Falimentara "Rulmentul" îşi schimbă administratorul special

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 august 2012

Acţionarii companiei Rulmentul SA, aflată în faliment, au fost convocaţi pentru 10 septembrie pentru a schimba administratorul special al societăţii. "A fost o solicitare a acţionarului majoritar al firmei, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care deţine 51% din acţiuni, de schimbare a administratorului actual, Marian Debu, pe care tot AVAS l-a propus", ne-a declarat Dragoş Moldoveanu, lichidator în cadrul companiei RVA Insolvency Specialists, firmă care face parte din consorţiul de lichidatori ai fostului gigant industrial braşovean, alături de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Deocamdată din uzina Rulmentul au rămas nevalorificate cantina companiei şi o serie de hale. Deşi procedura de lichidare a companiei Rulmentul a fost începută în 2007, abia la finele anului trecut s-a finalizat şi darea în plată a activelor companiei către creditorii bugetari - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Autoritatea Naţională Vamală şi Direcţia Fiscală a municipiului Braşov. Clădirile care au făcut obiectul acestei "dări în plată" (stingerea debitului către creditorii bugetari prin cedarea clădirilor) au rămas în administrarea Primăriei Braşov.

Tot la finele anului trecut a încetat procesul de revendicare deschis de cetăţeanul german Hans Eissenberger. Acesta nu a mai apărut să îşi susţină "cauza". În aceste condiţii, a fost semnat contractul prin care s-au cedat mai multe imobile întinse pe o suprafaţă de opt hectare - Laborator - Staţie de epurare, Hala Mecanic şef, Spaţiu verde, Pavilion administrativ, Construcţii metalice, Parc Auto-magazie centrală, Staţie Hidrofoare, Drum I, Drum II - companiei Sigur Imob SRL. Aceasta câştigase în primăvara lui 2010 licitaţia pentru activele amintite pentru 2,6 milioane de euro după ce preţul pachetului a fost redus succesiv, cu câte 25%, de la valoarea iniţială de 5,32 de milioane de euro. Tot firma Sigur Imob SRL Braşov şi-a adjudecat şi licitaţia pentru sistemul energetic, contra a circa 400.000 de euro.

Ede Erdely, omul de afaceri care a reprezentat compania Sigur Imob la licitaţie, intenţiona să construiască pe activele achiziţionate o mică fabrică de rulmenţi radianţi cu 350 de muncitori, majoritatea provenind de la fosta companie Rulmentul.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb