Explozii la o staţie GPL din Crevedia

F.D.
Miscellanea / 26 - 28 august 2023

Explozii la o staţie GPL din Crevedia

Actualizare - Cătălin Predoiu: "A existat un risc imens să se producă o explozie simultană la cele trei autocisterne"

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, declară că a existat "un risc imens" de producere a unei explozii simultane la toate cele trei autocisterne de la Crevedia şi că acest lucru ar fi avut un "efect devastator" în toată regiunea.

"Din câte am înţeles, a existat un risc imens ca să existe o explozie simultană la toate cele trei autocisterne, ceea ce ar fi condus la un efect devastator în toată regiunea, pe o rază mult mai mare. Şi cred că nu trebuie uitat acest lucru şi am să fac această precizare de fiecare dată. Tocmai am venit de la spital, am discutat cu câţiva dintre dânşii (pompieri - n.r.), mi-au explicat şi de la faţa locului ce s-a petrecut. Cred că eroismul lor este... greu găsim cuvinte ca să îl pot sublinia", a spus Predoiu, prezent duminică la Crevedia, alături de premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce poliţia nu a controlat timp de trei ani activitatea depozitului, care ar fi trebuit să fie închis din 2020, Predoiu a replicat că în prezent există o serie de informaţii contradictorii pe acest subiect.

"Aici trebuie verificat ce regim juridic avea acel depozit. Încă nu este clar. Sunt informaţii complementare, informaţii care se contrazic. Există informaţia că nu a existat control, există informaţia şi că a existat control. Există tot felul de informaţii care circulă, dar informaţia în raport de realitate şi în deplin acord cu adevărul o stabileşte numai anchetatorul", a spus ministrul.

El a subliniat că neregulile din activitatea staţiei sau a unor instituţii vor fi descoperite în urma anchetei.

"În ceea ce priveşte orice nereguli ar fi fost în legătură cu funcţionarea staţiei sau a unor instituţii ale autorităţii locale sau ale administraţiei locale, ale poliţiei sau ale cui vreţi dumneavoastră, există o anchetă în curs în desfăşurare. Parchetul a iniţiat deja aceste proceduri, sunt în curs. Am discutat şi astăzi cu procurorul general şi exact aşa cum a spus domnul prim-ministru: nu va exista niciun fel de rabat de la aplicarea legii, indiferent cine este responsabil", a precizat Predoiu.

De asemenea, Cătălin Predoiu le-a mulţumit pompierilor, jandarmilor şi poliţiştilor care au intervenit în urma exploziilor de la Crevedia, "salvând vieţi, riscându-şi propria viaţă".

---

Actualizare - Arafat: "A fost confirmat încă un deces"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, anunţă că a mai fost înregistrat un deces, fiind vorba despre soţia bărbatului care a murit sâmbătă în urma unui infarct. Femeia era la Spitalul Floreasca şi avea arsuri pe 95% din suprafaţa corpului.

---

Actualizare - Centre de transfuzie sanguină deschise duminică în 24 de judeţe şi municipiul Bucureşti

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, i-a transmis şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, că autorităţile din acest stat sunt gata să ofere sprijin pentru răniţii în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, relatează News.ro.

"Excelenţa Sa, Dl Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, transmite condoleanţe familiei persoanei decedate în exploziile îngrozitoare de ieri, de la Crevedia şi le urează răniţilor însănătoşire grabnică", transmite, duminică, Ambasada Israelului.

Conform sursei citate, ambasadorul a luat legătura cu secretarul de stat Raed Arafat şi i-a adus la cunoştinţă că autorităţile din Israel sunt gata să ofere sprijin.

"Dl Arafat i-a mulţumit pentru demers şi l-a informat pe dl ambasador că răniţii sunt pe cale să fie transportaţi către spitale din afara ţării, dar, în cazul în care va fi necesar, va solicita ajutorul Israelului", menţionează reprezentanţii Ambasadei.

---

Centrele de transfuzie sanguină sunt deschise, duminică, în 24 de judeţe şi Bucureşti, pentru ca cetăţenii să poată veni în sprijinul victimelor exploziei de la Crevedia, anunţă Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină.

Este vorba despre centrele din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Olt, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea, precum şi din municipiul Bucureşti.

Conform sursei citate, unele centre vor fi deschise până la ora 12,00, altele vor avea program chiar şi până la ora 15,30.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost 58 de răniţi.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 de pompieri, doi poliţişti şi doi jandarmi).

---

Actualizare - Cătălin Predoiu: S-a acţionat conform tuturor procedurilor în vigoare

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că în cazul exploziilor de la Crevedia s-a acţionat conform tuturor procedurilor în vigoare, relatează Agerpres.

"La faţa locului s-a acţionat conform tuturor procedurilor în vigoare de către comandantul acţiunii şi şeful operaţiunii în teren. Şi, după toate evaluările, faptul că s-a intervenit atât de rapid, s-a creat un perimetru şi s-au îndepărtat pericolele a făcut posibil să fie evitate pierderi de vieţi omeneşti într-un număr mult mai mare. Procedurile s-au aplicat conform legii", a declarat Cătălin Predoiu.

El a anunţat că a discutat despre acest caz şi cu procurorul general al României, Alex Florenţa.

"Se fac verificări şi de către poliţie şi de către parchet. Am vorbi aseară şi cu poliţia, am vorbit aseară şi cu Parchetul General, s-au declanşat toate procedurile şi se iau măsuri cât mai urgent. Am vorbit în această dimineaţă cu procurorul general, care m-a asigurat că toţi procurorii sunt în acţiune, la fel poliţia încă de aseară", a spus ministrul Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost 58 de răniţi.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, doi poliţişti şi doi jandarmi).

---

Actualizare - Arafat: Alţi pacienţi vor fi transferaţi astăzi în străinătate

Alţi pacienţi răniţi în exploziile din Dâmboviţa vor fi transportaţi duminică în străinătate, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Astăzi va fi cel puţin un transfer făcut şi de la Ministerul Sănătăţii, de la spitalele unde sunt internaţi pacienţii vom primi rapoartele medicale şi bineînţeles pe baza rapoartelor medicale noi avem locuri care s-au asigurat de diferite ţări, pe baza fie a discuţiilor bilaterale, fie a activării Mecanismului de Protecţie Civilă Europeană, Deci, da, vor fi transferuri astăzi, e posibil să fie şi mâine, depinde ce decid medicii care tratează pacienţii şi Ministerul Sănătăţii, ce ne solicită să facem pentru a duce pacienţii respectivi către spitale care au oferit locuri", a declarat Raed Arafat.

El a adăugat că încă trei ţări pun la dispoziţie locuri pentru pacienţii victimele incendiului.

"În afară de discuţiile bilaterale care au fost şi am avut cu Belgia, a avut Ministerul Sănătăţii cu Italia, cu Austria am avut o discuţie şi ne-a oferit locuri. Acum avem, prin Mecanismul de Protecţie Civilă, locuri care au fost oferite de Norvegia, de Germania şi de Bulgaria. Ne uităm şi vedem care sunt locurile care se doreşte să trimitem pacienţii acolo şi este posibil să se adauge acolo", a informat Arafat.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost 58 de răniţi.

Primele opt victime au fost după prima explozie, dintre care o persoană decedată în urma unui infarct, fără arsuri, şi şapte persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul "Bagdasar-Arseni"), precizează reprezentanţii MAI, duminică, într-un comunicat de presă.

Alte 50 de victime au suferit după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi).

Ministerul Apărării a precizat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5,15, pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienţi.

Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8,00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri.

---

Actualizare - IGSU: 58 de victime, 43 fiind cadre ale MAI - 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi

Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU, potrivit News.ro.

Conform IGSU, s-au înregistrat 58 de victime.

Fintre acestea, 8 victime au fost după prima explozie: 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

Alte 50 de victime au fost înregistrate după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI - 39 pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi.

La ora 2:00 erau 54 persoane internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgenţă a transferului pacienţilor puternic afectaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arşi.

Primii pacienţi vor fi transferaţi cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei de duminică să se realizeze şi altele, în vederea efectuării intervenţiilor medicale de specialitate.

---

Actualizare - O aeronavă C-27J Spartan transportă în străinătate pacienţi grav răniţi în explozie

O misiune cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române este organizată, duminică noapte, pentru transportul unor pacienţi grav răniţi în explozia de la Crevedia, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale, relatează Agerpres.

"Îmbarcarea primilor pacienţi în aeronava MApN este estimată pentru ora 3,00 - 3,30. Monitorizarea pacienţilor pe timpul zborului va fi realizată de personal medical din cadrul SMURD şi al Bazei 90 Transport Aerian", au precizat reprezentanţii ministerului într-o postare pe Facebook.

---

Actualizare - Ciolacu: "A fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă noapte, că a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia. "Mai mult ca sigur că în noaptea asta un număr de patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi în Belgia", a arătat el.

"La Spitalul Floreasca au fost concentraţi cei cu probleme mai deosebite. A fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă. Mai mult ca sigur, în noaptea aceasta credem că un număr de 4 pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi Belgia. Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi", a declarat Marcel Ciolacu, după ce a participat la celula de criză de la MAI.

Premierul a explicat că s-a luat legătura cu familiile răniţilor.

"Totul va fi transparent. S-a vorbit şi cu Ministerul Mediului despre calitatea aerului în zonă, s-a luat legătura cu toţi aparţinătorii, s-au făcut şi telefoane speciale să sune cei din zonă, dacă simt că au anumite probleme medicale", a spus Ciolacu.

Întrebat dacă vor mai fi şi alte transferuri în străinătate, Marcel Ciolacu a arătat că această decizie va fi luată în funcţie de starea pacienţilor.

"Să vedem cum se iese din operaţii. În primul rând trebuie stabilizaţi, ca să fie transferaţi", a spus Ciolacu.

---

Actualizare - Răniţii au fost duşi la trei spitale din Capitală

Persoanele care au fost rănite în explozia de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost transferate la Spitalele Floreasca, Universitar şi "Bagdasar-Arseni" din Capitală, a anunţat, sâmbătă seară, Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Şase victime ale exploziei care s-a produs, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri "considerabile" pe suprafaţa corpului, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, două persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgovişte, ele prezentând atac de panică şi vărsături, arată sursa citată.

Actualizare - Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că există un deces confirmat în urma deflagraţiei din Dâmboviţa.

"Există circa opt victime, care au arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri mai serioase, adică arsuri extinse chiar, este la Spitalul de Arşi. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secţii de arşi, respectiv 'Bagdasar' şi Floreasca. Am constituit un grup de lucru de urgenţă la nivelul ministerului - şi celelalte spitale care au secţii de chirurgie plastică vor îngriji pacienţi dacă numărul lor va fi mai mare. Examinăm şi vom lua o decizie rapidă dacă e nevoie să transferăm în străinătate unii dintre aceşti pacienţi, în cazul în care la spitalele din Bucureşti este depăşită capacitatea de intervenţie. Existau deja multe persoane cu arsuri internate din alte accidente şi nu cred că este timpul să pierdem un minut să acordăm asistenţă acestor oameni", a declarat Rafila în cadrul unei televiziuni.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pentru arşi sunt două locuri la Spitalul "Bagdasar Arseni", iar un alt pacient poate fi tratat în Unitatea de Primiri Urgenţe. Şi la Spitalul Floreasca este o situaţie asemănătoare.

"Suntem în legătură cu managerii de acolo. Oricum, chiar dacă nu sunt suficiente locuri în secţiile specializate, ei vor rămâne în secţiile de primiri urgenţe pentru acordarea primului ajutor şi a primelor îngrijiri. Iar dacă nu vor fi locuri în unităţile specializate pentru arşi, ei vor fi transportaţi în cel mai scurt timp în străinătate", a adăugat ministrul, punctând că şi la Timişoara pot fi trataţi mari arşi.

Conform IGSU, la acest moment arderea se manifestă cu flacără violentă la două cisterne şi o casă.

---

Actualizare - Populaţia din zonă, evacuată pe o rază de 300 de metri

Populaţia din zona exploziei care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, va fi evacuată pe o rază de 300 de metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, la faţa locului a fost alocată şi autospeciala de transport roboţi.

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs la o staţie GPL în localitatea Crevedia.

"Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie", precizează ISU Dâmboviţa.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform datelor furnizate de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

"Efectivele de la faţa locului au fost suplimentate după cum urmează: De la ISUBIF: 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială de stingere cu pulbere şi azot, un Post Medical Avansat ( PMA); de la ISU Prahova: 3 autospeciale de stingere", mai transmite ISU.

---

Actualizare - Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie; mesaj RO-ALERT din cauza fumului

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, relatează Agerpres.

"Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie", anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

Datele de la acest moment arată că cinci persoane ar fi rănite.

"Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului", precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

---

O explozie a avut loc, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, cinci persoane fiind rănite, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

În urma evenimentului, cinci persoane au fost rănite şi vor fi investigate medical, arată sursa citată.

"Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului", precizează Centrul Infotrafic.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa precizează că la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o1 autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

Opinia Cititorului ( 36 )

  1. Autorizatia de functionare avizata si activitatea doreiilor din Crevedia verificata si inspectata de catre cine?

    ISCIR? Care ISCIR? 

    ISU? Care ISU? 

    Primarie? Care primarie? 

    Prefectura? Care prefectura? 

    Politie? Care politie? 

    Ponta, consilierul "onorific" al premierului Ciolacu, ar trebui sa-i explice lui Ciolacu, de la psdist la pesedist, cum sta treaba cu onoarea si sa-l indemne sa procedeze la un gest de minima decenta: DEMISIA...asa cum a procedat el acum vreo 8 ani, atunci cand Ponta a dat dovada de demnitate dupa tragedia de la Colectiv. 

    Spitale de arsi? Care spitale? 

    Onoare? Care onoare? 

    Demnitate? Care demnitate?

    Demisie? Care demisie? 

    1. 8 spitale municipale promise de catre PSD in campania electorala.

      Rezultat: zero spitale. 

      Cine este motorul distrugerii Romaniei?

      R: PSD. 

      !!! 10 August

      26 August??? 

      Sa nu uitam cele doua partide care au condus pe rând sau împreună țara în cei 33 ani de la revoluție.

      R: pesede + penele + udemere + kwj

      Cum a venit Pontica pe functie de puterea cum a bubuit iar butelia... Omu' are karma piromanica...

      Autorizatia de functionare fusese ridicata de la mijlocul lui 2020. Depozitul de GPL functiona ilegal. Isi incetase oficial activitatea comerciala in oct 2020.

      Prin urmare, primaria din Crevedia tolera functionarea unei societati mafiote pe raza localitatii, folosind substante extrem de periculoase. De ce? Spaga!? 

      Plus USR care s-a remarcat prin niște rezultate deosebite la guvernare dar mai ales în opoziție.

      Las' că vine gAURa și ne salvează și ea. 

      Unde sunt spitalele facute de usr isti

      O sa ai răspunsul când o să vezi dacă e sau nu arestat și condamnat fiul primarului de la Caracal

      Poate era vreun Hexipharma pe acolo și dispare și asta. 

    Ieri seara un post TV anunta inca o explozie, undeva langa o fabrica de armament ...

    A fost sau nu a fost? aceasta este intrebarea.

    Apare stirea, apoi dispar orice amanunte/lamuriri? 

    1. Furt de gaz peste zi al unor soferi( între 500 și 700 litri), descărcarea lui în skid ptr a incarca butelii ilegal.

      Ilegal, ptr ca o butelie de aragaz funcționează la maxim 2,5 bari iar în skid pot fi pana la 10 bari. 

      Apoi fraieri neautorizati și nepregătiți, din cei care verifica scăparea de gaz la montarea buteliei cu bricheta, lucrează ca idioții ptr 2500 lei pe luna fără sa știe nimic din aceasta meserie. 

      Arafat, medic, face și coordonează intervenția pe gaz lichefiat. 

      Numai în România este asa.. 

      Proasta coordonare..

      Dar, conducerea din România, este alocata idioților plini se ei. 

      Da, dar firma a declarat 34 mil profit net in 2022.

    In doar 30 zile am vazut coltii sangerii ai statului mafiot de dupa 2000...promovat de Nastase, apoi Basescu si perfectat de Joiannis. Atata timp cat in ziua votului (o zi din 4 ani) pulimea fie nu se prezinta (caz fericit), fie stampileaza mafia PSDNL, vom continua putrefactia nationala, cum excelent spunea dl Vasile Banescu.

    1. Inainte de a fi nationala, putrefactia e individuala.

      johanus pe kovesi cu slugarel arhitectu justitiei dna a disparut nu mai exista nu mai face nimic, noi nu avem stat de drept, avem stat mafiot. insusi presedintele a beneficiat nelegal de facilitati la una dintre cele 6 case, a fost dovedit in instanta ca nu avea dreptul sa incaseze chirie. un mare infect care poza bine la alegeri, regret ca l-am votat, dar ponta si dancila erau un nivel prea jos, doamne ce blestem pe noi, oamenii cinsiti dar heeeeey parlamentul e oglinda poporului

      Da. Votăm USRi și gAURa. Ultimele speranțe ale românilor. Cât de tălâmb să fii totuși să mai pui ștamplia pe cineva, orcine, în condițiile în care toate paiațele fluturate în fața nu au nicio legătură cu interesele tale personale sau ale comunității din care faci parte. Cât de disperat să fii să-l votezi pe Simeon, pe Drulă, Ciolacu sau Ciucă? Pentru ce? Că-ți promite ceva, că urlă indignat?

      Fraieri sunt cei care se duc la vot, nu cei care stau acasă. Căutați-vă salvarea în altă parte fraților.  

      Și iohanis este la un nivel înalt

      Unul daca se va prezenta la vot si ei se vor lauda peste tot ca sunt legitimi. Ce legimitate ai sa conduci Romania cu 15% din cei care au fost la vot ca altfel e undeva la 5% din totalul populatiei.

    Ce macelari nesabuiti... i-au trimis sa dea cu apa pe "buletia" in flacari...

    1. Asta pentru ca sefii de peste tot sunt numiti politic si sunt prosti. Politicienii sunt prosti si numesc politic prosti daca sunt cu partidul. Asta conteaza sa ai sustinerea partidului.

    Inca un exemplu al rezultatelor PSD&PNL, in care mafia acestora protejeaza fii pesedistilor ajunsi patroni care desfid orice regula, orice lege, orice bun simt, orice empatie...iar cei ce sufera sunt oamenii nevinovati !!!

    Pupati-l undeva pe dl prim ministru care protejeaza pe dl mafiot sef DESPESCU, sub a carui oranduire infractorii sunt protejati iar putinii politisti decenti care mai exista sunt eliminati rand pe rand! 

    PSD are nevoie disperata de DESPESCU ca sa ii fie protejate interesele, si mai ales pupilele.....beizadelele protipendadei pesedisto peneliste care consuma sau distribuie droguri, trafic de persoane, proxenetism etc

    1. Nu cumva usr reper vroia legalizarea drogurilor

      USRi și gAURa salvatorii nației.

      Nici vorba! Se pare ca faceti o confuzie intre declaratiile unor membrii mai exaltati. fata de pozitia oficiala adoptata de partid !

      Unde ati citit vreo o declaratie sau un comunicat oficial al celor doua partide cu privire la intentia de legalizare a drogurilor??? Va raspund, NICIUNDE! 

      Personal, legalizarea ierbii pentru consum recreativ si medical ar fi benefic fiindca ar reduce consumul de alte substante similare dar de sinteza! 

    De 33 de ani suntem condusi de prosti.

    1. De acord,

      dar Arafat nu este prost, el exploatează sistemul corupt din tara, și din păcate mor foarte mulți romani degeaba, din aceasta cauza 

      Gresit. De 33 de ani noi suntem prostii nu ei.

    Din câte știu eu SRI monitorizeaza tot ce mișcă pe energie, carburanți la nivel de județ.

    Hai sa faceti un experiment: incercati oricare din voi sa funcționati cu Ada ceva ilegal 3 ani de zile. 

    Vedeți ce vi se va întâmpla. 

    Politia economica va va deranja in maxim cat va zile . 

    Doar daca nu cumva cineva va considera că sunteți totuși băiat bun. 

    Care va avea un accident misterios și va dispărea în curând.

    1. Nu e paranoia , la nivelul fiecărui județ exista monitorizare pe așa ceva. (Că și pe droguri, migranți etc ) Sunt câteva capitole (ex contrabandă) care nu se poate desfășura LA VEDERE ziua innamia sa mare , fara acord.

    PSDNL nu are nevoie de autorizatii ! Alea sint pentru fraieri !

    Ultimile evenimente (azilurile groazei, moartea celor 2 tineri la 2 Mai, moartea Alexandrei la Botosani, exploziile de la Crevedia) arata clar ca institutiile statului roman contribuie decisiv la moartea cetatenilor romani. Acest fapt este datorat faptului ca la angajarea in institutiile bugetare conteaza apatenenta, loialitatea si contributia la o structura de putere (politica) si moralitatea si pregatirea profesionala.

    Iohannis esti multumit ? ai inca noi dovezi ca statul Roman este un stat esuat cum ai declarat senin acum cativa ani. 

    Se repeta episodul Colectiv tot cu PSD la putere si oamenii sai in prim plan. Unde este spitalul de mai ARSI promis atunci ? 

    Se afirma ca cei vinovati vor plati. Cu experienta de la Colectiv si Justitia Romana ineficienta si interesata de salarii si pensii speciale nu e nici-o speranta. 

    Autoritatile declara in cazul Statiei GPL multiple incalcari ale legii. De ce nu au fost retinuti proprietarii si administratorii statiei, primarul localitatii in care functiona ? 

    In Romania singura solutie e o noua REVOLUTIE !

     

    1. PSD nu este la PUTERE, guvernează cu PNL,

      sub îndrumarea PNL-sitului Johannis, marele

      Președinte ales de 2x de popor 

    Si inca ceva f important!!!

    Ar trebui verificat/modificat cadrul legislativ...se aude Klaus, se aude Ciolacule...si implicat Consiliul Concurentei. 

    Cei care desfasoara acivitati economice fara autorizatie fac concurenta neloiala celor care isi desfasoara acelasi tip de activitati in mod legal, cu autorizatie si cu plata tuturor taxelor si impozitelor. 

    Cei care munceau acolo si operau ilegal instalatii si utilaje periculoase oare nu munceau la negru?  

    Ministerul Muncii prin ITM ar trebui sa verifice si ei legalitatea activitatilor economice desfasurate acolo... 

    Si uite asa ar trebui ingropati in amenzi infractionale uriase toti cei care lucrau acolo, cu patroniii lor si cu toate autoritatile locale, si mai putin locale, care stiau si tolerau aceste activitati. 

    Votati PSD, PNL si UDMR jec.ma.nitorii si ma.fi.o.tii Romaniei. Nimenu nu scapa. Ieri Colectiv. Piedone salvat de ICCJ pentru sutele de morti. Astazi altii la rand.Nu va faceti griji ICCJ ii va albi si pe ei. RCA teapa data tuturor.

    Rafila zice pe la teveu ca sistemul medical de pe la noi ar avea doua viteze.

    Prima viteza ea aia unde o roma(nca) amarata naste pe trotoarul de peste drum de maternitatea din Urziceni...iar o alta romanca nefericita moare in spitalul din Botosani tratat doar cu mult dispret de cadrele medicale d-acolo. 

    De spitalele care au luat foc in timpul pandemiei...ce se mai aude d-le Rafila? Nimic? Mucles? 

    De alea 8 spitale reginale promise...ce se mai aude d-le Rafila? Nimic? Mucles? 

    De mai marele spital de arsi...ce se mai aude d-le Rafila? Nimic? Mucles?  

    A doua viteza este aceea prin care aia cu bani, pile si relatii beneficiaza de...de tot ce se poate si este necesar. 

    A 3-a viteza ar fi aia imprimata de un shut sanatos in c****rul d-lui Rafila...lui si psedeilor care l-au promovat acolo timp de doua mandate consecutive. 

    Si cine sa execute acel shut sanatos...pai noi astia mai prosti care platim taxe si impozite.

     

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb