Experimentul cu acceleratorul de particule LHC nu va provoca Apocalipsa

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 9 septembrie 2008

Cetăţenii pot sta liniştiţi deoarece experimentul de miercuri cu acceleratorul de particule Large Hadron Collider (LHC) nu va genera cutremure şi nici găuri negre în Univers, susţine Gheorghe Mărmureanu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit acestuia, reacţiile faţă de acest experiment, despre care se spune că va recrea condiţiile existente în momentul Big Bang-ului, sunt exagerate.

Şi reprezentanţii Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară, citaţi de The Gleaner şi Science Daily, au negat riscul apariţiei găurilor negre - versiuni subatomic ale stelelor căzătoare, care au o gravitaţie atât de puternică încât pot atrage înăuntru planete şi alte stele.

LHC va fi pus în funcţiune miercuri la graniţa dintre Franţa şi Elveţia.

Cu ajutorul uriaşei maşinării, oamenii de ştiinţă vor explora cele mai mici particule existente în Univers pentru a afla lucruri noi despre materie şi naşterea sa. Oamenii de ştiinţă îl numesc cel mai mare experiment realizat vreodată, fiind necesari 10 ani pentru construirea LHC, la care au participat aproximativ 6.000 de cercetători din 80 de ţări şi a costat nu mai puţin de opt miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. murim sau nu pana la urma? are cineva un raspuns concret???????? dak da,il astept si eu inainte sa mor.

    1. fa tu esti proasta sau nu stii sa citesti? Nu vezi ce scrie in prima parte fa proasta dracu :| .... Nu genereaza cutremure si nici gauri negre .... eo zic sa te sinucizi k ocupi spatiu degeaba pe planeta asta ...si spune-le alor tai sa nu te ingroape (sa te incinereze) ca ocupi suprafatza importanta. Sau esti asa tampita ca nu stii ce e aia o gaura neagra sau un cutremur ? Vai de capu' meu ... dute fa arunca-te k mi-ai stricat ziua

      nu murim :) e ilogic. nu are ce sa se intample

      mancati toti cacat cu apocalipsa asta.......anomix esti rationala........crystyna asta numa cacat scoate pe gura...serios aqma.ce naiba

      Gauri negre are intre picioare si cutremure le are in creerii aia prosti ca nu poate sa citeasca pentru ca i se zduncina ochi in cap daia nu poate tuta sa citeasca mortaciunea dreacu ce e de proasta :))=))

    "Stie cineva reduceri la pasta de dinti"?

    De acord cu reducera:-?...Si hey pana la urma Rbd se despart:-???

    ar fi cazul sa se desparta :>

    1. dak vine ce e ma ca doar si asa suntem pacatosi

      nustiu ce sa cred cica nostradamus o prevazut holocaustul .................o prevazut ca in 2012 va fi sfarsitul .................am auzit ca si daca ii sa se creeze o gaura neagra atat de mare incat sa inghita pamantul se formeaza in 4 ani .......................calcula ti si vedeti ce iese ................nu se stie sa ajute cel de sus ........sa ne asteptam la bine !

      sorin ... si eu am citit despre 2012 si e destul de non-logic treaba cu calendarul mayas ... am mai intrat prin biblioteci sa studiez civilizatia asta mayasa si cat de prostesc ar parea, se pricepeau la premonitii. O alta chestie care am citit-o este cea ca in 2012 nu vine apocalipsa, pur si simplu un fenomen astral care cel mai probabil nu va avea nicio legatura cu noi (alinierea planetelor intr-o singura linie)... Daca e sa te uiti pe net gasesti tot felu' de speculatii... in general cand citesc de astea ma astept si la dovezi concrete .... si cu tot respectu, nu exista "cel de sus" sau "dumnezeu" sau chestii de astea .... biblia a fost inventata doar pentru a fi un fel de ultima modalitate de aparare a civilizatiei (imagineaza-ti ca absolut toti oamenii de rand ar porni o revolta impotriva oamenilor politici, iti dai seama ca atunci constitutia nu mai are absolut nicio putere asupra populatiei... E cam greu de crezut ca se va intampla asa ceva dar pentru orice eventualitate l-au inventat pe "dumnezeu".

      E mata o pacatoasa ca tea scapat pe lumea asta prostu dreacu

      Lasa ma ca ne salveaza mata :))

    dar pana la urama uni zic ca se pot apara gaurile negre voi spuneti ca nu nu stiu ce sa mai cred

    1. murim murim asta e soarta :)))))

      Sa imi bag pula in voi cu partuculele voastre ca mau inebunit asti de pe mess cu masurile la fiecare 15 secunde daca mai scoateti vreo stire deasta inseamna ca sunteti niste prosti contrafacuti nici decum prosti originali =))

      Sa imi bag pula in voi cu partuculele voastre ca mau inebunit asti de pe mess cu masurile la fiecare 15 secunde daca mai scoateti vreo stire deasta inseamna ca sunteti niste prosti contrafacuti nici decum prosti originali =))

    Sa imi bag pula in opinia voastra de stricati dreacu ce plm ziceti voia acolo ma ? Cred ca ati inebunit detot vine ne face ne drege ..... va fute pe voi ca sunteti niste prosti ca nu aveti material de facut maruntis ca la biserica :))

    Sa imi bag pula in opinia voastra de stricati dreacu ce plm ziceti voia acolo ma ? Cred ca ati inebunit detot vine ne face ne drege ..... va fute pe voi ca sunteti niste prosti ca nu aveti material de facut maruntis ca la biserica :))

    1. ba asa se vorbeste.ba u nu stii din ce kauza ia sa citesti u pe net dc zic astia k mor

      u nu stii sa te uiti si u si dupaia sa vb.da kred nici nu stii sa citesti.si vb.mai frumos k nu faci ce vrei u aici k nu ie site-ul tau.hai pa.au dreptate oamenii astia...

      Mars ma dreacu nu imi zici u mie sa tac o sa tac doar atunci cand o sa o vad pe mata goala pentru ca osa ma lase fara cuvinte de prost ce arata =)) ce mor de ras :))

    Cine vrea id meu sa imi ia id si voi dezvolta aceasta problema cu gaurile negre :)) id meu este darck_ghoust1991 si hi5 este http://relatie.hi5.com

    daca cineva se ocupa de aceste mesaje sa le opreasca pe cele vulgare si le recomand celor ce au o astfel de exprimare sa incerece sa isi spuna opiniiile in mod civilizat, sau considera ca nu pot fi destul de convingatori daca nu pun in texte un p... sau f..

    parerea mea este ca nu va muri nimeni si nici sfarsitul lumii nu este atat de aproape suntem mult prea pacatosi ca sa fim primiti undeva acolo sus cu totii odata......... 

    mai bine il lasau pe Dumnezeu sa decida ce are de facut cu noi nu sa faca ei experimente ,or fi ei destepti dar .........prea de tot...........fara comentari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb