Facebook, Alphabet şi Twitter îşi apără practicile în Congresul SUA

Ziarul BURSA #Internaţional / 19 iulie 2018

Facebook, Alphabet şi Twitter îşi apără practicile în Congresul SUA

Facebook, Alphabet şi Twitter au susţinut marţi, în faţa unei comisii a Congresului Statelor Unite, că nu discriminează conţinutul din motive politice, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Republicanii conservatori din Congres au criticat companiile de media socială pentru că ar elimina o parte din conţinut din motive politice, acuzaţie pe care companiile au respins-o.

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor, republicanul Bob Goodlatte, a spus că după o audiere care a avut loc în aprilie Congresul a "observat numeroase eforturi din partea acestor companii pentru îmbunătăţirea transparenţei", dar a atras atenţia asupra poveştilor care circulă despre eliminarea conţinutului.

Goodlatte a întrebat dacă aceste companii "se folosesc de puterea lor pe piaţă pentru filtrarea deciziilor astfel încât să fie favorizat conţinutul preferat de companii".

Reprezentantul democrat David Cicilline a criticat audierea şi a spus că Facebook "de doi ani a dat înapoi pentru a se apăra şi a tempera dispoziţia conservatorilor" şi a dat ca exemplu eşecul Facebook de a elimina paginile care promovează teoriile conspiraţioniste nedovedite.

"Nu există dovezi că algoritmii reţelelor sociale sau rezultatele motoarelor de căutare sunt configurate împotriva conservatorilor. Este o invenţie promovată de maşinăria de propagandă conservatoare pentru a convinge alegătorii de o conspiraţie care nu există", a spus Cicilline.

Facebook a anunţat la începutul acestui an că l-a angajat pe fostul senator republican Jon Kyl pentru a consilia compania în ceea ce priveşte posibilele voci părtinitoare împotriva conservatorilor.

Directorul Facebook pentru managementul politicilor globale, Monika Bickert, a declarat în comisie că vrea să trateze toate grupurile în mod egal şi a explicat de ce efectuează diverse controale.

"Dorim să ne asigurăm că ne facem treaba bine", a spus Bickert, adăugând că Facebook se consultă cu o mare varietate de grupuri.

Democraţii au spus că atenţia comisiei trebuie să se concentreze pe ameninţările asupra proceselor electorale venite din partea hackerilor ruşi. Reprezentantul democrat Jerrold Nadler a cerut fără succes o şedinţă privată a comisiei pentru a discuta despre Rusia.

Juniper Downs, director pentru politici publice la nivel global şi relaţii cu guvernul la YouTube, divizie a Google, a spus că aceasta nu discriminează conservatorii.

"A da prioritate conţinutului unei ideologii politice în detrimentul alteia ar intra în contradicţie fundamentală cu obiectivul nostru de a oferi servicii adresate tuturor", a spus aceasta.

Directorul pentru strategie al Twitter, Nick Pickles, a spus că reţeaua de socializare nu îi discriminează pe conservatori şi că ia decizii neutre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb