Furnizorul de servicii de televiziune şi internet UPC România a anunţat luni un avans de 5,8% al veniturilor în primele trei luni ale acestui an, până la 178,4 milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii numărului de abonamente.
În primele trei luni ale anului trecut, compania, parte a grupului Liberty Global, a avut venituri de 168,6 milioane lei, potrivit News.ro.
"Veniturile în lei ale UPC România au crescut cu aproape 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 168,6 milioane lei în T1 2016 la 178,4 milioane lei în T1 2017", se arată în comunicat.
Compania a înregistrat un total de 140.400 de abonamente noi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi extinderea ariei de acoperire a serviciilor digitale cu aproximativ 255.000 de case, reprezentând o creştere cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut UPC a raportat cu 6,7% mai mulţi clienţi de televiziune digitală, cu 8,7% mai mulţi clienţi de internet şi cu 17,5% mai mulţi clienţi de telefonie comparativ cu ianuarie-martie 2016.
Directorul general al UPC România & Ungaria, Robert Redeleanu, a subliniat că, în primele trei luni, toată baza de clienţi a trecut la un nou portofoliu de produse, având astfel acces la viteze de internet de peste 150 Mbps.
"Viteza medie pe care o vor avea clienţii UPC este de 285 Mbps, mult peste viteza medie a pieţei. Astfel, toţi clienţii noştri beneficiază de cele mai noi servicii şi cele mai mari viteze în toată aria de acoperire UPC", a declarat Redeleanu.
Astfel, noile abonamente de internet de mare viteză şi cele de televiziune digitală au susţinut creşterea companiei, după investiţii în extinderea ariei de acoperire. La sfârşitul lui martie 2017, serviciile digitale UPC erau disponibile pentru 2,877 milioane de gospodării din România, reprezentând o creştere anuală de aproape 10%.
Redeleanu a subliniat că, în 2017, compania intenţionează să păstreze acelaşi nivel al investiţiilor, atât pentru lansarea de noi servicii digitale, cât şi pentru extinderea reţelei actuale. Numărul abonamentelor a ajuns la un total de 2,291 milioane la sfârşitul primului trimestru, pe toate segmentele: televiziune, internet şi telefonie.
În comunicat se transmite: "Peste 70% dintre clienţii UPC de televiziune sunt abonaţi ai televiziunii digitale, iar dintre aceştia, aproape 50.000 au ales deja media-box-ul inovator HORIZON, recent lansat, care oferă o experienţă de televiziune complet nouă clienţilor noştri. Rata rapidă de adopţie a modem-ului nostru Wi-Fi de ultimă generaţie continuă, peste 40% dintre clienţii UPC de internet având acasă modemul Connect Box".
Operatorul român este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume.
Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom. Compania furnizează servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), internet în bandă largă şi telefonie în peste 300 de localităţi.
1. Meschinarie
(mesaj trimis de Adrian P. în data de 08.05.2017, 20:16)
De la o vreme UPC nu mai emite facturi lunare .
In cel mai bun caz , un robot anunta telefonic abo-
natii cat au de platit . In felul acesta platile pot fi
facute NUMAI la agentiile UPC . Abonatii nu mai
pot apela , deci , la oficiile postale sau la bancile
din apropiere , ci trebuie sa se deplaseze neapa-
rat la sediile UPC , situate mai departe , si unde
sunt "cozi" si de peste 15 persoane . Abonatii
fac un efort suplimentar , in schimb UPC ramane
cu toti banii , nu mai plateste bancilor sau postei
comisionul pentru serviciul de incasare . Penibil
mod de a-si diminua cheltuielile ,,,