EXCELENŢA SA, AMBASADORUL FEDERAŢIEI RUSE, OLEG MALGINOV: "România şi Rusia îşi pot construi un viitor frumos împreună"

M.C.
Ziarul BURSA #Politică / 24 noiembrie 2015

Istoria relaţiilor dintre România şi Rusia este foarte bogată, dar cooperarea nu a fost întotdeauna foarte uşoară, consideră Excelenţa Sa, Oleg Malginov, ambasadorul Federaţiei Ruse în ţara noastră, care şi-a exprimat speranţa că cele două ţări îşi pot construi un viitor frumos împreună. În opinia domnului Malginov, "nu trebuie să uităm acele pagini din istoria comună care simbolizează eforturile pentru bunăstarea popoarelor noastre".

Domnia sa a participat recent, la un eveniment în ocazia celei de-a 285-a aniversări de la naşterea fostului comandant rus Alexandr Suvorov. Ambasada Federaţiei Ruse a organizat o ceremonie solemnă de depunere a coroanelor de flori la monumentul ridicat în cinstea acestuia, în comuna Dumbrăveni din judeţul Vrancea.

La eveniment au mai participat diplomaţi ai ambasadei, reprezentanţi ai corpului diplomatic, ai autorităţilor locale şi judeţene, oficiali de la Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse pentru activitatea militară şi memorială, reprezentanţi ai Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale al României, ai garnizoanei militare locale, ai mediului de afaceri din Rusia în România, ai comunităţii ruşilor-lipoveni din România, elevi ai şcolii de pe lângă Ambasada Rusiei în România, precum şi localnici ai comunei Dumbrăveni.

Domnul ambasador ne-a explicat: "Acest eveniment este important nu doar pentru mine şi pentru ambasadă, pentru că vorbim despre un erou al Rusiei. Este unul dintre cei mai importanţi şi cunoscuţi generali care au activat vreodată în armata Rusiei şi care a contribuit semnificativ la consolidarea ţării în a doua jumătate a secolului 18. Este faimos pentru participarea în războaiele prin care popoarele din Europa de Sud-Est au fost eliberate de sub dominaţia turcă. Totodată, este foarte cunoscut şi în România pentru victoria obţinută la Râmnicu Sărat".

Alexandr Vasilievici Suvorov este considerat unul dintre cei mai importanţi comandanţi militari ai secolului 18 din Rusia, întrucât nu a pierdut nicio bătălie din cele peste 60 de lupte pe care le-a condus. În cinstea lui au fost inaugurate monumente în Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Elveţia. Există un monument şi în ţara noastră, inaugurat în cinstea celor două victorii ale ruşilor - de la Râmnic şi Focşani - împotriva turcilor. Monumentul de la Dumbrăveni a fost inaugurat după proiectul sculptorului român Marius Butunoiu, în anul 1949, pe locul desfăşurării unei bătălii din anul 1789.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb