Exonia a cumpărat fostul combinat de pâine Vel Pitar

F.D.
Companii / 15 noiembrie 2023

Tiberiu Stoian, fondator al grupului Exonia

Tiberiu Stoian, fondator al grupului Exonia

Exonia a finalizat semnarea tranzacţiei pentru preluarea în bloc a activelor imobiliare ale fostului mare combinat de panificaţie ieşean, administrat anterior de VEL PITAR şi deţinut de VP TERENURI, parte a fondului american de investiţii BROADHURST NCH CAPITAL, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, această nouă achiziţie, va permite grupului EXONIA să transforme cel mai mare combinat de panificaţie din nord estul României, în probabil cea mai mare fabrică de ambalaje BIOdegradabile din hârtie din Europa de Est. Activele ce fac obiectul tranzacţiei sunt reprezentate de platforma industrială în suprafaţă de aproape 30.000 mp şi hale industriale de mari dimensiuni ce însumează peste 7.000 mp, aflate chiar în vecinătatea fabricii EXONIA, amplasată pe Bdul. Calea Chişinăului. Prin această extindere, EXONIA va avea la dispoziţie cumulat aproape un hectar de hale amplasate pe aproximativ 5 hectare de platforme, utilizate pentru activităţi de depozitare şi logistică.

Este o mutare strategică, care va extinde prezenţa grupului EXONIA pe pieţele din Uniunea Europeană prin infrastructura de autostradă ce va lega Iaşi-ul de Europa de Vest, va permite sporirea prezenţei ambalajelor fabricate la Iaşi pe selecta poată a Statelor Unite ale Americii, utilizând infrastructura portuară din Constanţa, dar va permite şi accesarea, tot pe cale navală a unei pieţe cu un potenţial uriaş de consum a sacoşelor BIOdegradabile din hârtie fabricate de Exonia: Orientul Mijlociu. Dezvoltarea centrului operaţional EXONIA în Iaşi, vizează avantajul proximităţii şi faţă de piaţa Ucrainei, care după încheierea conflictului armat, va genera un consum consistent ce va fi stimulat de susţinerea financiară pentru reconstrucţie oferit de partenerii europeni şi americani.

"Noile spaţii de producţie extrem de generoase, în care vor fi montate în primul semestru al anului următor linii tehnologice de ultimă generaţie aflate în faza finală a producţiei lor în Germania, vor oferi afacerilor EXONIA impulsul şi resursele necesare, pentru susţinerea planului de dezvoltare strategică elaborat în prima parte a anului 2022" subliniază domnul Tiberiu Stoian, fondator al grupului Exonia.

Fondul de investiţii Broadhurst Investments LTD, administrat de New Century Holdings, grup american cu afaceri în ţările din Europa Centrală şi de Est. În România, NCH deţine participaţii majoritare în companii bine cunoscute la nivel naţional, din domenii precum industria alimentară, real estate, bănci, IT, internet, media, producţie şi servicii industriale.

Grupul EXONIA fondat în anii 2000 este controlat de omul de afaceri Tiberiu Stoian (90%), alături de soţia sa Nadia (10%) şi include, pe lângă producătorul de ambalaje din hârtie EXONIA Holding şi investiţii în producţia şi distribuţia de ambalaje din polimeri, IT şi imobiliare şi agricultură în România şi SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb