţei lor critice în activităţile zilnice, atât pentru utilizare personală cât şi profesională, laptopurile sunt frecvent asigurate. Asigurările pot acoperi defecţiuni mecanice, daune accidentale sau furt;

-Camere foto şi echipamente video: Echipamentele pentru fotografie şi videografie, în special cele de înaltă calitate, sunt adesea asigurate datorită costului lor ridicat şi riscului de deteriorare în utilizarea normală sau în condiţii de călătorie;

-Electrocasnice mari: Articole precum frigidere, maşini de spălat şi aragaze pot fi asigurate pentru a acoperi defecţiunile mecanice sau alte probleme care pot apărea după expirarea garanţiei standard;

-Sisteme audio şi home entertainment: Echipamentele de înaltă fidelitate, televizoarele inteligente şi sistemele de home cinema pot fi asigurate împotriva daunelor accidentale, furtului sau defecţiunilor.

Dintre toate echipamentele electronice şi electrocasnice care pot fi asigurate, smartphone-urile au însă un rol aparte în preferinţele românilor, fiind gadget-urile pentru care cumpără, cel mai adesea, o poliţă de asigurare.

Clienţii evoMAG au posibilitatea, încă de anul trecut, să îşi asigure bunurile achiziţionate online împotriva avariilor şi furtului, datorită unei soluţii dezvoltate de Allianz-Ţiriac Asigurări în parteneriat cu Marsh România.

Asigurarea "evoPROTECT" poate fi ataşată în momentul plasării unei comenzi sau în maximum zece zile de la achiziţie şi vizează mai multe categorii de produse, precum: telefoane mobile şi smartwatch, tablete, laptopuri, televizoare şi sisteme Home Cinema, biciclete şi trotinete electrice.

Recent, evoMAG a extins gama de asigurări pentru a include şi echipamentele electrocasnice care acoperă, în prezent, pe lângă furt şi daunele cauzate de scurtcircuit sau incendiu. Şi pentru vehiculele electrice au fost modificate condiţiile asigurărilor, fiind acoperite acum şi avariile cauzate de căderi accidentale sau accidente.

Costul unei poliţe de asigurare porneşte de la 51 de lei pe an, iar valoarea şi tipul produsului achiziţionat sunt principalii factori care influenţează prima de asigurare. Asigurarea poate fi încheiată pe o perioadă de 12 sau 24 de luni. Toate poliţele includ o franşiză, cuprinsă între 100 şi 2.000 de lei, în funcţie de valoarea bunului asigurat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb