Experţii din Israel au identificat o posibilă legătură între vaccinul Pfizer şi cazuri de miocradită. Ministerul Sănătăţii din Israel a precizat marţi că a identificat un număr mic de cazuri de inflamare a inimii, în special la bărbaţii tineri care s-au vaccinat cu serul Pfizer, acesta fiind legate, cel mai probabil, de vaccin, informează Reuters, citat de Hotnews.
Compania Pfizer a transmis că nu a observat o rată mai mare de miocardite decât media obişnuită.
În Israel, în perioada decembrie 2020 şi mai 2021, au fost raportate 275 de cazuri de miocradite din peste 5 milioane de persoane vaccinate, a mai precizat Ministerul Sănătăţii prezentând concluziile unui studiu pe care l-a comandat pentru a investiga situaţia.
Majoritatea pacienţilor care au prezentat o inflamare a miocardului nu au stat mai mult de patru zile în spital şi 95% din cazuri au fost clasificate drept relativ uşoare, potrivit studiului realizat de trei echipe de experţi.
Studiul mai arată că "cel mai probabil, există o legătură între administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer şi apariţia miocarditei la bărbaţii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani". Cea mai afectată categorie ar fi cea a adolescenţilor cu vârste între 16 şi 19 ani, mai arată studiul.
Pfizer a transmis, într-o declaraţie de presă, că este la curent cu concluziile studiului israelian, subliniind însă că nu a putut fi stabilită o legătură cauză-efect cu vaccinul.
Efectele adverse ale vaccinului sunt revizuite cu atenţie, iar reprezentanţii Pfizer se întâlnesc regulat cu departamentul privind siguranţa vaccinurilor din cadrul ministerului israelian al sănătăţii.
Israel a aprobat însă vaccinarea adolescenţilor. "Comisia (ministerului n.red) a dat undă verde vaccinării persoanelor cu vârsta între 12 şi 15 ani, iar acest lucru va fi posibil începând de săptămâna viitoare. Eficacitatea vaccinului depăşeşte riscurile", au transmis oficialii.
Un grup de experţi din cadrul Centrului de Control şi Prevenţie al Bolilor din SUA recomanda luna trecută continuarea analizării unei posibile legături între miocardite şi vaccinurile mRNA, printre care se numără cele produse de Pfizer şi Moderna Inc.
Sistemele de monitorizare ale CDC nu au identificat însă mai multe cazuri decât media obişnuită, însă grupul de experţi a transmis că personalul medical ar trebui să fie la curent cu "un potenţial efect advers".
Israel este liderul mondial în ceea ce priveşte campania de vaccinare, în jur de 55% din populaţie fiind imunizată.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2021, 14:55)
Sa completam acest peisaj si cu concluziile Agentiei Norvegiene a Medicamentului articol publicat de British Medical Journal in urma cu o saptamana.
Agentia Medicamentului din Norvegia a analizat decesul a 100 de pacienti fragili/varstnici imediat dupa vaccinarea cu Pfizer. Si a gasit 36 dintre aceste decese ca fiind posibile sau probabil cauzate de vaccin. Iar despre restul ca "putin probabil/improbabil" (nu exclus dar nu au identificat mecanismul inca).
Deci cam asta a fost si cu prostia pe care unii necunoscatori sau politicieni o tot livreaza ca vaccinul este sigur. Tot ce se poate spune despre el este ca reduce riscul. Dar cum fiecare are propriul grad de risc, reducerea asta este relativa, si cum tot guvernantii din UK au aflat, la grupele de varsta 20-40 de ani, riscurile sunt destul de apropiate.
"Although the mortality rate in nursing homes is generally very high and the deaths of some nursing home residents after vaccination was anticipated, the Norwegian Medicines Agency wanted to determine whether the vaccine had possibly hastened any deaths and to gain a clearer understanding of the risks and benefits of its use in frail elderly people.
The review reported on 19 May and concluded that a causal link between the Pfizer-BioNTech vaccine and death was considered “likely” in 10 of the 100 cases, “possible” in 26 cases, and “unlikely” in 59 cases. The remaining five were deemed “unclassifiable.”
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2021, 16:22)
Și ce va mai urma. Ușor, ușor sa nu se sperie lumea, sa nu strice "campaniile" de vaccinare.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2021, 17:15)
Le-a luat 5 luni celor din Norvegia.
Pfizer nu a facut public nimic despre miocardite, doar medicii non-Pfizer din Israel.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2021, 17:39)
Iar dezinformare cat casa din partea lobbyului medical. "275 de cazuri de miocradite din peste 5 milioane de persoane vaccinate," Nu. NU NU.
Miocarditele au fost in special prezente intr-o anumita grupa de varsta. Hai sa nu facem anti-stiinta si sa spunem ca au fost din 5 milioane de vaccinati.
In grupa de varsta 16-44 ani, Israel a vaccinat 2.3 milioane. Si ni se spune ca apare intre 16-30 de ani.
Deci raportul este de 275 miocardite la aprox 1.5 milioane de vaccinati. Adica 2 cazuri la 10 000 de vaccinati. Este mai grav decat a fost anuntat initial de raportul scurs in presa. Avem 1 caz de miorcardita la 5 000 de vaccinari, caz URMAT DE SPITALIZARE.
Daca ne uitam la statistica CDC, spitalizarea in urma COVID este mai rara decat miocardita vaccinului.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2021, 17:46)
Adica, VACCINUL FACE MAI RAU DECAT BOALA la grupa de varsta 16-30 ani.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.06.2021, 17:53)
Sa recapitulam, din statistica guvernului israelian, vaccinarea cu Pfizer la grupa de varsta 16-30 de ani are riscuri de efecte secundare mai grave decat virusul (si eventual boala, daca este dezvoltata de cei infectati, pentru ca ar putea fi asimptomatici).
Din statistica guvernului Marii Britanii, la grupa de varsta 20-40 de ani, riscul de tromboze la AstraZeneca este comparabil cu efectele infectarii cu virus.