Liviu Dragnea a făcut prima remaniere în interiorul PSD. Şeful social-democraţilor a reuşit, ieri, să îşi impună voinţa şi să scape de doi dintre cei mai puternici opozanţi din formaţiunea politică pe care o conduce: senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Dâmboviţa, fost ministru al apărării naţionale, şi Marian Neacşu, secretar general al partidului. Cei doi au fost excluşi cu 53 de voturi pentru şi doar 9 voturi împotrivă.
După excluderea din partid, Adrian Ţuţuianu a spus că aceasta are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD. El a precizat că decizia este una nedreaptă, care sancţionează un delict de opinie, mai precis declaraţiile sale cu privire la situaţia juridică a lui Liviu Dragnea şi la modul în care este condus partidul.
Marian Neacşu a declarat că va contesta votul CEx şi a menţionat că tot ceea ce s-a întâmplat la această şedinţă a fost o "execuţie publică fără niciun sens". El a negat acuzaţia adusă privitoare la negocierea cu opoziţia parlamentară pentru dărâmarea guvernului Dăncilă: "Nu am discutat niciun moment şi nu am avut niciodată intenţia de a vota împotriva guvernului nostru. Nu o să luptăm împotriva partidului nostru niciodată".
Înainte de şedinţa de ieri, o altă voce anti-Dragnea, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, aflată în vizită oficială la Madrid, le-a trimis colegilor social-democraţi o scrisoare în care afirmă că nu se mai poate continua în PSD "sub teroarea excluderilor" şi a precizat că va rămâ-ne "un simplu om de stânga", chiar dacă preşedintele partidului nu o mai vrea în rândurile social-democraţilor. Gabriela Firea susţine în scrisoarea trimisă colegilor de partid: "nu mai putem accepta ca partidul să fie capturat de un grup care acţionează pe principiul «cine nu e cu noi e împotriva noastră» şi a cărui agendă se îndepărtează pe zi ce trece de cea a cetăţenilor. PSD este condus în acest moment de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică, economică şi ale cărui ieşiri bizare şi departe de a fi ale unui bărbat de stat denotă disperare şi încrâncenare. Ştiu, sunt vinovată, alături de mulţi alţi colegi, pentru ca am girat existenţa acestui personaj devenit toxic pentru ţară şi l-am ajutat să-şi consolideze poziţia, din care acum foloseşte puterea în mod discreţionar. Dacă ar fi fost vorba doar despre dezamăgirea mea, poate aş fi tăcut. Dar e vorba de bucureştenii pe care îi reprezint şi care sunt afectaţi de acţiunile duşmănoase ale lui Liviu Dragnea faţă de bucureşteni şi mulţi, mulţi alţi româ-ni din toată ţara".
La finalul şedinţei CEx, Liviu Dragnea a susţinut că decizia de excludere a aparţinut majorităţii membrilor, pentru că mulţi dintre ei s-au simţit lezaţi de afirmaţiile lui Adrian Ţuţuianu şi de acţiunile lui Marian Neacşu. Dragnea a spus: "PSD nu este un partid de maimuţe. Foarte mulţi colegi i-au reproşat domnului Ţuţuianu acele afirmaţii, iar el a spus că ar putea să îşi ceară scuze, dar că îşi menţine afirmaţiile. Colegii nu au fost de acord cu acest lucru. În privinţa domnului Marian Neacşu, acesta nu a acţionat conform statutului, nu s-a comportat ca un secretar general ci, conform colegilor, el a negociat cu opoziţia pentru votarea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului. Peste două treimi dintre membri CEx au votat excluderea celor doi colegi. Convingerea mea este că au fost nişte măsuri necesare. Au dreptul să conteste această decizie. Sper ca toţi ceilalţi colegi să înţeleagă obiectivele noastre".
Referitor la atacurile lansate la adresa sa de Gabriela Firea, şeful PSD a menţionat că nu orice atac care se referă la el, îl va face să ceară excluderea cuiva din partid. Dragnea a menţionat că vor fi excluşi doar cei care depăşesc linia roşie, adică cei care lovesc în stabilitatea partidului şi a coaliţiei de guvernare.
Înlăturarea opozanţilor lui Drag-nea ce a demarat ieri, va continua la şedinţa următoare a CEx, care se pare că va avea loc săptămâna viitoare. Atunci se va discuta despre remanierea unor miniştri din guvernul Dăncilă, dar primii vizaţi sunt vicepremierul Paul Stănescu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale. Acesta din urmă a fost alături de semnatarii scrisorii din urmă cu o lună prin care mai mulţi lideri şi membri ai PSD solicitau demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.
De altfel, imediat după excluderea lui Ţuţuianu şi Neacşu, vicepremierul Paul Stănescu a spus că PSD "a făcut o mare greşeală, poate cea mai mare greşeală". Întrebat dacă va fi următoarea victimă, vicepremierul Stănescu a răspuns, zâmbind: "Nu am nicio problemă".
De altfel, Liviu Dragnea a spus, după şedinţa CEx, că nimic rău nu se va întâmpla cu vicepremierul Paul Stănescu, pentru că nu a procedat ca secretarul general Marian Neacşu.
1. # LA STAT vs PRIVAT
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2018, 11:15)
La STAT șeful se ÎNCONJOARĂ de PROȘTI ; PATRONUL viceversa ; concurenţa , scaunul ....!!!