ZIARUL BURSA

19 iulie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Grafică de MAKE

EUROPARLAMENTARUL ROMÂN THEODOR STOLOJAN AVERTIZEAZĂ: "Aderarea noastră la zona euro a ieşit din discuţie"

Alina VasiescuMacroeconomie / 19 iulie 2018

"Evoluţiile macroeconomice din ultimii doi ani ne-au scos complet din orice idee de aderare la uniunea monetară" 

Evoluţiile macroeconomice din ţara noastră nu mai pot pune în discuţie aderarea României la zona euro, este de părere domnul Theodor Stolojan, europarlamentar român, care menţionează că, dacă în urmă cu doi-trei ani mai îndeplineam unele criterii de integrare în uniunea monetară, acum situaţia este total schimbată.

Domnia sa ne-a declarat ieri: "Evoluţiile macroeconomice din ultimii doi ani ne-au scos complet din orice idee de aderare la zona euro. Toate trendurile arată o deteriorare a echilibrelor macroeconomice, iar ceea ce contează pentru aderarea la zona euro sunt tocmai aceste echilibre - respectiv capacitatea ţărilor de a demonstra ca ele sunt o constantă a economiilor naţionale - nu nivelul de dezvoltare".

Astăzi este ultima strigare pentru acţiunile Alro

Astăzi este ultima strigare pentru acţiunile Alro

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 19 iulie 2018

Subscrieri pentru numai 11% din pachetul destinat retailului până ieri, în jurul orei 17:00  

Astăzi se încheie oferta publică secundară de vânzare pentru acţiunile Alro (ALR), investitorii mai având posibilitatea să subscrie pentru titlurile producătorului de aluminiu din Slatina doar până la ora 12:00, conform modificării prospectului de ofertă, ce a fost operată pe data de 12 iulie.

CCR: "Înfiinţarea Fondului Suveran, neconstituţională"

PARLAMENTUL ŞI-A DEPĂŞIT COMPETENŢELE CCR: "Înfiinţarea Fondului Suveran, neconstituţională"

George MarinescuPolitică / 19 iulie 2018

Curtea Constituţională a stabilit, ieri, că legea Fondului Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) este neconstituţională. Practic, prin decizia Curţii, întreg programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE primeşte o lovitură foarte dură în domeniul inves­tiţiilor, pentru care majoritatea parlamentară dorea cons­tituirea acestui fond. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că legea privind înfiinţarea FSDI a fost declarată neconstituţională, deoarece acest fond nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de Guvern.

Planul Juncker vizează investiţii de peste 315 miliarde euro

COMISIA EUROPEANĂ: Planul Juncker vizează investiţii de peste 315 miliarde euro

Internaţional / 19 iulie 2018

CE estimează că Planul Juncker va genera o creştere a PIB-ului UE cu 1,3% până în 2020  

În România au fost aprobate finanţări de 430 de milioane euro din FEIS

Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS) a mobilizat 335 miliarde de euro în investiţii suplimentare în întreaga Uniune Europeană, din iulie 2015 şi până în prezent, potrivit Comisiei Europene (CE).

Planul Juncker a avut un impact evident asupra economiei UE şi a revoluţionat modul în care este finanţată inovarea în Europa, mai transmite CE.

Justiţie "made in Teleorman"

DOAR PSD VREA OUG PRIVIND AMNISTIA ŞI GRAŢIEREA Justiţie "made in Teleorman"

George MarinescuPolitică / 19 iulie 2018

Amnistia şi graţierea sunt două instituţii de drept reglementate de art. 152 şi 160 din Codul Penal. Conform jurisprudenţei şi doctrinei juridice, o trăsătură importantă a celor două instituţii este faptul că aces­tea sunt determinate, în principiu, de interese generale ale societăţii, care au legătură cu ceea ce este util pentru societate şi cu securitatea sau siguranţa socială. Prin această particularitate, interesul personal apare doar în cazul graţierilor individuale şi al reabilitării de drept.

Eurostat: "România are cea mai ridicată inflaţie din UE"

DATE PENTRU LUNA IUNIE 2018 Eurostat: "România are cea mai ridicată inflaţie din UE"

Ramona RaduMacroeconomie / 19 iulie 2018

Cristian Pârvan, PIAROM: "Oamenii încep să fie mai grijulii în ceea ce priveşte consumul, au început să mai şi economisească"  

Rata anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană a atins pragul de 2% în iunie 2018, faţă de 1,5% în aceeaşi lună din 2017, arată un comunicat al Eurostat, care menţionează că cele mai ridicate niveluri ale acestui indicator au fost înregistrate în România (4,7%), Estonia (3,9%) şi Ungaria (3,2%).

"Distribuirea dividendelor trimestriale, benefică pentru firme"­

RADU DIACONU, EY LAW: "Distribuirea dividendelor trimestriale, benefică pentru firme"­

A.I..Piaţa de Capital / 19 iulie 2018

"Probabil companiile mari vor beneficia mai puţin de noua legislaţie, din cauza costurilor şi a perioadelor semnificative necesare auditării rezultatelor trimestriale", arată Diaconu  

Noua lege ce dă posibilitatea companiilor să distribuie dividende trimes­trial, va fi primită bine de către mediul de afaceri, pentru că rezolvă două probleme pe care societăţile şi asociaţii (acţionarii) lor le aveau frecvent - imposibilitatea de a distribui dividende în timpul anului şi de a distribui sumele acumulate în rezerve, estimează Radu Diaconu, Associate Partner la EY Law.

Andreea Emilian: "Concurenta este bună, cred cu tărie acest lucru. Ne stimulează să oferim mai mult."

CU O INVESTIŢIE DE 30.000 DE EURO STROP Concept mizează pe cosmetica organică

A consemnat ADELINA TOADERCompanii / 19 iulie 2018

Reporter: Cum a pornit ideea des­chiderii unui salon de wellbeing şi de ce investiţie a fost nevoie?

Andreea Emilian: Chiar dacă poate părea un clişeu, idea deschiderii acestui salon s-a născut din pasiune. Decizia a venit după 15 ani în care am lucrat într-o corporaţie, în domeniul beauty, ani minunaţi de altfel, doar că direcţia am vrut să fie una bătută de mine personal cu tot ce înseamnă crezul meu şi pasiunea pe care o am pentru natură.

Investiţia a ajuns undeva în jurul sumei de 30.000 de euro, până în prezent, şi probabil că în timp vom mai vorbi de alte bugete necesare în zona de marketing.

Scandalul "Cambridge Analytica" duce în... Rusia

Scandalul "Cambridge Analytica" duce în... Rusia

Octavian DanInternaţional / 19 iulie 2018

Scandalul "Cambridge Analytica" a ajuns la o intersecţie periculoasă, în care unele fire duc spre Rusia.

Parlamentarul britanic Damian Collins susţine că datele a milioane de americani adunate ilegal de firma de cercetări Cambridge Analytica ar fi fost accesate din Rusia. Damian Collins, parlamentar al Partidului Conservator din Marea Britanie, coordonează o investigaţie privind dezinformarea online. Acesta a declarat că a descoperit dovezi care arată că datele colectate de profesorul Aleksandr Kogan pentru Cambridge Analytica au fost accesate din Rusia, dar şi din alte ţări. Descoperirea a fost făcută de Biroul Comisarului de Informaţii, autoritatea pentru protecţia datelor din Marea Britanie.

Facebook, Alphabet şi Twitter îşi apără practicile în Congresul SUA

Facebook, Alphabet şi Twitter îşi apără practicile în Congresul SUA

Internaţional / 19 iulie 2018

Facebook, Alphabet şi Twitter au susţinut marţi, în faţa unei comisii a Congresului Statelor Unite, că nu discriminează conţinutul din motive politice, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Republicanii conservatori din Congres au criticat companiile de media socială pentru că ar elimina o parte din conţinut din motive politice, acuzaţie pe care companiile au respins-o.

Halep se luptă pentru un munte de bani la US Open

TENIS Halep se luptă pentru un munte de bani la US Open

D.N.Sport / 19 iulie 2018

Simona Halep are ocazia să dea o lovitură financiară la sfârşitul acestei veri, dacă va reuşi să se impună la US Open. Câştigătorii turneului, la simplu feminin şi simplu masculin, vor încasa câte 3,25 milioane de euro în creştere faţă de anul trecut. Suma este cu aproximativ un milion de euro mai mare decât premiul Simonei Halep pentru triumful de la Roland Garros de anul acesta.

Recoltă consistentă de medalii la Olimpiadele de Informatică

Recoltă consistentă de medalii la Olimpiadele de Informatică

O.D.Cultură / 19 iulie 2018

Informatica este un domeniu care are viitor pe aceste meleaguri, cel puţin teoretic. Loturile olimpice de informatică ale ţării noastre au obţinut 16 distincţii (4 medalii de aur, 8 medalii de argint şi 4 medalii de bronz) la Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori şi juniori găzduite de Timişoara.

La ediţiile din acest an au participat peste 85 de concurenţi din ţările din regiune, precum şi din ţări cu statut de invitat (România, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Italia, Turcia şi Turkmenistan).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Lichiditate de numai 20 milioane lei

BVB Lichiditate de numai 20 milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 19 iulie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii în teritoriul negativ, majoritatea cotaţiilor terminând ziua în scădere, pe fondul unui rulaj de numai 20 milioane de lei (4,3...

Vânzări record pentru "Swatch"

Vânzări record pentru "Swatch"

Internaţional / 19 iulie 2018

Grupul elveţian "Swatch", cel mai mare producător mondial de ceasuri, a raportat, ieri, o creştere de 66,5% a profitului său net în primul semestru, pe fondul unei relansări puternice a vânzărilor de ceasuri pe toate segmentele de preţ,...

MACRO NEWSLETTER - 19 Iulie 2018

MACRO NEWSLETTER - 19 Iulie 2018

Macroeconomie / 19 iulie 2018

Producţia industrială din Olanda şi-a accelerat creşterea anuală în luna mai 2018, până la 1,8%, de la 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,6%, după un declin de 3,8% în luna anterioară.

Inspecţia Judiciară, organ de cenzură a liberei exprimări?

Inspecţia Judiciară, organ de cenzură a liberei exprimări?

G.M.Politică / 19 iulie 2018

Un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare, emis ieri, arată că au fost demarate cercetări în legătură cu afirmaţiile făcute de Alexandra Lăncrănjan, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), despre incriminarea abuzului în serviciu...

Pe perioada grevei, angajaţii Serviciului de Probaţiune anunţă că vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei, reprezentând cel puţin o treime din activitatea normală. Sursa foto: facebook - pagina Publisind.

Consilierii de probaţiune au intrat în grevă

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 19 iulie 2018

Consilierii de probaţiune din Capitală şi din judeţele Arad, Braşov, Cluj, Galaţi, Ilfov, Timiş şi Vrancea au intrat, ieri, în grevă generală, pe fondul nemulţumirii cauzate de neacordare a unor drepturi salariale.

Înaintea acestei forme de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo