Familia Adamescu cere ASF să convoace AGA la Unirea Shopping Center

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 noiembrie 2016

The Nova Group România, controlată de Dan Adamescu, solicită Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să convoce Adunarea Generală a Acţionarilor Unirea Shopping Center, pe fondul neînţelegerilor cu preşedintele companiei Carmen Palade, fostă Adamescu, potrivit unui comunicat de presă.

"The Nova Group a transmis trei înştiinţări scrise către ASF, pe 26 aprilie 2016, pe 1 iunie 2016 şi pe 11 noiembrie 2016, solicitând intervenţia instituţiei pentru a impune obligaţiile de drept societar asupra doamnei Carmen Palade şi a Consiliului de Administraţie, cu scopul de a convoca Adunarea Generală a Acţionarilor la Unirea Shopping Center şi de a debloca activitatea companiei", a transmis The Nova Group, adăugând: "Doamna Carmen Palade - încă preşedinte al Consiliului de Administraţie al centrului comercial Unirea Shopping Center - refuză să organizeze întrunirea acţionarilor cu ordinea de zi cerută de acţionarul majoritar, încălcând astfel legea pieţei de capital, precum şi dreptul fundamental al acţionarului majoritar, spunând că va pleca de la cârma companiei după bunul plac.

Sancţionarea cu avertisment, aplicată pe 13 octombrie 2016 actualei conduceri a Unirea Shopping Center, a fost o măsură pur formală, fără nicio valoare şi mult prea blândă în comparaţie cu alte acţiuni întreprinse de ASF - care în acest an a retras deja 163 autorizaţii de funcţionare. Prin această atitudine îngăduitoare şi contrară legii, ASF consimte la comiterea de infracţiuni de către actuala conducere a unei societăţi comerciale, în detrimentul propriilor acţionari".

Alexander Adamescu, Preşedintele The Nova Group şi fiul lui Dan Adamescu, a declarat: "Ca reprezentant al acţionarului principal la Unirea Shopping Center, am solicitat în repetate rânduri intervenţia ASF pentru a opri abuzul exercitat de Carmen Palade, actualul Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Unirea Shopping Center, care refuză cu obstinaţie să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor pentru schimbarea sa. Carmen Palade este în deplină ilegalitate într-o ţară care se laudă pe plan internaţional că luptă împotriva fraudei, dar închide ochii când vine vorba de protejaţii ei. Scenariul de la Astra Asigurări se repetă. La sfârşitul zilei tot poporul român este cel care plăteşte pentru protejarea fraudelor comise de Carmen Palade cu consimţirea autorităţilor statului. Cerem ASF să pună capăt abuzului comis şi să convoace adunarea generală".

Compania precizează că, potrivit legii, ASF are atribuţia de a solicita Tribunalului Municipiului Bucureşti să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor printr-o hotărâre judecătorească.

În iunie, The Nova Group România a acuzat ASF că nu îşi face treaba, întrucât nu a reacţionat la cererile acţionarilor "Unirea Shopping Center" cu privire la convocarea Adunării Generale.

În acea ocazie, Bursa de Valori Bucureşti a informat că a inclus în Lista Specială de Observare Emitenţi societăţile Unirea Shopping Center Bucureşti (SCDM) şi Termex Balş (TEXV), pentru nerespectarea obligaţiilor de raportare regulamentare: "Emitenţii ale căror acţiuni sunt admise la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO au obligaţia transmiterii Raportului Anual în termen de 4 luni de la încheierea exerciţiului financiar, conform prevederilor Codului BVB - operator de sistem şi ale Regulamentului CNVM/ASF nr. 1/2006. Cele două societăţi nu au respectat această obligaţie de raportare şi nici nu au întreprins măsurile necesare convocării Adunării Generale Ordinare Anuale (în vederea aprobării situaţiilor financiare şi a raportului anual). Bursa de Valori Bucureşti a transmis în prealabil atenţionări societăţilor cu privire la neîndeplinirea acestei obligaţii".

Dan Adamescu şi Carmen Palade au divorţat în acest an.

Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, pentru că a intervenit la judecători să obţină decizii favorabile în mai multe dosare de insolvenţă.

Totodată, pocurorii DNA au pus sechestru pe acţiuni şi părţi sociale din averea lui Dan Adamescu, în valoare de 857 de milioane, în dosarul "Astra".

The Nova Group Investments România are o participaţie de 74% din capitalul social al Unirea Shopping Center, iar SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb