Exporturile de ceasuri ale Elveţiei au scăzut în iulie cel mai mult în ultimii cinci ani

Ziarul BURSA #Companii / 21 august 2015

Exporturile de ceasuri ale Elveţiei au scăzut în iulie cel mai mult în ultimii cinci ani

Exporturile de ceasuri ale Elveţiei au înregistrat în iulie cel mai mare declin din ultimii cinci ani, din cauza prăbuşirii livrărilor în Asia, în condiţiile în care turiştii chinezi au cumpărat mai multe ceasuri în Europa şi au evitat Coreea de Sud, din cauza unui virus respirator mortal.

Federaţia industriei elveţiene a ceasurilor a anunţat că exporturile au scăzut cu 9,3% în iulie, la 1,9 miliarde de franci elveţieni. Vânzările în China au scăzut cu 40%, faţă de o creştere de 49% în iulie 2014. Livrările au coborât cu 20% în Coreea de Sud şi cu 29% în Hong Kong, fiind compensate parţial de exporturile mai mari în Europa, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Rene Weber, analist la Bank Vontobel în Zurich, a declarat: "Datele privind exporturile în China ar putea fi şocante la prima vedere, dar trebuie comparate cu nivelul foarte ridicat de anul trecut. Turiştii chinezi au călătorit în Europa pentru a cumpăra mai multe ceasuri, ceea ce arată soliditatea turismului în Europa".

Toate segmentele de preţ au înregistrat o scădere în termeni de unităţi vândute şi valoare a exporturilor, însă cel mai grav declin s-a înregistrat în cazul ceasurilor cu un preţ de cost cuprins între 200 şi 500 de franci, care au scăzut cu 15%. Acest lucru are un impact negativ mai mare pentru Swatch Group AG, producătorul mărcilor de ceasuri Omega, Breguet, Blancpain şi Swatch, decât pentru rivalul Richemont Cie., proprietarul mărcilor Cartier şi Montblanc, susţine John Guy, analist la MainFirst Bank AG, potrivit Agerpres.

Producătorii elveţieni de ceasuri au probleme în China încă din 2012, când autorităţile au lansat o campanie de combatere a cheltuielilor extravagante ale oficialilor guvernamentali.

Protestele politice de anul trecut din Hong Kong, unde chinezii cumpără ceasuri şi bijuterii mai ieftine decât în China continentală, afectează încă industria de profil. La acestea se adaugă devalorizarea recentă a yuanului, care afectează vânzările în monedă locală, în timp ce turiştii ar putea cheltui mai puţin în străinătate.

Un alt motiv de îngrijorare pentru industria elveţiană a ceasurilor este debutul pe piaţă a ceasului inteligent Apple Watch, care ar putea determina retailerii să micşoreze comenzile de teama concurenţei mai mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb