Falsificatori de bani care realizau bancnote imposibil de detectat, trimişi în judecată de DIICOT

A.P.
Anticorupţie / 30 decembrie 2020

Falsificatori de bani care realizau bancnote imposibil de detectat, trimişi în judecată de DIICOT

DIICOT a anunţat, miercuri, trimiterea în judecată a trei persoane, suspectate că au pus în circulaţie peste 22.000 de bancnote de 100 de lei falsificate. Falsurile, imposibil de detectat, erau extrem de bine realizate, având toate elementele de siguranţă, iar anchetatorii le-au numit "Super leu". Pentru depistarea autorilor s-au coroborat datele din peste 800 de dosare penale, scrie News.

DIICOT a anunţat, mierucri, trimiterea în judecată a trei prsoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă, complicitate la falsificarea de monedă, punerea în circulaţie de valori falsificate, deţinerea de instrumente în vederea falsificării şi înşelăciune.

"Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, în perioada 2014 - 24.06.2020, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul falsificării de bancnote din cupiură de 100 lei şi inducerea in eroare a persoanelor vătămate prin punere în circulaţie a acestora. Astfel, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, liderul grupării, cu sprijinul celorlalţi membri, a falsificat un număr de 23.042 bancnote din cupiură de 100 lei, dintre care a pus în circulaţie un număr de 22.716, producând astfel un prejudiciu total în valoare de 2.271.600 lei", a transmis DIICOT.

Procurorii au precizat că, la nivelul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, au fost desfăşurate activităţi de monitorizare a fenomenului de plasare a acestui tip de contrafacere.

"Ca urmare a calităţii superioare a reproducerii, fiind realizate pe suport de polimer şi având imitate toate elementele de siguranţă destinate publicului (inclusiv microperforaţiile, banda iridescentă, imagine latentă, fereastră transparentă, cerneala care îşi schimbă culoarea, imprimare vizibilă în lumină ultravioletă), fals aproape imposibil de identificat de către persoanele care intrau în posesia acestora, acesta a fost codificat sub denumirea de «SUPER LEU»", au mai transmis procurorii.

Aceştia au precizat că "evoluţia acestui tip de fals la nivelul anului 2014 a fost una spectaculoasă fiind pentru prima dată în istoria falsului de monedă din România când nu se deţineau niciun fel de date sau informaţii cu privire la provenienţa acesteia, ca urmare a faptului că aceasta era identificată în circuitul financiar cu precădere în centrele de procesare de numerar, ceea ce îndepărta practic momentul punerii în circulaţie de momentul identificării bancnotei".

"În toate situaţiile în care erau identificaţi martori (casieri ai unităţilor comerciale sau alte altor instituţii financiare - bănci comerciale) niciunul dintre aceştia nu a putut oferi suport informaţional deoarece la momentul încasării nu şi-a putut da seama că bancnota este un fals. Cu toate acestea, în urma coroborării datelor din cele aproximativ 800 de cauze penale înregistrate la nivel naţional ce aveau ca obiect bancnote din cupiură de 100 lei, din tipul de fals cunoscut sub denumirea generică "SUPER LEU", procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Oficiului Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă au reuşit identificarea autorilor şi probarea activităţii infracţionale", au precizat procurorii.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, iar dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. La placinte inainte ! Bag sama ca la elucidarea acestui fals perfect sunt (auto)mentionati doar factori interni - in trecut , probabil din greseala , s-a facut vorbire si despre cooperarea unor politisti straini la prchezitia facuta la domiciliul ,sau firma unui renumit " producator " de tiparnite ilegale .Dar suna mai bine -si mai liberal - Prin noi insine !

    Dar pe Citu cand il bagati la beciul domnesc? El este cel mai mare falsificator de lei. A le spune Super Lei este o batjocura. Sunt micro Lei.

    Citule, mitomanule, ai spus ca vei reduce aparatul de stat. Da afara 20%. Ai spus ca vei reduce deficitul. Taie salariile. Ce tampit esti sa faci buget de peste 7% deficit! Tu arunci tara in prapastie, nemernicule care platesti 5 mld de dolari pe rachete prastie de la americani. Tradatorule, nenorocitule. Trebuie sa tai cheltuielile, tampitule. Altfel distrugi tot ce ne-a mai ramas. 

    1. Aparatul bugetar niciodata nu scade in toata istoria omenirii!!!!

      Sub diferite politici si ideologi monetare, cine conduce creste in exponentialitate odata cu cresterea reala a datoriei publice! 

      Aceeasi vrajeala este vanduta dupa fiecare revolutie sau schimbare de sistem / ciclu economic / de lunga durata; aceeasi placa a tit fost vanduta inca din 89... aceeasi placa a mai fost vanduta si dupa revolutia de prin anii 30 si schimbarea regimului prin preloare comunista... 

      Fiecare sistem de guvernare va creste la maximul potential de guvernare pana cand economia incepe sa intre pe un trend lung deflationist ce va rezulta iar intr-o alta revolutie sa schimbare de sistem perpetuat (modificari constitutionale si economice). 

      Semnat comenturi “cretine”. 

      pai cum sa taie cand mai mult ei infiinteaza teri noi ministere!

      mai angajam nu dam afara! 

    Nu exista falsificatori cu falsiri imposibile de detectat!!!

    Atat timp car nu sunt emise de bancile centrale prin eliberarea lor in ciaculatie prin bancile comerciale /teritoriale ca o contrapartida a creditului generat in sistem! 

    Banii falsi! nu pot circula cu duplicitate de serie! Toti banii circulati au cod de emitere, data, zona, an si lot! 

    Duplicitatile apar in sistem atunci cand banii emis “curat” fac cale intoarcere in sistemul bancar din piata reala! 

    Aceasta intoarcere apare in registrele bancilor centrale cat si distrugerea intentionata a anumitor bancnote de catre bancile centrale (ca tehnica deflatoare masa monetara circulata) apare in registre seriile anulate! 

    Deci nu exista banii falsi nedetectabili!!! 

    Mai ales cand vorbim de doar 3% din banii circulati sunt lichizi iar reatul sunt in financiar ca forme de multiplicare peste etc forme de colaterale si derivate! 

    O bancnota ce ajunge in depozit bancar si are duplicitate serie e semnal clar de fals una din doua! 

    Deci 50% sanse se fie descoperit falsul; deci un procent foarte mare de a se descoperii falsurile circulate, atunci cand se intorc din subteran in piata financiara! 

    Atat tim cat vor circula la “Negru” este posibil sa castige doar “Timp” cana cand un afacerist sau investitor corect va directiona de buna credinta bancnota in active generatoare de alte active; apeland inevitabil sa serviciile financiare din sistemul bancar. 

    Semnat cel cu comenturi “cretine”. 

    PS: si da exista emitenti si de “Falsuri” circulate pe contrapartida reala a productivitatii sin societate; oferind un avantaj inechitabil celor ce sunt aproape de “conducta financiara” sa foloseasca “falsurile emise” pentru a dilua valoarea bancnotelor celor ce le detin! 

    Se numeste transferul real de valori in piata intre participantii la jocul economic! 

    Bancile centrale emit bani falsi tuncu cand sunt subordonate unei valute principale de tranzactionare! 

    Unde valuta principala tot creeaza inflatie de masa mometara si credit pentru a lungi ciclul valutei respective pana la uzura ei finala. 

    Toate in timp ce statele indatorate au de dat in viitor mai multe bunuri si servicii pe o valuta primita in prezent unde in viitor va fi diluata. 

    Guvernele si bancile centrale sunt cei mai mari FALSIFICATORI de bani in piata! 

    Aceste doua entitati de mii de ani au reusit sa tina puterea reala de cumparare a populatiei in limite unde sa nu depaseasca puterea reala a celor ce conduc. 

    Bancile (formele financiare) si guvernele exista de mii de ani pe acest pamant, exemplul imperiilor ce au dominat pamantul stau dovata excelentelor atinse in domeniul fiscal monetar economic militar cultural! 

    1. greu de priceput pentru cei ce vor plati

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb