Farmaciile independente, îngenuncheate definitiv de statul român

G.D.
Companii / 19 august 2022

Farmaciile independente, îngenuncheate definitiv de statul român

Asociaţia Farmaciilor Independente Ethica îşi manifestă public dezaprobarea faţă modul în care statul alege să trateze farmaciile din România, unul dintre principalii stâlpi ai sistemului de sănătate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, asociaţia solicită public:

Clarificarea de urgenţă a legislaţiei în domeniu care a dus la interpretări

Armonizarea legislaţiei specifice farmaceutice cu normele contabile

Constatarea inaplicabilităţii hotărârii date recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care menţine o decizie a Curţii de Conturi a României din anul 2016. Prin această decizie, casele de asigurări de sănătate sunt obligate să impute farmaciilor anumite sume de bani despre care se spune că nu ar fi fost decontate în mod corect.

În lipsa acestor demersuri, va urma falimentarea farmaciilor independente din România, acele farmacii administrate de către farmacişti conduşi de grija pentru sănătatea pacientului, şi la afectarea gravă a asistenţei farmaceutice a comunităţilor, în special în mediul rural, unde există o nevoie acută de servicii medicale şi farmaceutice.

Pe lângă acestea, există o serie de efecte fiscale care se vor resimţi: statul va trebui să restituie farmaciilor sumele aferente impozitelor pe care acestea le-au achitat pentru reducerile comerciale primite, iar producătorii pot solicita, tot statului, să le fie restituite o parte din sumele achitate pentru taxa clawback.

Toate acestea vin dintr-o lipsă de armonizare a legislaţiei specifice din domeniul farmaceutic cu legislaţia generală, precum şi dintr-o interpretare complet eronată a legislaţiei în vigoare şi a modului în care statul român poate interveni în relaţiile dintre terţi şi poate reclama anumite beneficii, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Actul medical are doua parti: stabilirea dianosticului si eliberarea retei si eliberarea din farmacii a medicatiei prescrise. Eliberarea medicatiei este o afacere aducatoare de profit firmelor comerciale in realitate farmacii. Statul ar trebui sa interzica realizarea de profit din eliberarea de medicamente unor oameni suferinzi.

    S-a ajuns la paradoxul in care farmaciile fac bani pe bietii bolnavi. Că si medicii fac bani pe spinarea suferinziloe e o alta poveste. 

    Cine sunt patronii lanturilor de farmacii care beneficieaza de aceasta nedreptate?

    Daca prin Constitutie ai dreptul la sanatate de ce statul nu respecta aceasta prevedere şi îi îmbogăţeşte pe cei care deţin farmacii??? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb