Familia Băsescu, neinteresantă pentru DNA

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 30 aprilie 2009

Mircea Băsescu şi Ioana Băsescu, membri ai familiei prezidenţiale, pe numele cărora procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au primit cereri de autosesizare privind presupuse fapte de corupţie, "nu au calitatea de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul DNA", se arată într-un document al DNA, remis la solicitarea noastră.

Asupra fratelui şi a fiicei cle mari a preşedintelui ţării Traian Băsescu au existat cereri adresate DNA de începere a verificărilor, provenite îndeosebi din partea rivalilor politici ai şefului statului, privind presupuse acte de corupţie.

Social-democratul Mircea Geoană, în dubla sa calitate de preşedinte de partid şi de Senat, le-a cerut procurorilor să se autosesizeze în privinţa afacerii lui Mircea Băsescu cu terenul Staţiunii de Pomicultură din Constanţa "printr-o schemă identică cu Gabriel Popoviciu", iar în cazul Ioanei Băsescu, despre modul în care a reuşit aceasta să-şi achiziţioneze un apartament pe terenul din Băneasa al lui Puiu Popoviciu - om de afaceri cercetat de procurori pentru o afacere cu terenul Universităţii de Ştiinţe Agricole.

Desigur, demersul celui de-al doilea om în stat, Mircea Geoană, privind începerea verificărilor în cazul celor doi membri ai familiei prezidenţiale a rămas fără ecou, după cum reiese din răspunsul procurorilor la solicitarea noastră.

Dar interesant este că Geoană le-a cerut organelor abilitate să se sesizeze şi în privinţa pedelistului Costel Iancu, fost director la Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, pentru presupuse fapte antisociale, de sechestrare, pentru care este judecat în stare de libertate.

Iancu chiar a fost audiat de către magistraţii Tribunalului Dolj, în dosarul în care este acuzat de sechestrare de persoană şi constituire de grup infracţional.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oameni buni, la DNA e sef incapabilul de Daniel Morar. Credeti ca risca rsica el asa ceva? O sa le scoata dosarele imediat ce pierde Basescu alegerile prezidentiale. Atunci o sa se dea disident si cred ca o sa ne povesteasca si despre ce discuta cu presedintele la telefon... dar mai e putin pana atunci

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb