EXIMBANK a încheiat un acord de parteneriat cu PIRAEUS BANK ROMANIA

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 iulie 2007

In completarea ofertei proprii de produse bancare, EXIMBANK a incheiat cu PIRAEUS BANK ROMANIA un parteneriat, prin care ofera clientilor Piraeus Bank Romania garantii, asigurari si alte produse specifice, in vederea facilitarii accesului clientilor proprii la finantarile oferite de Piraeus Bank Romania.

In acest sens, acordul incheiat intre cele doua banci prezinta doua componente de baza: microgarantii si garantii pentru IMM-uri, emise de EXIMBANK, care vor putea fi folosite la garantarea facilitatilor de creditare acordate de Piraeus Bank Romania, IMM-urilor eligibile si compensatia de dobanda pentru creditele de investitii acordate in lei.

Printre instituţiile financiar-bancare din România, EXIMBANK ocupă un loc distinct prin faptul ca susţine exportatorii români în eforturile lor de a pătrunde şi a-şi consolida poziţia pe piaţa internaţională. Totodata, EXIMBANK sprijină financiar unele domenii naţionale prioritare şi întreprinderile mici şi mijlocii.

"Incepand cu anul 2005, a fost reorientata fundamental strategia bancii, iar un aspect pe care s-a pus accent îl reprezintă colaborarea cu bancile comerciale de pe pozitia de partener si nu de concurent. In acest sens, au fost reproiectate, conform acquis-ului comunitar, toate produsele oferite de EXIMBANK, astfel incat sa le poata asigura agentilor economici exportatori si IMM-urilor posibilitatea de a se dezvolta si de a concura pe pietele externe cu sanse egale printr-o competitivitate crescuta si calitate superioara, beneficiind de aceleaşi mecanisme de susţinere oferite de instituţiile similare din celelalte state membre ale Uniunii Europene" - a declarat doamna Carmen Radu, Presedinte&CEO EXIMBANK.

"Acest parteneriat este o consecinta fireasca a procesului de maturizarare in care a intrat sectorul bancar romanesc. Piraeus Bank Romania este una dintre bancile care beneficiaza de o expertiza internationala importanta pe segmentul produselor destinate IMM-urilor, ceea ce se traduce in constientizarea nevoilor Intreprinderilor Mici si Mijlocii si prin urmare in crearea de produse care sa sustina dezvoltarea acestora. Cred ca IMM-urile, la fel ca si segmentul de retail, reprezinta din punct de vedere bancar un sector cu o dezvoltare rapida.,care are nevoie de solutii bancare competitive", a declarat Domnul Catalin Parvu, Director General Retail Banking si Operatiuni, Piraeus Bank Romania

Piraeus Bank Romania detine in portofoliul de credite destinate IMM-urilor produse de finantare cu caracteristici diverse, menite sa acopere necesitatile clientilor bancii. Astfel, in functie de destinatia sumei necesare, reprezentantii IMM-urilor se pot adresa Piraeus Bank Romania pentru obtinerea unuia dintre tipurile de creditele puse la dispozitie de banca: Credite pentru Investitii - Piraeus Invest si Creditul pentru Investitii cu cofinatare SAPARD, Linii de credit - Credit.doc sau Creditul pentru Scopuri Multiple, Linii de credit rapide - Piraeus Business Expres.

Facilitati oferite de EXIMBANK clientilor Piraeus Bank in cadrul prezentului Acord de Parteneriat:

Garanţii

Garanţii de export pentru obiective complexe şi produse cu ciclu lung de fabricaţie;

Garanţii de export pentru mărfuri generale;

Garanţii la creditele acordate pentru producţia destinată exportului;

Micro-garanţia;

Garanţia pentru IMM-uri;

Asigurări

Asigurarea pe termen scurt a riscului de neplată la extern;

Asigurarea creditelor acordate de Piraeus Bank Romania, pe termen scurt şi mediu, pentru realizarea de bunuri şi servicii destinate exportului;

Asigurarea creditelor cumpărător acordate de Piraeus Bank Romania pe termen mediu şi lung, direct cumpărătorilor externi sau băncilor acestora, pentru finanţarea exporturilor româneşti;

Asigurarea creanţelor rezultate din contractele de export de bunuri de capital, de servicii de construcţii - montaj şi alte servicii/lucrări la export pe termen mediu şi lung;

Asigurarea investiţiilor româneşti de capital în străinătate pe termen mediu şi lung.

La acestea se adaugă si produsul compensarea parţială a dobânzii la creditele în lei, destinat creşterii competitivităţii agenţilor economici români.

Pe baza prezentului acord EXIMBANK se poate implica în proiecte comune cu Piraeus Bank, precum participarea la:

sindicalizări de credit, pentru completarea finanţării oferite de Piraeus Bank clienţilor săi;

sindicalizări de risc, pentru diminuarea riscurilor asumate de Piraeus Bank Romania, în cazul finanţărilor acordate clienţilor săi;

De asemenea la solicitarea clienţilor Piraeus Bank Romania, EXIMBANK le va furniza rapoarte de informaţii comerciale cu privire la potenţialii parteneri de afaceri ai acestora inainte de incheierea unor contracte comerciale.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapidă creştere din Grecia, având o experienţă solidă pe segmentele produselor de retail banking şi IMM precum şi pe zona pieţelor de capital, investiţiilor bancare şi leasing -ului.

Datorită creşterii puterii finaciare a băncii precum şi a pozitiei sale actuale în sectorul bancar, Piraeus Bank a fost evaluată pozitiv de Moody"s Investor Service care, în aprilie 2007, a crescut cu trei puncte, de la Baa1 la A1, rating-ul băncii pentru depozitele pe termen lung în monedă străină.

Moody"s a îmbunătăţit de asemenea calificativul pentru putere financiară a Piraeus Bank, de la

-C la C, fiind reevaluat şi rating-ul depozitelor pe termen scurt în monedă străină, care a crescut de la Prime -2 la Prime -1.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb