Exerciţiu militar francez "cu mesaj" în largul insulei Creta

J.P.
Internaţional / 18 martie 2021

Exerciţiu militar francez "cu mesaj" în largul insulei Creta

Un număr de 450 de soldaţi francezi au efectuat sâmbătă un "exerciţiu fără precedent de antiterorism" în largul insulei Creta pentru a transmite mesajul că "Marea Mediterană nu va fi niciodată un spaţiu al anarhiei", a dezvăluit miercuri ministrul francez al apărării Florence Parly, în contextul tensiunilor maritime cu Turcia, transmite AFP, citat de Agerpres.

Ignorând avertismentele europene, Turcia a organizat în ultimele luni mai multe misiuni de explorare a zăcămintelor de gaze în apele Mediteranei de Est, pe care Atena le consideră ca fiind sub suveranitatea sa ceea ce a provocat o criză diplomatică între cele două ţări. Grecia a fost puternic sprijinită de Franţa.

"La 13 martie, forţele armate franceze au organizat un exerciţiu antiterorism fără precedent în Marea Mediterană, în largul Cretei", simulând o "luare de ostatici pe o navă comercială", cu "terorişti care preiau controlul unei nave şi care fac din aceasta o baza de tragere", a mai declarat Parly în cadrul unei audieri în comisia de apărare a Senatului.

"În doar câteva ore, comandouri marine au fost lansate în zonă (...), avioane de luptă Rafale şi elicoptere Caracal au decolat din Franţa pentru a se alătura navei aflate sub controlul teroriştilor la 2 000 de kilometri de bazele noastre şi au fost direct angajate în eliberarea sa", a descris exerciţiul ministrul francez.

"Cu acest exerciţiu transmitem un mesaj: sub vigilenţa noastră franceză şi europeană, acest mesaj este că Marea Mediterană nu va fi niciodată o zonă a anarhiei", a subliniat Florence Parly.

"Franţa este hotărâtă să participe la păstrarea securităţii şi a stabilităţii în bazinul mediteranean alături de aliaţii săi. Proiectând mijloacele sale de intervenţie la distanţă şi folosindu-şi cunoştinţele excepţionale, Franţa arată că are mijloacele de a se apăra alături de aliaţii săi", a insistat Parly.

Ministrul francez al apărării criticase anterior "comportamentul destabilizator şi perturbator" al Turciei din ultimele luni, exprimându-şi regretul că Ankara "încearcă să se impună prin forţă şi fapt împlinit".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb