FADERE: "Românii care mai sunt în Fâşia Gaza trebuie evacuaţi de urgenţă"

T.B.
Miscellanea / 16 octombrie 2023

FADERE: "Românii care mai sunt în Fâşia Gaza trebuie evacuaţi de urgenţă"

FADERE (Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa) face un apel urgent către Guvernul României pentru a interveni şi a facilita evacuarea imediată a cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza, se arată într-un comunicat al FADERE, remis redacţiei.

În acest moment, peste 300 de cetăţeni români se confruntă cu o situaţie extrem de periculoasă din cauza intensificării conflictelor din regiune, potrivit sursei. Armata israeliană este pregătită si poate intra în orice moment în Fâşia Gaza, ceea ce ar putea amplifica considerabil pericolul pentru civili, informează datele comunicatului.

"De asemenea, credem că informaţia conform căreia Egiptul urmează să deschidă graniţa cu Fâşia Gaza, va fi o oportunitate irepetabilă de evacuare pentru cetăţenii români din zonă. În acest context, este de o importanţă critică ca Guvernul României să iniţieze demersurile necesare pentru extragerea acestor cetăţeni şi aducerea lor în siguranţă în ţară. Fiecare ţară occidentală îşi negociază individaul evacuarea cetăţenilor ei", declară FADERE, potrivit comunicatului.

FADERE doreşte să exprime recunoştinţa şi aprecierea sa faţă de modul în care celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe şi Ambasada României din Israel au gestionat până acum evacuarea românilor din zonă, informează sursa menţionată.

În plus, FADERE face un apel direct către cetăţenii români care mai sunt încă în Fâşia Gaza: "Vă rugăm să vă puneţi în contact urgent cu Consulatul României din Israel folosind numărul de telefon de urgenţă disponibil. Lăsaţi-vă datele de contact pentru a putea fi informaţi cu privire la momentul exact al evacuării. Acesta este un moment crucial în care este esenţial să profitaţi de oportunitatea de a fi extrasi în siguranţă", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb