EximBank finanţează compania Trencadis pentru proiectul platformei educaţionale EDULIB

G.D.
Companii / 8 noiembrie 2022

EximBank finanţează compania Trencadis pentru proiectul platformei educaţionale EDULIB

EximBank şi compania antreprenorială Trencadis din Baia Mare, specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de integrare IT, au încheiat un acord financiar în valoare de 60 de milioane de lei, facilitate ce va fi utilizată pentru finanţarea cheltuielilor aferente desfăşurării contractului pentru platforma educaţională EDULIB, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, la finalul anului trecut, Trencadis a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei pentru EDULIB - platforma digitală naţională cu resurse educaţionale, într-un consorţiu alături de mai multe companii IT&C. Proiectul presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educaţionale deschise şi integrarea şi valorificarea de resurse digitale de tip resursă educaţională deschisă.

Totodată, proiectul cuprinde dotarea a 5.400 de şcoli gimnaziale cu kit-uri multimedia şi instruirea indirectă (tip train-the-trainers) pentru 5.400 profesori din toată ţara. De asemenea, va exista componenta de bibliotecă virtuală, care va fi un adevărat sistem de management a conţinuturilor şi a procesului de învăţare. O altă tehnologie care înglobează tendinţele actuale din industrie este componenta de învăţare adaptivă. Aceasta va permite adaptarea conţinutului în funcţie de nevoile elevului care accesează conţinutul.

Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru o economie digitală competitivă".

"Educaţia reprezintă poate unul dintre cele mai subdezvoltate sectoare din România, iar noi ne dorim să fim parte a procesului de transformare digitală accelerată a acestuia. Suntem încântaţi că participăm la acest proiect şi avem convingerea că, având alături de noi EximBank ca partener financiar, vom reuşi să livrăm o platformă pentru o educaţie digitală de calitate. Concret, EDULIB va include mecanismele necesare pentru o abordare cross-curriculară a învăţării, care să nu mai fie construită în principal pe discipline şi obiecte de studiu, ci pe teme, subiecte, probleme sau provocări care pot să fie încadrate ulterior în anumite discipline de studiu", a declarat Marian Murguleţ, CEO Trencadis, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb