EXCLUSIVITATE: HOTEL BRISTOL DIN PARIS REACŢIONEAZĂ: "Informaţiile sunt confidenţiale, facem o investigaţie la rândul nostru"

Politică / 31 octombrie 2014

"Informaţiile sunt confidenţiale, facem o investigaţie la rândul nostru"

Actualizare 23:00 Băsescu, despre fotografiile de la Paris: Este evident că Bica a fost cea supravegheată

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut vineri, legat de fotografiile în care apar, la Paris, procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, şi liderul PMP, Elena Udrea, că persoana supravegheată a fost Bica, Udrea fiind doar "un bonus".

"Suspectez o implicare a serviciilor. Dacă nu este aşa, trebuie să-mi demonstreze cine a făcut filajul procurorului-şef DIICOT la Paris. (...) Este evident că doamna Bica a fost supravegheată, pentru că pentru doamna Bica s-au luat facturile în februarie. Elena Udrea nu-i interesa, ea a venit ca un bonus. (...) Doamna Udrea a devenit de interes după ce şi-a depus candidatura", a afirmat Băsescu, la Realitatea TV.

El a arătat că "operaţiunea" ar fi prea profesionistă pentru a fi făcută de paparazzi. "Aceste servicii pe care eu le creditez cu valoare trebuie să lămurească opinia publică cine a făcut filajul. Din Statele Unite îl găsesc pe hackerul de la Vâlcea şi vine şi îl arestează aici FBI, împreună cu autorităţile române. Nu pot să cred că un stat care s-a angajat să vegheze în parteneriat cu Ucraina la securitatea cibernetică a Ucrainei nu ştie cine a făcut site-ul de pe care s-au lansat pozele. (...) Acel site s-a făcut în cursul nopţii, a afişat câteva ore fotografiile de la Paris, după care s-a desfiinţat. Nu pot să cred că noi (...) nu ştim la ora asta care este PC-ul din România de pe care s-a făcut acel site", a spus şeful statului.

---

Actualizare 16:20 SIE nu comentează acuzaţiile Elenei Udrea

În urma acuzaţiilor aduse de Elena Udrea că fotografiile realizate la Paris sunt "un filaj al serviciilor secrete" şi "o lucrătură tipică a Serviciului de Informaţii Externe", instituţia a răspuns, la solicitarea Ziarului Bursa, că nu comentează aceste afirmaţii.

"La solicitarea dvs. înregistrată cu nr. 25897 din 31.10.2014, vă comunicăm că Serviciul de Informaţii Externe nu comentează afirmaţiile persoanelor implicate în campania electorală, răspunderea pentru cele afirmate revenindu-le în totalitate", a transmis SIE.

---

Elena Udrea, candidat la preşedinţie, a declarat joi că va da în judecată hotelul Bristol, unde a fost cazată la Paris, pentru că a oferit informaţii confidenţiale terţilor.

Contactată de ziarul BURSA să ne spună poziţia oficială a hotelului cu privire la facturile de la hotel, publicate în mass-media, Marie Le Vavasseur, director de comunicare Le Bristol Paris, ne-a declarat: "Sunt nedumerită, aceste informaţii sunt confidenţiale, nu le comunicăm. Totuşi, facem o investigaţie la rândul nostru".

Elena Udrea a declarat, joi, după publicarea unor fotografii cu ea, cu şefa DIICOT Alina Bica şi cu fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii Anamaria Topoliceanu, la cumpărături la Paris, că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizând că va da în judecată hotelul care a furnizat notele de plată.

Fotografiile au fost difuzate pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicate şi facturi din timpul şederii la Paris. După ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost şters.

Udrea a spus că fotografiile apărute sunt făcute profesionist şi că este vorba despre o acţiune de filaj. Ea a precizat că vizita ei la Paris a fost în weekend-ul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma să participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul că facturile referitoare la cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Tare de tot!O noapre de cazare este 1.000euro.Cat e salariul dnei deputat de-si permite camere de 1.000 euro pe noapte?Cata ipocrizie in tara asta.Si parca Elena a fost tot timpul in functii publice platite cu salariu de 1.000 euro/luna!Basescu a spuis un mare adevar!Trebuie trecuta legea de finantare a partidelor politice,trebuie marita leafa functionarilor publici care sa poata supravetui din ea.

    1. Adică din lefșoara de 1000 de euroi nu se poate supraviețui????!!! Sau supraviețuire = destrăbălare prin hoteluri de enșpe stele prin hăl paris, când îi vine pe chelie, că altfel i se apleacă distinsei (la fel și colegilor de parvenire)???!!!

      Numai un lucru uită să spună madama: cât de normal e să ia o distinsă justițiară să se scalde împreună în troaca penalității? Îi dă înainte cu SIE, de parcă ăia au drogat-o cu tot cu colega și le-au dus inconștiente în hoteluri și prin magazine să le facă poze!!!! 

      Tupeu jegos de politrucă penală ținută în brațe de hoitul penal de la cotârceni, pfui!

      Fie-le țărâna politică ușoară ca plumbul, iar penzia de la pârnaie cât mai agitată!!! 

    Oare care si cat sunt prostii care si cred "prostia filajului", tipii aia "paparazii" abia asteapta un asemena "filaj" si , apoi pe bani buni si publicarea meseriei lor, dar , chiar ... oare cum naiba are "unele romance" atatia bvani sa-si permita asemenea LUXURI", ori, ma-dam Udrea a fost sa viseze intrun asemenea HOTEL DE LUX ... "LUXUL PALATULUI PREZIDENTIAL", prosti ori fi romanii, desigur cei care cred "prostia filajului ??? !!!".

    Cand "paparazii" plus Turcescu il dadeau in gat pe Geoana, le-a convenit. Acum ca s-a intors roata pot fie sa incerce sa repuna roata cu forta pe fagasul pe care il doresc, fie sa accepte ca roata se invareste. Nu au de ce sa se planga pentru ca s-a rotit destul pentru ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb