ExxonMobil şi OMV Petrom explorează un nou prospect în blocul offshore Neptun

E.D.
Companii #Industrie Extractivă / 27 octombrie 2014

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL) şi OMV Petrom S.A. (OMV Petrom) au început forajul sondei de explorare Pelican South-1 pentru un nou prospect în blocul Neptun, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, platforma Ocean Endeavour forează sonda de explorare Pelican South-1 la aproximativ 155 de kilometri de ţărm, în sectorul românesc al Mării Negre.

Sonda Pelican South-1 va testa o nouă structură geologică în blocul Neptun.

La începutul acestei luni, platforma Ocean Endeavour a finalizat forajul sondei Domino-2 iar datele obţinute de sondă sunt în curs de evaluare.

"Explorarea pentru ţiţei şi gaze în zone unde nu au mai fost desfăşurate astfel de activităţi este complexă şi foarte detaliată, de multe ori fiind nevoie de ani pentru a fi finalizată. O înţelegere aprofundată a structurii geologice este esenţială înainte de a efectua investiţiile semnificative necesare pentru dezvoltarea unei astfel de descoperiri," a spus John Knapp, Director General al ExxonMobil Exploration and Production Romania.

"Zona Mării Negre are un rol central în strategia noastră şi alocam resurse tehnice şi financiare semnificative pentru proiectele offshore. Suntem încurajaţi de rezultatele bune obţinute până acum, în ape de mică şi mare adâncime. Cu toate acestea, mare parte a activităţii din zona de mare adâncime a Mării Negre este o activitate de pionierat, în zone neexplorate până acum, care implică investiţii cu un grad ridicat de risc, necesitând astfel un mediu investiţional stabil," a spus Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie.

ExxonMobil Exploration and Production Romania şi OMV Petrom deţin fiecare 50% din sectorul de apă adâncă a blocului Neptun. ExxonMobil Exploration and Production Romania este operatorul.

Zona de apă adâncă a blocului Neptun se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 7.500 km patrati, iar adâncimea apei variază între 100 şi 1.700 metri. În noiembrie 2008, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited şi OMV Petrom au semnat un acord prin care ExxonMobil a achiziţionat o participaţie de 50% în zona de mare adâncime a blocului. În 2012, ExxonMobil şi OMV Petrom au anunţat descoperirea unui zăcământ de gaze naturale cu sonda Domino-1 în zona de apă adâncă a perimetrului. Sonda Domino-1 este situate la 170 km de ţărm în ape cu o adâncime de circa 1.000 m.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb