EY: "26 de oferte iniţiale de criptomonede, lansate în România în 2018"

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 februarie 2018

Aproximativ 26 de oferte iniţiale de criptomonede (ICO) au fost lansate în România, în perioada ianuarie-februarie 2018, cu scopul de a finanţa proiecte sau idei de afaceri, potrivit lui Carmen Adamescu, Partener EY România.

Domnia sa a declarat: "Pe măsură ce ICO-urile continuă să câştige popularitate şi jucători tot mai importanţi apar la nivel local şi global, exis­tă riscul de a vedea piaţa inundată de cantitate în dauna calităţii investiţiilor. Pe 6 februarie, Banca Naţională a României a emis un comunicat de presă prin care clasifica monedele virtuale, cum ar fi Bitcoin, drept active speculative, extrem de volatile şi riscante. În consecinţă, pentru a evita riscul reputaţional la nivelul instituţiilor de credit, descurajează orice fel de implicare în legătură cu monedele virtuale, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entităţile care oferă servicii de investiţii sau de tranzacţionare a acestor monede. Comunicatul de presă al BNR a venit la o zi după ce China anunţa că intenţionează să utilizeze tehnologiile pentru cenzură online ("The Great Firewall"), cu scopul de a bloca accesul cetăţenilor săi la platformele internaţionale de tranzacţionare al criptovalutelor. În acest context, investiţiile de mare risc şi complexitatea ofertelor ICO trebuie gestionate în aşa fel încât să-şi păstreze credibilitatea pentru a fi utilizate ca mijloace de atragere de capital pentru companii, antreprenori şi investitori deopotrivă".

Conform unui studiu EY, lipsa unei evaluări riguroase şi a unui proces de due diligence efectuat de investitorii potenţiali generează o volatilitate extremă a pieţei ICO. Studiul constată că, în unele cazuri, investitorii ICO contribuie cu capital într-un ritm mediu de peste 300.000 dolari pe secundă.

În urma analizei a 372 de ICO-uri de la nivel global, EY a identificat faptul că ofertele au atras fonduri de 3,7 miliarde dolari (cifre neauditate, din surse deschise), adică dublul volumului investiţiilor fondurilor cu capital de risc în proiecte blockc­hain. Mai mult, Statele Unite deţin prima poziţie, cu cel mai mare volum de ICO-uri provenind din această ţară. Urmează Rusia şi China, fiecare cu peste 300 milioa­ne dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vrem, nu vrem tranzactiile cu monede criptate si tehnologia digitala se extide si prinde din ce in ce mai mult teren. Sugerez BNR sa studieze cu atentie acest domeniu si sa elaboreze mai degraba reglementari pentru impozitarea profiturilor realizate din aceste tranzactii. Monedele criptate sunt intr-adevar foarte volatile, dar pe termen mediu si lung ele au avut un trend crescator si au adus profituri uriase. Mari institutii financiare au adoptat sau sunt in faza de testare a tehnologiei digitale care presupune implicit si implicarea monedelor criptate (ex. XRP apartinand firmei Riplle). Exemplific aici numai cateva: Money Gram, Western Union, Bank Santander, banca chineza Lian Liang si multe altele care demostreaza ca viitorul este al tehnologiei digitale si al criptomonedelor care vor inlocui treptat, treptat banii fizici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb